Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Sairaanhoitajakoulutus kiinnosti Diakiin hakeneita

Jaa

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku ja samaan aikaan käynnissä ollut erillishaku päättyivät keskiviikkona 31.3.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulun Helsingin-kampuksella oli haussa 295 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloilla.

Yhteishaussa Diakin Helsingin-kampukselle haki opiskelemaan yhteensä 3 252 hakijaa, joista 728 haki ensisijaisesti Diakiin. Kampuksen kokonaishakijamäärä oli jonkin verran matalampi kuin kevään 2020 yhteishaussa.

Kaikille Diakin yhteishaussa mukana olleille kampuksille Helsinkiin, Ouluun, Pieksämäelle, Poriin ja Turkuun haki yhteensä 5 133 hakijaa. Vetovoiman, eli hakijamäärän suhteessa aloituspaikkoihin, Diak sijoittui kaikkien hakijoiden osalta neljänneksi vertailussa muihin ammattikorkeakouluihin. Lukuihin saattaa vielä tulla tarkennuksia. 

Helsingin-kampuksen vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi päivätoteutuksena suoritettava sairaanhoitaja (AMK) -koulutus. Myös sosionomi (AMK) - ja sosionomi (AMK) diakoniatyö -koulutukset, kiinnostivat hakijoita erityisesti Helsingissä.  

– Olemme erityisen tyytyväisiä siitä, että vaikka koronatilanteen myötä sairaanhoitajan työ on saanut paljon negatiivistakin mediahuomiota, sen vetovoima- ja hakijamäärät kasvoivat Helsingissä, kertoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen

Kevään yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen AMK-valintakoe järjestetään koronatilanteen niin salliessa Diakin Helsingin-kampuksella 31.5.–4.6.2021. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Kutsu: Opi käyttämään suomalaisten hyvinvoinnin jakaantumista havainnollistavaa karttapalvelua13.4.2021 09:15:16 EEST | Kutsu

Millaista tietoa eri alueiden hyvinvoinnin jakaantumisesta on saatavilla? Miten tietoa voi hyödyntää päätöksenteon tai esimerkiksi alueellisen median tiedontuotannon tukena? Diakonia-ammattikorkeakoulu kutsuu päättäjät, paikallistoimittajat, viranhaltijat, hanketoimijat, palveluiden kehittäjät, opettajat, opiskelijat ja kaikki hyvinvoinnin jakaantumisesta kiinnostuneet webinaariin tiistaina 20.4. klo 13–14.30 kuulemaan Huono-osaisuus Suomessa -karttapalvelusta, joka tuottaa tutkittua tietoa eri kuntien, seutukuntien ja maakuntien huono-osaisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme