Messukeskus

Sähköavustus ja älykkyys valtteina Vuoden pyörä -kisassa

Jaa

Vuoden pyörät julkistettiin tänään GoExpo-messuilla. Vuoden urheilupyörä on Tunturin e260 nuorten maastosähköpyörä ja Vuoden arkipyörä Crescentin älyllä lisävarusteltu sähköpyörä ELLIE. GoExpossa on esillä ja koeajettavana myös kymmeniä muita pyörämerkkejä. Lisäksi tapahtumassa voi tutustua sähköpyörien vuokraustoimintaan. GoExpo on käynnissä Messukeskuksessa Helsingissä koko viikonlopun, 28.2.-1.3.

Suomen Pyöräliitto palkitsee vuosittain GoExpossa vuoden pyörät. Valinnan tekevät Pyöräliiton tavallisista pyöräilijöistä koostuva raati.

-       Jo toista kertaa molemmat Vuoden pyörät ovat sähköavusteisia pyöriä. Sähköpyörät ovatkin yleistymässä vauhdilla ja niiden tarjonta on erittäin monipuolista kaupunkipyöristä maantiepyöriin, toteaa Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala.

Crescent ELLIE on markkinoiden turvallisin ja älykkäin

Vuoden arkipyöräksi on valittu ruotsalaisen pyörävalmistaja Crescentin ELLIE, joka on uuden sukupolven älykäs sähköpyörä. ELLIE näyttää perinteisen tyylikkäältä sähköavusteiselta kaupunkipyörältä, mutta kätkee sisäänsä ennennäkemättömiä turvallisuusominaisuuksia. Koppla -järjestelmään kuuluvat mm. lukkiutumaton etujarru, varkaudenesto ja automaattisesti onnettomuuksista ilmoittava älyjärjestelmä. Vastaavia ominaisuuksia on totuttu näkemään vain autoissa, mutta nyt Cresent tuo ne kaupunkipyörään.

Pyörän GPS-paikannusjärjestelmä takaa, ettei pyörän varastaja pääse pälkähästä. Pyörän omistaja saa välittömästi tiedon älypuhelimeensa, jos pyörää liikutetaan sen ollessa pysäköitynä ja varastettu pyörä on helppo löytää paikannuksen ansiosta.

Pyörässä on myös mahdollisuus rajata sen käyttö tietylle alueelle. Ominaisuus voi olla kätevä, jos pyörän käyttäjä on muistisairas ikäihminen ja omaiset haluavat varmistaa, ettei fillarilla lähdetä liian kauas kotoa. Myös pyörävuokraamoille Cresent Ellien älyominaisuudet ovat tervetulleita.

Tunturi e260 saa teininkin liikkeelle

Vuoden urheilupyöräksi valittiin Tunturin e260 sähkömaastopyörä, joka on tarkoitettu lapsille ja nuorille. 26-tuumaiset renkaat ja pieni runkokoko varmistavat, että pyörä sopii erityisesti 9-14 vuotiaille, mutta myös pienimmille aikuisille. Tunturi e260 mahdollistaa perheen yhteiset pidemmätkin lenkit sekä hauskat koulu- ja harrastusmatkat ympäri vuoden.

Pyöräliiton raati piti mainiona, että nuorillekin on nyt tarjolla sähköavusteinen maastopyörä. Tunturi e260 on varusteltavissa tarakalla ja lokasuojille ja siihen on helppo asentaa nastarenkaat talvea varten. Niinpä se mahdollistaa lapselle ja nuorelle itsenäisen liikkumisen ja kannustaa arkiliikuntaan, vaikka matkat olisivat vähän pidempiäkin tai maasto mäkisempää. Sähköavusteisen pyörän hankinta esiteinille tarjoaa vanhemmalle hyvän syyn kieltäytyä kyyditsemisestä ja saada nuoret liikkeelle hauskalla tavalla.

GoExpossa on kymmeniä eri merkkisiä fillareita

GoExpossa on mukana kymmeniä fillarimerkkejä, joiden uutuusmalliestoa voi käydä koeajamassa testiradalla. Fillaritoimijat on ryhmitelty koeajoradan läheisyyteen, joten osastolta on helppo valita kiinnostava pyörä alle ja lähteä testaamaan. Mukana ovat muun muassa Tunturi, Nishiki, Lapierre, Ghost, Cube, Crescent ja Bianchi. Kuljetus- ja tavarapyöriä on messuilla lukuisia, kuten Babboe, Bakfiets, Bullit, Dolly, Triobike, Urban Arrow ja monia muita. Ainakin osa pyöristä on messuilla myynnissä niin, että pyörän saa suoraan messuilta mukaansa.

Sähköavusteiset fillarit ovat tulleet jäädäkseen – myös messuille. Tänä vuonna messuilla pääsee tutustumaan muun muassa näiden merkkien sähköpyöräuutuuksiin: Bianchi, Cube, Crescent, Ghost, Haibike, Lapierre, Nishiki ja Tunturi.

Sähköpyörällä citysafarille tai riksan kyytiin

Sähköpyörän ostamista harkitseva voi testata menoa fillareiden testiradalla. Pidempi testiajo onnistuu esimerkiksi vuokraamalla sähköpyörä omatoimiselle retkelle tai osallistumalla ohjatulle sähköpyöräseikkailulle.

Pääkaupungin voi ottaa haltuun Edventuresin sähkömaastopyörillä ajettavalla citysafarilla. Yhdessä oppaan kanssa ajettava reitti kulkee Helsingin keskustassa ja Keskuspuiston vaihtelevissa maastoissa. Sähkpyörän selässä voi viettää myös yrityksen tyky-päivän tai jopa polttarit.

-       Sähköpyöräily sopii kaikille, jotka osaavat ajaa pyörällä. Pääsääntöisesti tuotamme palveluita ryhmille, kaveriporukoille ja yrityksille. Yleensä joka ryhmästä löytyy muutamia, jotka innostuvat sähköpyöräilystä niin paljon, että harkitsevat oman pyörän hankintaa, kertoo yrittäjä Jani Savolainen Edventuresista.

Ostamisen sijaan sähköpyörän voi myös vuokrata käyttöönsä muutamaksi tunniksi tai jopa viikoiksi. Yrityksille on tarjolla leasing-palvelu, jota voi hyödyntää esimerkiksi työsuhdepyörän hankinnassa. Pyörän hinta on mallista riippuen noin 50-100 € kuukaudessa. Sähkis.fi lanseeraa kevään aikana Helsingissä sekä vuokraamon että pyörätaksit.

-       Avaamme Helsinkiin pyörävuokraamon, joka palvelee keskustassa liikkuvia Kalliosta käsin. Lisäksi keväällä aloittaa riksataksi, jossa on aluksi 10 sähköpyörällä ajettavaa taksia, kertoo yrittäjä Antti Lehtonen Sähkis.fi:stä ja Trike Experiencestä.

Pyörät GoExpossa:

  • Vuoden arkipyörä Crescent ELLIE on GoExpossa Velo & Oxygen Oy;n osastolla 6a50.
  • Vuoden urheilupyörä Tunturi e260 nuorten maastosähköpyörä on GoExpossa osastolla 6e50.
  • Edventures ja Sähkis.fi ovat GoExpossa osastolla 6b78.
  • Kaikki mukana olevat merkit löytyvät verkosta: https://goexpo.messukeskus.com/pyoraily/

Suomen suurin ulkoilu- ja urheiluareena GoExpo järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 28.2.–1.3.2020. Samaan aikaan myös GoExpo Horse ja Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla. Tapahtumat ovat avoinna pe 28.2. klo 12−20 (Kuva & Ääni yleisölle klo 12−17), la 29.2. klo 10-19, su 1.3. klo 10-17.

Lisätietoja:

Pyöräliiton laajempi tiedote Vuoden pyöristä (28.2. klo 11):
http://messukeskus.com/press-release/vuoden-pyorissa-alya-ja-nuoruutta/

Kuvat voittajapyöristä:

https://drive.google.com/drive/folders/1DJdY3y1Tl17-zPQ9JRVwkLjeVP55TTYT 

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomapää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

Pyöräliitto ry, toiminnanjohtaja Matti Koistinen, 044 2795588, matti.koistinen@pyoraliitto.fi

Vuoden arkipyörä: Cycleurope Finland Oy

Jari Elamo, toimitusjohtaja, jari.elamo@cycleurope.fi, P. 050 575 2866

Vuoden urheilupyörä: Tunturi-Hellberg Oy

Riku-Pekka Mikkonen, r.mikkonen@tunturi.fi, P. 0500436641

www.goexpo.fi  | www.facebook.com/goexpo.fi

IG @goexpo.fi | #goexpo

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Riikka Luomapää, Messukeskus, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com, www.goexpo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme