Vaasan Sähkö Oy

Sähkölämmittäjälle ilmainen älylaitteisto kodin energianohjaukseen – ilmoittaudu mukaan pilottiin nyt!

Jaa

Vaasan Sähkö hakee nyt omakotitalossa tai paritalossa asuvia sähkölämmittäjiä vuoden kestävään pilottiin, jossa tutkitaan kuluttajien osallistamista energiajärjestelmään ja mahdollisuuksia tasata kulutuspiikkejä. Mukaan valitut kuluttajat saavat vuodeksi täysin maksutta käyttöönsä laitteiston kodin älykkääseen energianohjaukseen. Samalla he pystyvät pienentämään omaa kulutustaan ja hiilijalanjälkeään.

Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg
Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg

Pilottiin voi hakea mukaan, jos on Vaasan Sähkön asiakas ja asuu Vaasan Sähköverkon jakelualueella, eli Vaasassa, Mustasaaressa, Laihialla, Vöyrillä, Korsnäsissä, Maalahdessa tai Närpiön luoteisosassa.

- Valitsemme ilmoittautumisten perusteella pilottiin parhaiten sopivat kotitaloudet. Näin varmistamme, että saamme riittävästi erilaisia kohteita mukaan kokeiluun, kertoo Vaasan Sähkön energiapäällikkö Jari Hovila.

Mukana olevat asiakkaat pääsevät hyödyntämään maksutta asennettavaa laitteistoa ja sen kautta saatavia tietoja. Laitteen mukana tulevan sovelluksen avulla on mahdollista ajastaa vaikkapa sisälämpötilan muutoksen lomansa ajaksi tai säätää sallittua lämpötilan vaihteluväliä.

Pilotti mahdollistaa myös vaihdon spot-hintaiseen, eli sähkön pörssihinnan mukaan hinnoiteltavaan sähköön, jolloin kulutusta ohjataan automaattisesti edullisimmille tunneille. Toinen hyöty pilotissa löytyy siitä, että osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan sähkönkulutukseensa ja hiilijalanjälkensä pienentämiseen.

- Tuomalla joustoa energiajärjestelmään esimerkiksi tällaisen kulutusjouston avulla voimme lisätä uusiutuvan energian osuutta energiantuotannossa, Hovila toteaa.

- Hankkeen avulla on tarkoitus selvittää muun muassa kodin älykkäiden energianohjauslaitteistojen vaikutusta kulutuspiikkeihin. Näin voimme yhdessä asiakkaidemme kanssa luoda yhä kestävämmän energiajärjestelmän.

Ilmoittautumisia hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen otetaan vastaan 5.7. saakka osoitteessa vaasansahko.fi/pilotti. Vaasan Sähkö arpoo 30 ensimmäisten mukaan ilmoittautuneiden kesken 10 kpl 30 euron S-ryhmän lahjakortteja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Energiapäällikkö Jari Hovila
puh. 06 324 5318
etunimi.sukunimi@vaasansahko.fi

Kuvat

Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg
Vaasan Sähkö. Kuva: Ann-Sofi Berg
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 140 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2018 oli noin 146 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme