Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Sairaanhoitaja näkee työnsä tulokset heti

Jaa

VAMKista valmistuneet erottautuvat kliinisten taitojen osaamisellaan. Haku opintoihin on auki 1.9.–15.9.2021.

Kati Komulaisella on pitkä kokemus sairaanhoitajan työstä. Kuva: Sami Pulkkinen
Kati Komulaisella on pitkä kokemus sairaanhoitajan työstä. Kuva: Sami Pulkkinen

Tiedätkö sinä joka ikinen päivä töihin lähtiessäsi olevasi tarpeellinen ja tekeväsi oikeasti merkityksellistä työtä? 

Sairaanhoitajana tiedät. Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulaisella on pitkä kokemus sairaanhoitajan työstä, jota hän on jatkanut vuoteen 2018 asti koulutuskentällä tehdyn työn ohessa. Mielekkään työn ansiosta hän ehti nähdä alaa parinkymmenen vuoden ajalta. 

– Parasta on tiimityöskentely sekä se, että työnsä tuloksen näkee heti. Sairaanhoitaja on se, joka johtaa esimerkiksi elvytystilannetta, eli ammattitaitoon ja osaamiseen luotetaan todella paljon. 

Vaasan ammattikorkeakoulu erottuu edukseen erityisesti kliinisten taitojen opetuksessa. Vaasasta valmistuneista kuulee Komulaisen mukaan jatkuvasti hyvää palautetta, jossa käden taitoja kehutaan. 

– VAMKissa ei ole karsittu käytännön opetuksesta, mitä kentällä arvostaa. Oppimiskeskus Aleren harjoitusluokissa voi opetella sairaanhoitajan työssä tarvittavia taitoja. 

Harjoitusluokat tarjoavat aidon ympäristön muun muassa leikkaussalitoiminnan, ensiavun sekä kirurgisen hoitotyön simulointiin. Lisäksi opintoihin kuuluu paljon työharjoittelua. Opettajat pitävät yllä kliinisiä taitojaan ja ovat erittäin päteviä. 

Töitä riittää 

Siinä missä yhä useammassa ammatissa työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy, sairaanhoitajan työ loppuu silloin kun vuoro päättyy. Työt eivät siis seuraa kotiin. 

– Samoin loma on lomaa, eli ei tarvitse tarkistella sähköposteja ja käydä toimistolla hoitamassa asioita kuten aika monessa työssä nykyään tahtoo käydä. Se on arvokasta, Kati Komulainen huomauttaa. 

Sairaanhoitajan ammatti kuuluu myös niihin, joissa aina tarvitaan inhimillistä tietotaitoa, vaikka tekniikka kehittyy ja digitalisaatio etenee. Työllisyysnäkymät ovatkin suorastaan loistavat, ja hoitoalalla työttömyys on käytännössä nolla. 

– Kannattaa myös huomata, että sairaanhoitajan AMK-koulutus on oiva lähtökohta jatkokoulutukselle. Esimerkiksi psykoterapeuteista monella on sairaanhoitajatausta, ja halutessaan voi opiskella vaikka hoitotyön opettajaksi tai lähteä ulkomaille töihin. 

Hae nyt 

Sairaanhoitajan AMK-tutkinnon voi suorittaa Vaasan ammattikorkeakoulussa sekä päiväkoulutuksena että monimuoto-opiskeluna. Tammikuussa 2022 alkavien opintojen haku alkaa 1.9.2021 ja jatkuu 15.9. saakka. 

Päiväopiskelujen aloituspaikkoja on nyt 35, joista todistusvalinnalla täytetään 60 prosenttia ja AMK-valintakokeella 40 prosenttia. Ensikertalaisuuskiintiö on 80 prosenttia. 

Monimuotototeuksessa on 20 aloituspaikkaa. Niistä todistusvalinnalla täytetään 50 prosenttia ja AMK-valintakokeella 50 prosenttia. Ensikertalaisuuskiintiö on monimuotokoulutuksessa 50 prosenttia. 

Lisätietoja ja linkit hakulomakkeisiin löydät täältä: https://www.vamk.fi/haku/amk-tutkinnot/sairaanhoitaja_amk/ 

Avainsanat

Kuvat

Kati Komulaisella on pitkä kokemus sairaanhoitajan työstä. Kuva: Sami Pulkkinen
Kati Komulaisella on pitkä kokemus sairaanhoitajan työstä. Kuva: Sami Pulkkinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme