SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä tuo koronan kotitestit myyntiin ensi viikosta alkaen – Suomen ensimmäisenä monipakkausten rinnalle myös yksittäispakattuja testejä

Jaa

S-ryhmä tuo kotona tehtävät koronan antigeenitestit myyntiin ensi viikosta alkaen. Testit ovat ensimmäisillä viikoilla myynnissä Prismoissa ja saatavuuden mukaan kesäkuun alussa muissakin marketkaupan ketjuissa S-market, Sale, Alepa ja Food Market Herkku. Myyntiin saadaan ensin viiden kappaleen monipakkaus ja pian sen jälkeen myös yksittäispakatut kotitestit. Kesäkuun aikana on myyntiin tulossa myös koronan vasta-ainetestejä.

Kuva: Ruta Särki
Kuva: Ruta Särki

Kotitestillä voi alustavasti selvittää, onko sairastunut koronaan tai onko elimistössä muodostunut viruksen vasta-aineita, jotka voivat kertoa mahdollisesta aiemmasta tartunnasta. Kotitesti ei korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä. Kotitestin tulosten perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista.  

- Kotitestauksessa on käytettävissä kahta erilaista testityyppiä, joista tuomme ensi viikolla ensin myyntiin antigeenitestit viiden kappaleen pakkauksissa sekä hieman myöhemmin myös yksittäispakkauksina. Vasta-ainetestejä saamme myyntiin todennäköisesti kesäkuun aikanaS-ryhmän laadunvalvonta käy tarkasti läpi myyntiin tulevien tuotteiden taustat varmistaakseen, että ne ovat lainsäädännön mukaisia, kertoo myyntipäällikkö Juhani Haara  S-ryhmän marketkaupasta. 

Viiden kappaleen antigeenitestipaketti maksaa 29,99 euroa ja yksittäispakkaus 5,99 euroa. 

- Suomessa koronan kotitestaus ei ole osa kansallista testausstrategiaa vaan kuluttajien omassa harkinnassa. Suomen suurimpana vähittäiskaupan toimijana haluamme tuoda tämän vaihtoehdon asiakkaillemme tarjolle.Kotitestien rooli on täydentävä eikä kotitesti korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä, muistuttaa Haara. 

Lisätietoa koronan kotitesteistä: 

Antigeenitesti 

  • soveltuu koronan varhaiseen toteamiseen 
  • tehdään sylki- tai nenä/nielunäytteestä 
  • tartunta voidaan tunnistaa parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut enintään 5 päivää 

Antibody- eli vasta-ainetesti 

  • testitulos kertoo mahdollisesta aiemmasta tartunnasta 
  • testi havaitsee virusta vastaan muodostuneet vasta-aineet mutta ei itse virusta 
  • tehdään verinäytteestä 
  • voi antaa virheellisen negatiivisen tuloksen tartunnan alkuvaiheessa 
  • tuloksen perusteella ei voida varmuudella todeta onko virus jo poistunut elimistöstä 

Kotitesti ei korvaa terveydenhuollossa tehtävää koronatestiä. Kotitestin tulosten perusteella ei tehdä hoitopäätöksiä eikä vapauteta tartuntatautilääkärin määräämästä eristyksestä tai karanteenista.  

On mahdollista, että kotitesti saattaa joissain tapauksissa antaa virheellisen tuloksen. Aina oireiden ilmaantuessa tulee mennä terveydenhuollon tekemään koronatestiin. 

Lisätietoja kotitesteistä saat THL:n verkkosivulta:  

Koronaviruksen kotitestit - Infektiotaudit ja rokotukset - THL 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juhani Haara, myyntipäällikkö, S-ryhmän marketkauppa, 010 768 0628, juhani.haara@sok.fi

Sampo Päällysaho, päivittäistavarakaupan johtaja, S-ryhmän marketkauppa, 010768 0665, sampo.paallysaho@sok.fi

Kuvat

Kuva: Ruta Särki
Kuva: Ruta Särki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on lähes 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,8 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme