Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Sähkölinjan läheltä kaadetaan puita Kulosaaressa

Jaa

Kulosaaressa kaadetaan maaliskuun aikana 42 isokokoista puuta alueen suurimman sähkölinjan alta ja läheisyydestä. Puut kaadetaan häiriöttömän sähkönjakelun turvaamiseksi.

Sähkömarkkinalaki edellyttää, ettei suurjännitteisten runkolinjojen lähellä ole sellaisia puita, jotka kaatuessaan olisivat vaarassa osua sähköjohtoihin. Häiriöt Kulosaaren 110 kilovoltin suurjännitelinjoissa voisivat aiheuttaa Helsingissä laajoja sähkökatkoja.

Helen Sähköverkko Oy on selvittänyt yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa, mitkä puut Kulosaaren runkolinjan lähellä ovat liian pitkiä turvallisuusvaatimuksiin nähden. Helen on tehnyt puiden kartoitukset helikopterista laserkeilaamalla, ja puiden paikat on tarkennettu maastokatselmuksen avulla.

Puiden kaataminen tehdään maaliskuussa viikolla 11, jotta se ei häiritse lintujen pesintää.

Työmaa-alue eli 110 kilovoltin suurjännitelinja kulkee Kulosaaressa Itäväylän suuntaisesti. Johtojen alla olevalle johtoaukealle jätetään lyhytkasvuisia puita ja pensaikkoja.

Töiden tilaaja on Helen Sähköverkko Oy ja ne toteuttaa Stara.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Töiden tilaaja
Kalle Kontula, kunnossapitoasiantuntija
Helen Sähköverkko Oy
puh. 040 527 3252
kalle.kontula@helen.fi

Töiden toteuttaja
Tero Nenonen, työnjohtaja
Stara (Helsingin kaupunki)
puh. 09 310 78811
tero.nenonen@hel.fi

Muut puita koskevat kysymykset
Vesa Koskikallio, metsävastaava
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 38452
vesa.koskikallio@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.4.202115.4.2021 21:04:20 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 15.4.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 29.4.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme