S-ryhmän ravintolat ja hotellit valmiina palvelemaan kesänviettäjiä
Kaikissa ravintoloissa ja hotelleissa noudatetaan tehostettua hygieniaa ja turvallista asiointia edistäviä ratkaisuja. Esimerkiksi ruokaravintoloissa käytössä ollut asiakaspaikka puhdistetaan huolellisesti jokaisen asiakkaan jälkeen ja kattaus tehdään joka kerta erikseen. Asiakaspöydät ja istumapaikat sijoitellaan riittävillä turvaväleillä tai osa niistä poistetaan käytöstä. Hotelleissa huonesiivous tehdään tehostetusti.
Henkilökunnalla on tarkka ohjeistus henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimiseen. Tärkeässä roolissa on myös asiakkaidemme opastaminen turvalliseen asiointiin. Sitä tehdään muun muassa kuulutusten, sähköisten infonäyttöjen, lattiatarrojen, julisteiden ja opastusvideoiden avulla.
– Uskoisin, että jos uskaltaa asua vaikkapa kerrostalossa, uskaltaa tulla asioimaan hotelliin. Hotellissa ei tyypillisesti kokoonnuta isoina massoina, vaan aikaa vietetään pääasiassa omassa huoneessa. Lähes ainoa poikkeus on normaalisti aamiainen, mutta sekin on nyt tarjolla poikkeusjärjestelyin. Ravintoloissa taas puhtaudesta huolehditaan aina tarkasti ja nyt vieläkin tarkemmin, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Harri Ojanperä kertoo.
Rajoitukset näkyvät eniten ravintoloissa
Ravintoloissa valtiovallan asettamat rajoitukset näkyvät ensisijaisesti asiakaspaikkojen määrän rajaamisena puoleen normaalista ja anniskeluajan loppumisena kello 22.00. Ovet on suljettava kello 23:n aikaan. Lisäksi buffetruokailua ei voi järjestää niin, että asiakkaat ottavat itse ruokansa. Muuten ravintolat toimivat palvelunsa ja tarjontansa puolesta melko normaalisti. Terasseilla asiakaspaikkarajausta ei ole.
Hotelleissa poikkeusaika näkyy tehostetun hygienian lisäksi vain aamiaisella. Buffetaamiainen korvataan hotellikohtaisesti joko asiakkaan mukaan annettavana aamiaispakettina tai aamiainen syödään tarjoiltuna hotellin ravintolassa.
– Rajoitukset eivät asiointia juurikaan haittaa, vaan ruokaa, juomaa ja huolenpitoa on tarjolla normaalisti. Meidän hotelliemme tehtäväksi on määritelty ihmisen onnellistaminen eikä sitä korona ja sen mukanaan tuomat poikkeamat estä. Koko ravintola-alalla haluamme toimia vastuullisesti, rajoituksia noudattaen ja uskomme, että myös asiakkaat toimivat näin. Näin pääsemme eteenpäin toivottavasti rajoituksia vähitellen höllentäen.
Puitteet tarjolla kaikkien aikojen suomalaiseen matkailukesään
– Ennusmerkit ja tutkimukset osoittavat, että suomalaisilla on nyt kova tarve päästä liikkeelle. Kun siihen yhdistyy tieto siitä, että Suomi on erittäin turvallinen maa suomalaisille lomailijoille, haluamme olla luomassa puitteita kaikkien aikojen suomalaiselle matkailukesälle. Meidän maantieteellisesti hyvin kattava hotelli- ja ravintolaverkostomme on yksi sen mahdollistajista, Harri Ojanperä päättää.
1.6. avautuvan 250 ravintolan lisäksi S-ryhmä avaa lisää ravintoloita kesän kuluessa kaikkialla Suomessa. Hotelleja avautuu kesäkuun aikana toistakymmentä ja muutamia myös heinäkuun puolella. Kesän kuluessa verkosto kattaa kaikki kaupungit, joissa on S-ryhmän hotelleja. S-ryhmää operoi Sokos Hotels -ketjua Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa sekä Radisson Blu -hotelleja Suomessa.
S-ryhmän ravintolatarjonnan löydät osoitteesta www.raflaamo.fi. S-ryhmän hotelleja voit katsella ja tehdä varauksia osoitteissa www.sokoshotels.fi ja www.radissonhotels.com
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Harri Ojanperä, ketjujohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 010 7682 801, harri.ojanpera@sok.fi
Outi Hohtiviestintäjohtaja
Puh:+358503883133outi.hohti@sok.fiSOK Mediapalvelu
arkisin klo 8-16
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt.
Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissäja oman pankkimme kautta.
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa.
#parempipaikkaelää
SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 8–16.
Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK:n hallintoneuvosto 2024 on valittu – Timo Santavuo jatkaa puheenjohtajana25.4.2024 14:26:23 EEST | Tiedote
SOK:n hallintoneuvosto valittiin 25.4.2024 pidetyssä osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvostoon tuli vain yksi henkilövaihdos.
Jopa +60 % myyntipiikkejä – Prisman data osoittaa kuinka suomalaiset hurahtivat huoltamaan pyöriään25.4.2024 08:20:00 EEST | Tiedote
Suomalaiset ovat innostuneet tänä keväänä toden teolla pyöräilystä, kertoo Prisman tuore myyntidata. Pyoräilyn myynti kasvoi maaliskuussa peräti 60 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen. Etenkin sähköpyörien suosio kasvaa jatkuvasti ja taustalla näkyy myös työsuhdepyöräilyn nousu sekä ympäri vuoden tapahtuvan pyöräilyn lisääntyminen. Suomalaiset vaikuttavat myös huoltavansa pyöriään aiempaa enemmän itse, sillä pyöräilytarvikkeiden kuten renkaiden paikkaustarvikkeiden ja ketjuöljyjen myynti on kasvanut voimakkaasti.
Vappumakunsa kullakin – suomalaisille maistuu niin perunasalaatti kuin pakastepizza24.4.2024 08:05:00 EEST | Tiedote
Tippaleivät, munkit, sima, perunasalaatti ja nakit ovat vapun perinteisiä herkkuja, joilla on vankkumaton paikka suomalaisten vappupöydissä. S-ryhmän myyntidata osoittaa, että herkuttelussa löytyy kuitenkin mielenkiintoisia eroja niin eri maakuntien kuin ikäryhmienkin välillä.
S-ryhmän ja S-Pankin asiakkaat voivat nyt käyttää S-Etukortti Visa -korttia Apple Payssä ja lisätä S-Etukortin Applen Lompakkoon23.4.2024 11:30:00 EEST | Tiedote
S-ryhmä ja S-Pankki tuovat S-Etukortti Visa -asiakkailleen mahdollisuuden Apple Payn käyttöön. Se on turvallinen ja helppo maksutapa, joka auttaa asiakkaita välttämään maksukorttinsa luovuttamisen toiselle henkilölle, fyysisten painikkeiden koskettamisen tai käteisellä maksamisen. Siinä käytetään iPhone-puhelimen tehokkaita toimintoja jokaisen maksutapahtuman suojaamiseen. Asiakasomistajat voivat myös lisätä S-Etukorttinsa Applen Lompakkoon. Näin he voivat kerryttää Bonusta iPhone-puhelimellaan tai Apple Watch -älykellollaan.
Bomban lomakohteen odotetut uutuudet kesällä 202423.4.2024 08:20:00 EEST | Tiedote
Pielisen rantamaisemassa Pohjois-Karjalassa sijaitsevasta Bombasta on viime vuosina muodostunut monipuolinen ja suosittu lomakohde. Ylellinen kylpylä, omaleimainen kulttuuri, lukuisat luonnossa tapahtuvat aktiviteetit sekä herkullinen ruoka houkuttelevat Bomballe. Kesällä 2024 palvelutarjonta laajenee entisestään, kun Bomballa avautuu sekä oma elämyspalveluyritys että Break Sokos Hotel Bomban uusi laajennusosa maisemahuoneineen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme