Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Saaristomuseo Pentala valmisteilla Espooseen

Jaa

Espoon kaupunginmuseo valmistelee Saaristomuseo Pentalan avautumista kesäkaudelle 2018. Saaristomuseo tuo ainutlaatuisen saaristoympäristön osaksi Espoo-tarinaa, 2030 kulttuuristrategiaa sekä jatkaa Rantaraittia kohti merta.

Espoon kaupunginmuseo valmistelee Saaristomuseo Pentalan avautumista kesäkaudelle 2018. Museoalueen rakennukset on kunnostettu ja tulevan kesän ja syksyn aikana työt jatkuvat piha- ja peltoalueilla. Avautuessaan saaristomuseo tuo ainutlaatuisen saaristoympäristön osaksi Espoo-tarinaa, 2030 kulttuuristrategiaa sekä jatkaa Rantaraittia kohti merta.

Saaristomuseo tuo kaupungin merellisen menneisyyden kuntalaisten, matkailijoiden ja veneilijöiden ulottuville. Pentalan saaresta tulee laajin virkistysalue ja saaristomuseosta merkittävin kulttuuripalvelu Espoon saariston alueella. Suunnitteilla on moniaistinen ja elävä museo, jossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin asumisesta ja työnteosta huvilaelämään ja vapaa-ajan viettoon. Museo tulee olemaan ainutlaatuinen kokonaisuus koko Suomen mittakaavassa. Tuleva museoalue muodostuu hyvin säilyneestä, valtakunnallisesti merkittävästä kalastaja- ja huvilamiljööstä.

Saaristomuseohanketta valmistellaan yhteistyössä Espoon kaupungin tilapalveluiden, kaupunkitekniikka keskuksen, liikunta- ja nuorisopalveluiden kanssa. Saaren metsä- ja luonnonsuojelualueen luontopolkujen ja muun luontotoiminnan puitteissa tehdään tiivistä yhteistyötä Espoon ympäristökeskuksen kanssa.

Espoon kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 25.4.2017 Saaristomuseo Pentalan asiakasmaksuista, jotka koskevat opastettuja kierroksia ja kokoustiloja. Museoalueelle tulee olemaan vapaa pääsy. Maksut tulevat voimaan museon avautuessa kesällä 2018.

Kulttuurilautakunnan esityslista liitteineen >> 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. museotoimenjohtaja Maarit Henttonen, 046 8773 775, maarit.henttonen@espoo.fi
intendentti Eeva Kyllönen, 050 5248 719, eeva.kyllonen@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Saaristomuseoalue mereltä päin. Kuva: EKM/ Tommi Heinonen
Saaristomuseoalue mereltä päin. Kuva: EKM/ Tommi Heinonen
Lataa
Väkeä Pentalan saaristopäivillä 2016. Kuva: EKM/Henna Aaltonen.
Väkeä Pentalan saaristopäivillä 2016. Kuva: EKM/Henna Aaltonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä24.11.2022 16:26:00 EET | Tiedote

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme