Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Sähköinen ilmoittautuminen esiopetukseen ja kouluun onnistui menestyksellisesti Astin kautta

Jaa

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan digitaaliset palvelut kehittyvät. Keväällä 2022 helsinkiläisille huoltajille osoitettiin lapsen esiopetuspaikkaa Asti-asiointipalvelun kautta. Myös peruskoulun aloittavien lasten huoltajilla oli mahdollisuus ilmoittaa lapsi lähikouluun sähköisesti. Kummastakin palvelusta huoltajat antoivat erinomaista palautetta.

Lapsen esiopetuspaikkaa osoitettiin huoltajille tänä vuonna ensimmäistä kertaa Asti-asiointipalvelun kautta.

– Edellisinä vuosina testasimme tekstiviestipalvelua ja saimme kokemusta esiopetuspaikan tarjoamisesta huoltajille ilman erillistä hakua. Myönteisen palautteen myötä teimme tästä vakituisen toimintamallin Asti-asiointipalveluun, kertoo toimialajohtaja Satu Järvenkallas.

Esiopetuspaikka osoitettiin yhteensä 4 396:n kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen huoltajalle. Näistä 89 prosenttia otti tarjotun paikan vastaan.

Asti-asiointipalvelu ja Suomi.fi-viestit toimivat alkuvuoden aikana onnistuneesti myös lapsen ilmoittamisessa peruskoulun 1. luokalle omaan lähikouluun. Tämä oli toinen kerta, kun huoltajalla oli mahdollisuus tehdä ilmoittautuminen Astin kautta. Tänä vuonna 4 250 huoltajaa 6 400:sta käytti tätä mahdollisuutta.

”Voiko tämä olla näin helppoa?”

Huoltajien oli mahdollista antaa palautetta Asti-asiointipalvelusta ilmoittautumisen yhteydessä. Esiopetuspaikan vastaanottaneista huoltajista 87 prosenttia oli joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Asti-asiointipalveluun. ”Voiko tämä olla näin helppoa?” todettiin eräässä palautteessa.

Myös lapsen ilmoittamisesta lähikouluun huoltajat antoivat palautetta, ja heistä 70 prosenttia kertoi olevansa joko tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä Astiin.

– Voimme pitää näitä tuloksia erinomaisena. Halusimme helpottaa esiopetukseen ja kouluun ilmoittautumista ja onnistuimme tässä. Nämä kokemukset rohkaisevat meitä jatkamaan digitaalisten palveluiden kehittämistä, Järvenkallas arvioi.

Asti on Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan uusi digitaalinen asiointipalvelu. Toimialalle rakennetaan tällä hetkellä tietojärjestelmäkokonaisuutta ja Astin kaltaisia muitakin uusia digipalveluita.

Palveluiden rakentaminen perustuu Helsingin kaupungin strategiaan ja digitalisaatio-ohjelmaan. Tavoitteena ovat toimivat digitaaliset palvelut sekä selkeämpi ja yhdenmukaisempi yhteydenpito ja asiointi kaupungin kanssa. Digitaalisia palveluita tuodaan tarjolle koko oppimisen elinkaaren ajaksi, eli varhaiskasvatuksesta toisen asteen opintoihin saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Resultaten från den gemensamma ansökan publiceras – stadens gymnasier och Stadin AO populära16.6.2022 11:00:00 EEST | Tiedote

I vårens gemensamma ansökan fick 3 185 studerande en studieplats på något av Helsingfors stads 14 gymnasier och 2 217 studerande en studieplats på det finska yrkes- och vuxeninstitutet Stadin ammatti- ja aikuisopisto (Stadin AO). Namnen på de nya studerande som har antagits till stadens gymnasier och Stadin AO i den gemensamma ansökan publiceras idag den 16 juni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme