HSL Helsingin seudun liikenne

Sähköbussit miellyttävät sekä matkustajia että kuljettajia

Jaa

Niin matkustajien kuin kuljettajien kokemukset sähköbusseista ovat HSL:n kyselyn mukaan erittäin myönteisiä. Sähköbussit saavat kiitosta etenkin ympäristöystävällisyydestään ja äänettömyydestään.

Sähköbusseissa viehättää matkustajia HSL:n kyselyn mukaan etenkin niiden ympäristöystävällisyys. Yli 90 prosenttia kyselyn vastaajista piti sähköbussien ympäristöystävällisyyttä tärkeänä asiana.

Peräti 86 prosenttia vastaajista piti sähköbusseja muita busseja hiljaisempina ja kaksi  kolmasosaa oli sitä mieltä, että sähköbussit tärisevät muita busseja vähemmän. Yli puolet vastaajista ajatteli, että matkanteko sähköbusseilla oli miellyttävämpää muilla busseilla.

Yli puolet vastaajista piti tärkeänä myös sähköbussien erottuvaa ulkoasua. Liikenteeseen tuli elokuussa täyssähköisiä nivelbusseja, jotka kulkevat runkolinjoilla 20, 30 ja 40. Runkolinjojen bussit tunnistaa oranssista värityksestä.

Sähköbussit istuvat myös kuljettajien käteen

Yli 90 prosenttia kyselyyn vastanneista bussikuljettajista ajatteli sähköbussien olevan muita linja-autoja hiljaisempia. Noin 80 prosenttia kuljettajista kertoi ajavansa mieluummin sähköbussilla kuin muilla busseilla.

Kolme neljäsosaa kuljettajista ajatteli sähköbussien tärisevän muita busseja vähemmän. Yli puolet kuljettajista kertoi, että sähköbussilla ajaminen vähentää työpäivän aiheuttamaa kuormitusta.

HSL selvitti matkustajien ja linja-autonkuljettajien kokemuksia sähköbusseista 18.10 – 22.10. Sähköbussien matkustajille ja kuljettajille jaettiin Helsingin keskustassa tutkimuskortteja, joissa oli linkki (QR-koodi) kyselyyn. Kyselyyn osallistui yli 500 matkustajaa ja runsaat 20 bussinkuljettajaa.

”Kyselyn tulokset ovat yksi todistus siitä, että sähköiselle bussikalustolle on tilausta”, hankepäällikkö Ville Uusi-Rauva HSL:stä sanoo. ”Aiomme vastata kysyntään, sillä sähköbussien määrä HSL:n tilaamassa liikenteessä kasvaa lähivuosina nopeasti. Tavoitteemme on se, että noin kolmannes tilaamamme bussiliikenteen kalustosta on sähköistä viimeistään vuonna 2025.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sähköbussikysely:
Ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori, HSL, puh. 040 767 2208

Sähköbussit:
Hankepäällikkö Ville Uusi-Rauva, HSL, puh. 040 179 1187

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Autojen ylinopeudet vähenivät ja kävelijämäärät lisääntyivät – nopeat kokeilut tekivät kävelystä ja pyöräilystä entistä houkuttelevampaa   17.11.2021 14:12:43 EET | Tiedote

Kiinnostava, vihreä ja turvallinen ympäristö kutsuu liikkumaan omin jaloin. Kun ihmiset liikkuvat kestävästi kävellen, pyöräillen ja joukkoliikenteellä, vahvistuu sekä heidän terveytensä että ympäristön hyvinvointi. Osana Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen MAL-yhteistyötä toteutetut nopeat kokeilut kertovat siitä, miten pyöräily- ja kävely-ympäristöä voidaan parantaa viihtyisyyteen panostamalla.

HSL arvioi yhdessä asiakkaiden kanssa erilaisia malleja lippujen hinnoitteluun10.11.2021 10:45:10 EET | Tiedote

HSL on aloittanut laajan hankkeen, jossa uudistamme matkalippujen maksamista ja käyttämistä. Jatkossa lippu tallentuu käyttäjätilille, ja matkustamiseen voi käyttää niin HSL-sovellusta, HSL-korttia kuin maksukorttiakin. Osana kehityshanketta HSL tutkii erilaisia malleja lippujen hinnoitteluun. Arvioimme, onko nykyinen vyöhykemalli edelleen paras mahdollinen tapa määritellä lippujen hinnat, olisiko mallia hyvä kehittää vai pitäisikö HSL:n siirtyä kokonaan uudenlaiseen hinnoitteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme