Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Säestettyä proosaa ja runoutta Caisassa

Jaa

Kulttuurikeskus Caisassa järjestetään syksyllä kerran kuussa CAI SANA SOI? säestetty runoklubi, jossa voi nähdä ja kuulla vierailevia runoilijoita ja sanataiteilijoita musiikin siivittämänä. Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää omia runojaan.

Venla Moisala (c) Anuschka Kopetski
Venla Moisala (c) Anuschka Kopetski

Runojen säestyksestä ja illan äänimaailmasta vastaavat Masi Hukari ja Sami Lehtinen. He ovat luoneet improvisaatioon ja vuorovaikutukseen perustuvan tietokonejärjestelmän, jossa sanataiteilija pääsee esiintyessään osallistumaan musiikin tempon, sävyn ja ambienssin luonteeseen reaaliajassa kosketusohjaimilla. Iltaa emännöi sanataiteilija, runoilija-runonlausuja Venla Moisala.

Illan päättää open mic, jossa jokaisella on mahdollisuus päästä esittämään omia runojaan tai lyhytproosatekstiään musiikin säestyksellä. Esityksen kesto on noin 5 min. Open Mic -osuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

Syksyn ensimmäisessä runoklubissa 27.9. on vierailijoina Juho Kuusi sekä Lauri Liero.

Juho Kuusi on esittänyt runoutta aktiivisesti yli 10 vuotta niin pienten kahviloiden nurkissa kuin isommilla lavoilla. Hän on voittanut matkan varrella pari poetry slamin suomenmestaruutta. Caissassa häneltä kuullaan eläinaiheisten runojen lisäksi uudempia tekeleitä ja ehkäpä joku vanha klassikkokin.

Lauri Liero tuo teksteissään ja esityksissään esiin maailman ongelmakohtia välillä rankoinkin sanakääntein. Hän kertoo teksteissään meidän jokapäiväisestä taistelustamme, mutta hänen tarkoituksenaan on aina kuitenkin löytää se toivonkipinä sieltä jostain kaaoksen keskeltä.


CAI SANA SOI? runoklubit ja esiintyjät:
27.9. klo19
Juho Kuusi (Helsinki)
Lauri Liero (Tampere)
25.10. klo 19
Mari Laaksonen (Jyväskylä)
Jonne Piltonen (Rovaniemi)
22.11. klo 19
Saku Lillukka (Tampere)
Iiris Laisi (Helsinki)
13.12. klo 19
Julie Easley (Saltburn, UK)
Nathalie Sallegren (Karjaa)

Liput 10/5 € sekä mahdolliset toimituskulut, Lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja Kitari Mayele
Caisa
050 412 0481
kitari.mayele@hel.fi

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Venla Moisala (c) Anuschka Kopetski
Venla Moisala (c) Anuschka Kopetski
Lataa
Lauri Liero
Lauri Liero
Lataa
Juho Kuusi (c) Jakob Johannsen
Juho Kuusi (c) Jakob Johannsen
Lataa
Sami Lehtinen_Venla Moisala_Masi Hukari
Sami Lehtinen_Venla Moisala_Masi Hukari
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa on 1996 perustettu kulttuurikeskus, joka edistää taiteen ja kulttuurin keinoin Helsingin kehittymistä monimuotoiseksi kaupungiksi. Caisassa järjestetään esityksiä, tapahtumia ja näyttelyitä sekä annetaan taideopetusta. Tiloja on mahdollista myös vuokrata. Kulttuurikeskus Caisa on avoin kaikille!

Caisa kotisivut
Caisa FaceBook
Caisa Twitter
Caisa Instagram

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme