Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Sähkönsäästötoimenpiteenä pysäytetyt liukuportaat otetaan käyttöön

Jaa
Kaupunkiliikenne on yhteistyössä HSL:n kanssa päättänyt palauttaa käyttöön ne liukuportaat, jotka ovat olleet sähkönsäästötoimenpiteenä pysäytettyinä. Metron matkustajamäärien lisääntyessä portaiden pysäyttämisestä on ollut haittaa matkustajien sujuvaan liikkumiseen asemilla. Sähköpulan uhka ei myöskään tällä hetkellä ole suuri.
Kuvituskuva liukuportaista metroasemalla. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy, Anne Kämppi
Kuvituskuva liukuportaista metroasemalla. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy, Anne Kämppi

Joulukuun puolesta välistä alkaen Kampin, Rautatientorin, Ruoholahden ja Hakaniemen metroasemilla on pidetty vaihtelevasti osa liukuportaista pysähdyksissä läpi talven. Jokaisella metroasemalla on kuitenkin ollut toiminnassa ainakin yksi liukuporras ylös- ja yksi alaspäin.

Metroasemilla on reilun kuukauden seurantajakson aikana säästynyt sähköä arviolta 80 MWh, joka vastaa noin kolmasosaa Kulosaaren metroaseman vuosikulutuksesta. Tarkkaa osuutta liukuportaiden kulutuksesta ei ole mahdollista selvittää, mutta tiedossa on, että liukuportaat muodostavat huomattavan osan asemien sähkönkulutuksesta.

Kaupunkiliikenne on säästänyt sähköä syksystä lähtien lukuisin eri toimenpitein. Kuljettajia on muistutettu taloudellisesta ajotavasta Rullataan raiteilla -kampanjalla. Lisäksi metrojunankuljettajilla on ohjaamossa DAS, eli Metron Driver Advisory System, joka ohjaa kuljettajaa taloudelliseen ajotapaan. Lisäksi varikoiden ja asemien valaistusvoimakkuutta on vähennetty ja lamppuja on vaihdettu ledeiksi. Myös toimistotilojen lämpötilaohjauksia on tarkistettu ja muutettu kaksi astetta alemmas.

Nämä muut sähkönsäästötoimenpiteet jatkuvat ja kehitämme myös uusia keinoja vähentää kulutustamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunkiliikenne, infrapalvelupäällikkö Hannu Stam, p. 09 310 35777

Kuvat

Kuvituskuva liukuportaista metroasemalla. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy, Anne Kämppi
Kuvituskuva liukuportaista metroasemalla. Kuva: Kaupunkiliikenne Oy, Anne Kämppi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Ruskeasuolle nousevan raitiovaunu- ja bussivarikon rakentaminen on pitkällä27.4.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikon runko on valmistunut ja rakennus noussut harjakorkeuteen. Alkuvuonna 2024 valmistuva raitiovaunuvarikko tulee olemaan Helsingin raitioliikenteen päävarikko Koskelan varikon ohella, minkä lisäksi varikkoalue palvelee Helsingin seudun liikenteen bussivarikkona. Varikon tilaaja on Kaupunkiliikenne Oy:n tytäryhtiö Ruskeasuon Varikkokiinteistö Oy ja pääurakoitsija on Skanska.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme