Fingrid Oyj

Sähköjärjestelmän tila -sivu tarjoaa nyt uutta tietoa

Jaa
Fingridin sähköjärjestelmän tila -infosivua on päivitetty ja täydennetty käyttäjien toivomalla uudella tiedolla. Sähköjärjestelmän tila päivittyy kolmen minuutin välein ja on Fingridin verkkosivujen suosituimpia sisältöjä.

Sähköjärjestelmän tila -infosivu tarjoaa reaaliaikaisen kokonaiskuvan sähkön tuotannosta, kulutuksesta ja siirrosta Suomessa sekä muuta informaatiota esimerkiksi sähkön markkinahinnasta ja sähköntuotannon päästöistä. Sivulle on nyt lisätty tietoa, joita käyttäjät ovat viime aikoina toivoneet.

Sähköjärjestelmän tilan uudistuksia:

  • Sähkönsiirron karttakuvaan on lisätty kunkin rajasiirtoyhteyden tuonnin ja viennin enimmäismäärät.
  • Sähkön tuotantotietojen eri tuotantomuotoihin on lisätty sanaselitykset ja nyt sivuilta löytyy muiden muassa, mitä tarkoittaa muu tuotanto ja tehoreservi.
  • Sähkön tuotantotietojen grafiikkaan on lisätty takautuva tieto edellisen viikon ja kuukauden tuotannosta tuotantomuodoittain. Päivän esitysmuodon lisäksi valittavissa on nyt siis valmiiksi piirrettynä sekä viikon että kuukauden historiatieto. Valittaessa viikko- tai kuukausinäkymä esitetty data ei näy enää 3 minuutin tarkkuudella, vaan grafiikka piirtyy harvemmista kiintopisteistä sivuston toiminnan sujuvoittamiseksi.
  • Sähkön tuotantotietojen grafiikkaa on lisäksi hienosäädetty mm. värien osalta.
  • Sivulle on lisätty taajuutta kuvaava graafi ja ns. taajuuskello

Sähköjärjestelmän tila on pitkään ollut Fingridin suosituimpia verkkosisältöjä ja suosio on kasvanut edelleen viime syksystä alkaen energia-asioiden kiinnostuksen kasvun myötä. Sivun tiedot perustuvat Fingridin avoimeen dataan ja päivittyvät kolmen minuutin välein.

Myös sähköjärjestelmän tilan yhden sivun Online-näkymään tehdään lähikuukausien aikana kevyttä päivitystä.

Lisätiedot:

Eero Järvinen, Fingrid Oyj (data)
Marjut Määttänen, Fingrid Oyj (käytettävyys ja sivustokokonaisuus)
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fingrid.fi

Sähköjärjestelmän tila > 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Fingrid Oyj
Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki

https://www.fingrid.fi/

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle kustannustehokkaasti varman sähkön ja muovaamme tulevaisuuden puhdasta ja markkinaehtoista sähköjärjestelmää.

Fingrid välittää. Varmasti. 
www.fingrid.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingrid Oyj

Oikaisu Fingridin 25.5.2023 tiedotteeseen: Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta, ei neljältä kuukaudelta26.5.2023 10:07:52 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä joulukuulta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Fingrid uses congestion income to benefit customers and waives grid service fees25.5.2023 14:19:05 EEST | Press release

Fingrid is confirming its earlier plans to use the record-high congestion income from 2022 to benefit its customers and waive grid service fees for six months in 2023. In 2022, grid service fees were waived for four months. For 2023, Fingrid has announced that it will waive grid service fees for January, February and June and now confirms that it will waive grid service fees for July, November and December. This will reduce grid customers’ fees by altogether some EUR 300 million.

Fingrid käyttää pullonkaulatuottoja asiakkaiden hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja25.5.2023 14:18:34 EEST | Tiedote

Fingrid vahvistaa aiemmin ilmoittamansa suunnitelman käyttää vuoden 2022 ennätyskorkeita pullonkaulatuottoja asiakkaidensa hyväksi ja jättää perimättä kantaverkkomaksuja kuudelta kuukaudelta vuoden 2023 aikana. Vuonna 2022 kantaverkkomaksut jätettiin perimättä neljältä kuukaudelta. Vuoden 2023 osalta Fingrid on ilmoittanut tammikuun, helmikuun ja kesäkuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen ja vahvistaa nyt lisäksi heinäkuun, marraskuun ja joulukuun kantaverkkomaksujen perimättä jättämisen. Tämä alentaa kantaverkkoasiakkaiden maksuja yhteensä noin 300 miljoonalla eurolla.

Tuulivoimatuotannon enimmäismäärää pienennetään länsirannikolla ajoittain lähikuukausien siirtokeskeytysten aikana25.5.2023 09:00:25 EEST | Tiedote

Fingrid asettaa länsirannikon tuulivoimatuotannolle normaalia tasoa pienemmän enimmäismäärän lähikuukausina suoritettavien siirtokeskeytysten ajaksi. Käytännössä muutos koskee ennen kaikkea siirtokeskeytysten aikaisia tuulivoiman huipputuotantotilanteita. Toimenpiteillä varmistetaan verkon vakautta ja ne toteutetaan tiiviissä yhteistyössä tuulivoimatuottajien kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme