ABB Oy

Sähköasennustuotteet valmistetaan energiatehokkaasti ja täysin hiilineutraalisti Porvoon-tehtaalla

Jaa

Energiankulutus parani 21 prosenttia. Täysin hiilineutraali valmistus. CO2-päästöt vähenivät 636 tonnia.

Osana ABB-konsernin Mission to Zero™ -ohjelmaa Suomen ABB:n Porvoon-tehdas on toteuttanut ABB:n ensimmäisten tehtaiden joukossa hiilineutraalin tuotannon ratkaisut.

ABB:n Porvoon-tehdas toteutti hankkeen vuoden 2021 aikana. Se on nyt hiilineutraali ja käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Ensimmäisen vuoden aikana kokonaisenergiatehokkuus parani 21 prosenttia ja hiilidioksidipäästöt vähenivät 636 tonnia. Tämä vastaa 112 kertaa päiväntasaajan pituisen matkan ajamista maapallon ympäri tai omakotitalon sähkösaunan lämmittämistä vuoden jokaisena päivänä 373 vuoden ajan.

Porvoo on ensimmäinen ABB:n toimipiste, jossa kierrätetään tehtaan tuotannosta saatavaa energiaa ja käytetään maalämpöä sekä aurinkovoimaa. Kokonaisratkaisussa hyödynnetään myös ABB:n digitaalista kiinteistöautomaatio- ja sähköautojen latausjärjestelmää.

"Pohjoismaisena valmistajana olemme erittäin sitoutuneita edistämään YK:n ja Suomen 2030 kestävän kehityksen tavoitteita konkreettisesti. ABB:n kytkimet, pistorasiat ja sähköasennustuotteet valmistetaan Porvoossa lähellä alueellisia asiakkaitamme täysin hiilineutraalisti", sanoo Marko Utriainen, Porvoon-tehtaan johtaja.

”Mission to Zero™ on osa yhtiön matkaa kohti hiilineutraaliutta omassa toiminnassa - samalla kun tuemme asiakkaitamme hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Porvoon-hankkeessa on integroitu ABB:n ja sen yhteistyökumppaneiden ratkaisuja, joiden avulla kestävämpää valmistusta toteutetaan tehokkaalla ja konkreettisella tavalla. Modernien energiatehokkaiden ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntävien teknologioiden avulla siitä on tullut ABB:n Mission to Zero™ -ohjelman edelläkävijä”, sanoo Mikko Mäkäräinen, ABB:n Electrification-liiketoiminta-alueen Suomen johtaja.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa. www.abb.com 

ABB’s Electrification Business Area is a global leader in electrical products and solutions, operating in more than 100 countries, with over 200 manufacturing sites. Our 50,000+ employees are dedicated to transforming how people live, connect and work by delivering safe, smart and sustainable electrification solutions. We are shaping the future trends of electrification, differentiating through technological and digital innovation while delivering an outstanding experience through operational excellence for our customers across utilities, industry, buildings, infrastructure and mobility. For more information visit https://go.abb/electrification

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Marko Utriainen
050 33 54 236
marko.utriainen@fi.abb.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ABB Oy
ABB Oy
PL 187, Valimopolku 4 A
00381 HELSINKI

010 22 11https://new.abb.com/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ABB Oy

Uuden tutkimuksen mukaan teollisuuden investoinnit energiatehokkuuteen kasvavat kaikkialla maailmassa4.5.2022 15:31:36 EEST | Tiedote

ABB:n teettämä maailmanlaajuinen tutkimus tuo esiin yritysten nykyisiä ja tulevaisuuden suunnitelmia siitä, miten ne aikovat edetä kohti hiilineutraaliutta investoimalla energiatehokkuuteen. Yrityksistä 90 prosenttia aikoo lisätä panostuksiaan seuraavien viiden vuoden aikana ja 52 prosenttia suunnittelee saavuttavansa hiilineutraaliuden samassa ajassa. Koska energiakustannusten kasvu vaikuttaa yhä enemmän kannattavuuteen, se nostaa energiatehokkuuden merkitystä, mutta kustannukset ja seisokit ovat merkittäviä esteitä investoinneille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme