Saimaan Taideluola Retretin näyttelyt avautuivat

Jaa

Kalevala ja ympäristö ovat johtavat teemat Saimaan Taideluola Retretin tämän vuotisissa taidenäyttelyissä. Liki 40 taiteilijaa Suomesta, Ruotsista, Virosta ja Venäjältä ovat luoneet monipuolisen kokonaisuuden, jonka niin tyyli- kuin materiaalikirjokin on todella laaja.

Taidekeskus ei ole koskaan valmis, vaan se on päättymätön prosessi, sanoi Saimaan Taideluola Retretin mahdollistaja Sinikka Mäkelä avatessaan vuoden 2021 taidenäyttelyt Punkaharjun Tuunaansaaressa. Hän muistutti, että ympäristötaidepolulla teokset käyvät jatkuvaa keskustelua ympäröivän luonnon kanssa ja näin teoksen luonne saattaa muuttua sään ja valon myötä joka kerta erilaiseksi.

Meillä on ollut todella monipolvinen matka viime syksystä tähän päivään. Olemme saaneet seurata teosten koko tien ideasta eri kehitysvaiheiden kautta valmiiksi. Olemme ylpeitä jokaisesta taiteilijasta ja jokaisesta teoksesta, iloitsivat näyttelyn kuratoineet Satu Kalliokuusi ja Reetta Gröhn-Soininen.

Kulttuuripuiston alueella taidetta on nähtävillä Mutterin ja Bunkkerin galleriarakennuksissa sekä ympäristötaidepolulla. Lisäksi alueella on näytteillä yli 20 Kalevala-aiheista puuveistosta Iku-Tursosta Aino-neitoon.

Taidenäyttelyt ovat avoinna päivittäin 10-18, elokuun 31. päivään asti. Heinäkuun 9. päivä avautuu maankuulu Retretin luola digitaaliselle taidekierrokselle, jonka teemana on Sammon ryöstö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Sinikka Mäkelä 040-5314561

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuunaansaaren Luola Oyhttp://www.saimaantaideluola.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.