S-Pankki Oyj

S-Pankki-rahaston omistamalle kiinteistölle arvostettu ympäristösertifikaatti

Jaa

Helsingissä sijaitseva taloyhtiö As Oy Helsingin Paasi on saavuttanut tavoitellun BREEAM-sertifikaatin ympäristöystävällisyydestään. Kiinteistön omistaa S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto.

As Oy Helsingin Paasi
As Oy Helsingin Paasi

S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahaston omistamalle kiinteistölle, As Oy Helsingin Paadelle, on myönnetty tavoiteltu BREEAM In-Use Residential -sertifikaatti ympäristöystävällisyydestä.

Sertifikaatti kattaa sekä kiinteistön ominaisuudet (Part 1) että hallinnan (Part 2). Ominaisuuksistaan As Oy Helsingin Paasi sai arvosanan Excellent ja hallinnasta arvosanan Very Good. Sertifikaatin myönsi BRE Group.

“Asuntorahastolla on yli 15 000 osuudenomistajaa. He odottavat paitsi hyvää tuottoa myös sitä, että hoitoomme luotettua varallisuutta kehitetään pitkäjänteisesti ja kestävästi. Tämä tarkoittaa ympäristöystävällisyyteen ja energiatehokkuuteen liittyvien tekijöiden huomioimista sijoituspäätöksissä”, rahastonhoitaja Juho Santaharju kertoo.

BREEAM on BRE Groupin luoma kansainvälinen ympäristöluokitusjärjestelmä, jossa itsenäinen ja riippumaton arvioitsija arvioi yksittäisen rakennuksen, yhteisö- tai infrastruktuurihankkeen kestävyyttä. Saavuttaakseen sertifikaatin arvioitavan kohteen on täytettävä vaatimukset kiinteistön energia- ja vesitehokkuudesta, jätelajittelusta, ylläpidosta ja huollosta sekä kiinteistön käyttäjien hyvinvoinnin tukemisesta. Sertifikaatissa huomioidaan myös muassa se, miten kohde auttaa ylläpitämään luonnon monimuotoisuutta. Lisäksi se kannustaa varautumaan ilmaston lämpenemisen aiheuttamiin riskeihin.

BREEAM-sertifikaatti on osa S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminnan laajempaa vastuullisuusohjelmaa. Ohjelma pitää sisällään toimenpiteitä niin ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun kuin hyvän hallintotavan osa-alueilta.

As Oy Helsingin Paaden sertifiointiprosessi suoritettiin kuluvana vuonna. Projektin aikana kiinteistön kestävyyttä parannettiin muun muassa toteuttamalla laaja kysely taloyhtiön asukkaille, asentamalla rakennukseen kylmäainevuotohälyttimet sekä laatimalla selvitys valaistusvoimakkuuksista. Monin osin kiinteistössä tehdyt ratkaisut olivat jo valmiiksi hyvällä tasolla.

"Käyttövaiheen sertifioinnissa saavutettu Excellent-tason luokitus kiinteistön ominaisuuksille on hieno saavutus", kertoo Juho Santaharju.

S-Pankki Asunto Erikoissijoitusrahasto sijoittaa vuokra-asuntoihin, jotka sijaitsevat Suomen kasvukeskuksissa tai niiden lähettyvillä työssäkäynti- ja opiskelualueilla. Rahastoa hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

As Oy Helsingin Paasi
As Oy Helsingin Paasi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki Oyj
S-Pankki Oyj
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

+358 50 573 5855https://www.s-pankki.fi

S-Pankki on kotimainen pankki ja osa S-ryhmää. Olemme olemassa siksi, että jokaisella olisi mahdollisuus vähän rahakkaampaan huomiseen. Meillä on yli kolme miljoonaa asiakasta ja tunnemme asiakkaidemme arjen. Tuomme siihen helppoutta ja hyötyä muun muassa helppokäyttöisten digitaalisten palveluidemme avulla. Täyden palvelun pankkina olemme tukena elämän pienissä ja suurissa käännekohdissa. s-pankki.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki Oyj

S-Pankki-rahastoihin eniten sijoituksia vuonna 2022 – nämä rahastot olivat suosituimpia17.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Sijoittajan vuosi 2022 oli täynnä yllätyksiä, ja tämä näkyi myös suomalaisten sijoitusinnossa. Kansainvälisten kriisien synnyttämän taloudellisen epävarmuuden keskellä suomalaiset luottivat kuitenkin S-Pankki-rahastoihin, jotka keräsivät eniten nettomerkintöjä Suomessa. Suhteellisesti eniten omistajamääriään kasvattivat vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin sijoittavat rahastot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme