Espoon kaupunki - Esbo stad

Saariston kevät – Porkkalan lintuviikon näyttely

Jaa
Allien laulua ja kurkien tanssia! Niitä pääset kokemaan, kun muuttolinnut saapuvat Suomenlahden saaristoon. Saariston kevät -näyttelyssä esitellään valokuvin ja tekstein saaristossa keväällä tavattavia lintuja. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 4.5.- 18.6.2023
Haahkapoikueet iltaruskossa. Kuva: Olli Saksela.
Haahkapoikueet iltaruskossa. Kuva: Olli Saksela.

Porkkalanniemen alue on lintuharrastajien keskuudessa maamme huippupaikkoja. Valokuvat tuovat saariston linnut lähelle katsojaa. Pääset ihailemaan lintujen kevätpuuhia ja vaikuttavia muuttoparvia. Näyttelyn tekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Näyttelyssä on 24 upeaa valokuvaa, jotka on ottanut kirkkonummelainen Olli Saksela. Petolinnuista pääset tutustumaan merikotkaan ja kalasääskeen. Muita saaristossa pesiviä lintuja edustavat mm. haahka, riskilä ja lapintiira. Pohjoiseen matkaavista linnuista kuvissa esittäytyvät mm. tundrakurmitsat ja sepelhanhet.

Vuosittaista Porkkalan lintuviikkoa vietetään Kirkkonummella 15.-21.5.2023. Lintuviikolla juhlistetaan arktisten pesimälintujen toukokuun lopun hyökymäistä kevätryntäystä arktikaa, jolloin yhtenäinen lintuparvien ketju ylittää Porkkalan alueen.

Porkkalan lintuviikosta löytyy lintuihin ja muuhun luontoon liittyvää ohjelmaa eritasoisille ja kaikenikäisille harrastajille. Ohjelmassa on mm. esitelmätilaisuuksia ja retkiä Porkkalanniemelle. Tänä vuonna tapahtuma laajenee Espooseen Saariston kevät -valokuvanäyttelyn muodossa. Näyttelyn järjestämisestä vastaa Kirkkonummen ympäristöyhdistys (KYY).

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16, helatorstaina 18.5. klo 10-16. Café Elfvik palvelee viikonloppuisin ja arkipyhinä luontotalon aukioloaikoina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirkkonummen ympäristöyhdistys, Merja Talvela, puh. 041 4639 9063, merjatalvela@gmail.com


Villa Elfvikin luontotalo, puh. 043 826 9208, villaelfvik@espoo.fi

Kuvat

Haahkapoikueet iltaruskossa. Kuva: Olli Saksela.
Haahkapoikueet iltaruskossa. Kuva: Olli Saksela.
Lataa
Kurki lumisateessa. Kuva:Olli Saksela.
Kurki lumisateessa. Kuva:Olli Saksela.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme