Varsinais-Suomen ELY-keskus

Saaristomeren raskaskuljetuspalvelut vuonna 2021

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus on solminut sopimuksen Saariston Merikuljetus Oy Meripojat kanssa raskaskuljetuspalveluiden tuottamisesta Saaristomeren liikennealueella kaudella 2021. Liikennöintikausi aloitetaan huhti–toukokuun vaihteessa ja lopetetaan marras-joulukuussa. So-pimus sisältää mahdollisuuden sopimusoption käyttöönottoon vuosille 2022 ja 2023. Raskaskul-jetuspalvelu täydentää ELY-keskuksen hankkimaa yhteysalusliikennettä.

ELY-keskuksen hankkima raskaskuljetuspalvelu on tarkoitettu palvelemaan saariston kehityksen edistämisestä annetussa laissa määriteltyä saariston vakinaista asutusta ja saariston elinkeinotoimintaa, jotka ovat ilman tie-, lossi, lautta- tai riittävää yhteysalusliikennettä. Muut käyttäjäryhmät ostavat raskaskuljetuspalvelunsa itse. Rahtia ja raskaskuljetuksia hoidetaan myös yhteysaluksilla, mutta kuljetukset, joita yhteysalukset eivät voi hoitaa, ohjataan raskaskuljetusaluksen hoidettavaksi. Raskaskuljetukset täydentävät näin Varsinais-Suomen ELY-keskuksen hankkimaa yhteysalusliikennettä.

Palveluntuottajalla on oikeus jakaa liikennealue pienempiin toiminta-alueisiin, joilla se kulloinkin operoi. Palveluntuottaja ei tässä vaiheessa aio ottaa käyttöön pienempiä toiminta-alueita, vaan tilattujen kuljetusten perusteella laaditaan reittisuunnitelmat aluksen kulloistakin liikennöintiajankohtaa varten. Palveluntuottaja suorittaa pyydetyn kuljetuksen noin kahden viikon kuluessa tilauksesta tai ajankohtana, kun alus liikennöi kohteen mukaisella alueella. Toimitusaika voi olla myös pidempi kuin kaksi viikkoa, mikäli asiakas sitä kuljetuspyynnössään ehdottaa.

Raskaskuljetuksissa pyritään entistä tehokkaampaan kuljetuskapasiteetin käyttöön palveluntuottajan ja asiakkaiden yhteistyöllä ja vuoropuhelulla. Palveluntuottajalla on käytössään aikaisempien vuosien ajolistat, jolloin he voivat olla yhteydessä vakituisiin palvelun käyttäjiin kuljetusten yhdistämiseksi ja kuljetuskapasiteetin tehokkaan käytön varmistamiseksi.

Raskaskuljetuspalvelut tilataan suoraan palveluntuottajalta. Liikennealue kattaa Kemiönsaaren, Paraisten sekä Naantalin saariston. Kuljetustilausten vastaanotto arkipäivisin (ma–pe) klo 8.00–20.00 välisenä aikana sähköpostitse osoitteesta anvehane@gmail.com tai puhelimitse 0440 102 427 (varalla 0440 102 428).

Saariston Merikuljetus Oy Meripojat hoitaa raskaskuljetuspalvelut aluksellaan Kala 6. Aluksen pituus on 27,4 m, leveys 8 metriä, syväys 1,6 m ja nopeus 7 solmua. Nosturin kapasiteetti on 42 tnm ja puomin ulottuvuus 24 m. Aluksen bruttovetoisuus (GT) on 74 tonnia ja siinä on keularamppi. Palveluntuottajalla on oikeus käyttää alihankintaa palvelun joustavuuden varmistamiseksi.

Lisätietoja:

- Liikenteen asiakaspalvelu: p. 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

- Saariston Merikuljetus Oy Meripojat: toimitusjohtaja Antti Vehanen, p. 0440 102 427

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Lohvon ja Piiliojan siltoja korjataan Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie)13.5.2022 10:07:16 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloitti Perniössä seututiellä 183 (Kemiöntie) sijaitsevien Lohvon ja Piiliojan siltojen korjaustyöt toukokuun alussa. Korjaustöiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana. Korjaustyöt toteutetaan siten, että molemmilla siltapaikoilla on käytössä vähintään yksi ajokaista ajoneuvoliikenteelle. Kaistan ollessa suljettuna käytössä on liikennevalo-ohjaus. Ajoneuvoliikenteen jonotusajat pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman lyhyenä. Pahoittelemme työn aiheuttamaa haittaa tielläliikkujille.

Päällystystyöt jatkuvat Lounais-Suomessa ensi viikolla (vko 20)13.5.2022 09:45:34 EEST | Tiedote

Päällystystyöt jatkuvat maanteillä 192 Mietoisissa välillä Pyhe-Y-tien liittymä ja 204 Pöytyällä välillä Rannanmäki-Uusikartano. Valtatien 1 ja Turun kehätien eli kantatien 40 liittymässä Kaarinan Kirismäessä päällystetään vielä joitain erkanemiskaistoja. Uusia kohteita ovat kantatie 44 Kankaanpään keskustan kohdalla, maantie 204 Turun Tortinmäen ympäristössä ja maantie 1890 Naantalin Rymättylässä välillä Röölä-Hanka.

Restaureringsplaneringen av Saarenjärvi inleddes som en del av livsmiljöprogrammet Helmi12.5.2022 16:24:29 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland har beställt en restaureringsplan för Saarenjärvi på gränsen mellan Salo och Raseborg. Saarenjärvi hör till Natura 2000-området i Kisko ås vattendrag och Saarenjärvi, som inrättats som ett särskilt skyddsområde för fåglar, dvs. SPA-område, har fredats som privat skyddsområde. Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy ansvarar för det praktiska genomförandet av planen.

Saarenjärven kunnostussuunnittelu alkoi osana Helmi-elinympäristöohjelmaa12.5.2022 16:11:50 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on tilannut kunnostussuunnitelman Salon ja Raaseporin rajalla sijaitsevalle Saarenjärvelle. Saarenjärvi kuuluu Kiskonjoen vesistön Natura 2000 -alueeseen, ja linnuston erityissuojelualueeksi eli SPA-alueeksi perustettu Saarenjärvi on rauhoitettu yksityisenä suojelualueena. Suunnitelman käytännön toteutuksesta vastaa Savo-Karjalan vesi- ja ympäristösuunnittelu Oy.

Salon Mathildedahliin kylätie9.5.2022 10:40:50 EEST | Tiedote

Salon Mathildedahlin ruukkikylän asukkaat ovat toivoneet keskustan läpi kulkevan Tullintien (mt 12089) muuttamista nk. kylätieksi. Kylätie parantaa pyöräliikenteen ja jalankulun olosuhteita. Kylätiejärjestelyt valmistuvat toukokuussa. Kylätie toteutetaan tässä vaiheessa maalimerkinnöin ilman tien uudelleen päällystystä. Kylätiet ovat Suomessa suhteellisen uusi tietyyppi, eikä niitä ole vielä toteutettu kovin paljon. Tämä on ensimmäinen kohde Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme