Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Saamelaisten kansallispäivä Savoy-teatterissa 6.2.2020

Jaa

Savoy-teatteri juhlistaa 6.2. vietettävää saamelaisten kansallispäivää kahden norjansaamelaisen artistin konsertilla.

Elle Márjá
Elle Márjá

VASSVIK

Multi-instrumentalisti Torgeir Vassvik on tuttu nimi maailmanmusiikin ystäville. Hänen viimeisin levynsä Gákti sai lehdistössä loistavat arvostelut ja nousi korkealle erilaisilla maailmanmusiikin listoilla.

Vassvik on itse kuvaillut animalistiseksi kutsuttua musiikkiaan seuraavasti: ”Musiikkini on kuin aallot, myrsky, tuuli ja seesteinen kesäpäivä. Se on kuin Golf-virta, kuin pohjolan yöt joissa revontulet välkehtivät.” Torgeir Vassvik vie musiikillaan kuulijan matkalle aavemaiseen, joskus kauniiseen, joskus jopa pelottavaan maisemaan.

Torgeir Vassvik joiku, kitara, munniharppu, Rasmus Kjorstad oktaaviviulu, Audun Strype, elektroniikka

ELLE MÁRJÁ

”Olen joikannut jo ennen kuin osasin puhua. Se on erottamaton osa minua. Minusta tuntuu kuin esi-isäni olisivat kanssani, kun joikaan”. Näin kuvailee illan toinen esiintyjä Elle Márjá Eira suhdettaan saamelaiseen perimäänsä. Elle Márjá on todellinen taiteen moniosaaja. Musiikin lisäksi hän on kotimaassaan Norjassa arvostettu elokuvantekijä, kuvataiteilija ja kirjailija. Ehtiipä hän jossain välissä harjoittaa perheensä perinteistä ammattia, poronhoitoa. Eira esiintyy usein soolona, mutta laulaa myös muun muassa Snoweye-bändissä yhdessä Led Zeppelin basisti John Paul Jonesin kanssa.

Elle Márján musiikki on urbaania elektronista poppia, jossa on mukana enemmän kuin ripaus hänen saamelaista perintöään. Elle Márjá kertoo poliittisesti sävyttyneissä, omakohtaisissa sävellyksissään tarinoita omasta ja perheensä elämästä. Laulamisen ohella hän myös joikaa. Tärkeä osa Elle Márján konsertteja ovat taustalla pyörivät, lauluihin olennaisesti liittyvät, artistin itsensä tekemät videot.

Elle Márjá Eira laulu, filmit, Morten Hyld Petersen elektroniikka, kitarat, Dermot Sheedy elektroniikka, rummut

 

SAAMELAISTEN KANSALLISPÄIVÄ

Saamelaisten kansallispäivää on juhlittu jo yli sadan vuoden ajan. Helmikuun 6. vuonna 1917 Pohjoismaiden saamelaiset aloittivat valtionrajat ylittävän keskinäisen yhteistyön, ja tuosta hetkestä katsotaan myös saamelaisten poliittisen tietoisuuden alkaneen. Näistä syistä juuri tuo päivä on valittu saamelaisten kansallispäiväksi.

Saamelaisten kansallispäivä

Savoy-teatteri to 6.2. klo 19.00

Kesto n. 2h, sisältää väliajan

http://www.savoyteatteri.fi/fi/tapahtumat/event/6DD0D889FA6A330CAF052ECA838E3E9C/Elle_M_rj____Vassvik

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja Sirpa Hynninen, sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Elle Márjá
Elle Márjá
Lataa
Torgeir Vassvik
Torgeir Vassvik
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme