Messukeskus

Sairaanhoitajapäivät tuo näkyville hoitotyön arjen uudet haasteet

Jaa

Sairaanhoitajapäivät on Suomen suurin hoitotyön koulutus- ja näyttelytapahtuma. Näyttely ja tietoiskuohjelma tuovat esiin työn haasteita ja tarjoavat uutta tietoa ja teknologisia ratkaisuja. Klinikka-lavalla puhutaan muun muassa pelkopotilaiden virtuaalilääkkeestä, terveyshuuhaasta ja uudesta 2020-luvun kansansairaudesta. Sairaanhoitajapäivillä on luvassa myös ajankohtainen katsaus työmarkkinaneuvotteluista. Tapahtuma järjestetään 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Sairaanhoitajapäivillä esitellään hoitotyön uusia ratkaisuja. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
Sairaanhoitajapäivillä esitellään hoitotyön uusia ratkaisuja. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen

Sankaritarinoita fanittava toimittaja-juontaja Arman Alizad kertoo Keynote-puheenvuorossaan omakohtaisten kokemusten kautta siitä, miten hän itse näkee ja kokee elämän. Puheenvuorossa kuullaan myös käännekohdista, joissa omilla valinnoilla ja asenteella on ollut suuri merkitys tulevaisuuden kehittymiseen.

Tulehdukselliset suolistosairaudet ovat lisääntyneet voimakkaasti viimeisten vuosien aikana, niin että niistä voi jo puhua uutena kansansairautena. Millä konsteilla terveydenhuolto vastaa lisääntyneeseen hoidontarpeeseen, ja mikä on tulehduksellista suolistosairautta hoitavien sairaanhoitajien eli IBD-hoitajien rooli tulevaisuudessa?

Genomitieto voi auttaa sekä sairauksien ennaltaehkäisyssä että potilaiden hoidossa. Genomitiedosta saadaan lisäarvoa terveydenhuoltoon, kun potilaille voidaan esimerkiksi antaa yksilöllisiä lääkekohtaisia ohjeita geneettisten ominaisuuksien perusteella. Geenitestien ohella ihmiset tarvitsevat myös geenineuvontaa, jotta genomitiedosta saadaan yksilön kannalta maksimaalinen hyöty.

Terveyshuuhaa ja vaihtoehtohoidot näkyvät paitsi terveydenhuollon arjessa, myös sosiaalisessa mediassa. Vastalääke ry on selvittänyt, mikä saa ihmiset uskomaan puolitotuuksiin tai suoranaisiin valheisiin, ja toisaalta, miten hoitohenkilökunnan tulisi kohdata potilas, joka uskoo muuhun kuin tieteellisesti todennettuun tietoon.

Virtuaalisuus apuna työssä, koulutuksessa ja potilailla

Terveysteknologia tuo uusia mahdollisuuksia niin potilaalle kuin hoitohenkilökunnallekin. Mitä muutoksia teknologia on jo tuonut ja mitä on odotettavissa tulevaisuudessa? Virtuaalitodellisuutta hyödynnetään sekä simulaatiokoulutuksessa että taitojen harjoittelussa. Virtuaalipeleistä puolestaan on kehitetty uutta keinoa, jolla vodaan lisätä lasten viihtymistä sairaalassa ja vähentää pelkoja. Uusi lastensairaala ja Metropolia AMK ovat yhdessä kehittäneet Virtuaalinen elämyslääke -hankkeessa lapsille pelejä, joita pelaamalla pyritään vähentämään pelkoja hoitotoimenpiteitä kohtaan. Myös ikääntyneiden itsenäisen kotona asumisen tueksi on kehitetty erilaisia digitaalisia ratkaisuja.

Potilaiden erilaisten riskien arvioiminen säännöllisesti auttaa ennaltaehkäisemään haittatilanteita ja pitää myös kustannukset kurissa. Tutkimukset osoittavat, että esimerkiksi painehaavat, vajaaravitsemus, kaatumisvammat ovat iso kustannus yhteiskunnalle. Nykyiset, paperille täytettävät riskiarviointilomakkeet ovat vajaakäytöllä niiden käytön hankaluuden vuoksi. Aktiivisella digitaalisten riskiarviointimittareiden käytöllä voidaan säästää kustannuksia ja potilaiden kokemaa inhimillistä haittaa.

Sairaanhoitajapäivät 25.–26.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Suomen sairaanhoitajaliiton ja Messukeskuksen järjestämässä hoitotyön ammattitapahtumassa on laaja näyttely sekä kymmeniä asiantuntijaluentoja ajankohtaisista aiheista.

Näyttelyalue on avoinna

to 25.3. klo 9.30–17.00 (tapahtuman avajaiset klo 9.00 Pääsalissa)
pe 26.3. klo 8.00–15.30

 

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää

riikka.luomanpaa@messukeskus.com, puh. 050 540 4231

Maksullinen koulutusohjelma: www.sairaanhoitajapaivat.fi

Yritykset ja näyttelyn maksuton ohjelma: https://sairaanhoitajapaivat.messukeskus.com/

Poimintoja Klinikka-lavan ohjelmasta

ke 25.3. klo 11: Terveydenhuollon haasteena uusi kansansairaus
Tulehdukselliset suolistosairaudet ovat lisääntyneet voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Miten terveydenhuolto vastaa lisääntyneeseen hoidontarpeeseen? IBD-hoitajan rooli nyt ja tulevaisuudessa.
Sanni Anttila, IBD-asiantuntijahoitaja
Pauliina Molander, LKT, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri

ke 25.3. klo 12.30: DigIT Popup: Itsenäinen asuminen kotona

ke 25.3. klo 13.30: Terveyshuuhaan ABC
Mikä saa ihmiset uskomaan terveyshuuhaaseen? Mistä ilmiö kumpuaa? Entä kuinka tulisi kohdata vaihtoehtoishoitoihin uskova potilas?
Mia Muhonen, LK Vastalääke ry

ke 25.3. klo 14: Virtuaalilääkettä lapsille - pelko pois pelaamalla
Virtuaalinen elämyslääke – luovaa osaamista sote-alalle -hanke (Metropolia amk ja Uusi lastensairaala). Pelien avulla pyritään lisäämään lasten viihtymistä sairaalassa ja vähentämään pelkoja toimenpiteitä kohtaan.

ke 25.3. klo 14.30: Terveydenhuollon trendit ja teknologian tuomat muutokset hoitotyössä
Terveydenhuollon trendit muuttuvat ja teknologia tuo uusia mahdollisuuksia niin potilaalle kuin terveydenhuollon ammattilaiselle. Millaisia muutoksia on jo nyt nähtävillä ja mitä on tulossa seuraavaksi?
Milka Virta, Kehityspäällikkö. Digitaaliset Palvelut
Emilia Koivunen, Palvelujohtaja. Henkilöstöpalvelut, Mehiläinen

to 26.3. klo 8.30-9.15 Key note (Huom! Pääsali 0)
toimittaja-juontaja Arman Alizad

to 26.3. klo 10: Virtuaalitodellisuus hoitotyön koulutuksessa
Miten virtuaalitodellisuutta voidaan hyödyntää terveysalan simulaatiokoulutuksessa ja taitojen harjoittelussa?
Mikko Myllymäki. Sh, TtM. Co-founder VR4Healthcare

to 26.3. klo 10.30: Riskiarviointimittareiden käyttö kasvuun, hoitokustannukset laskuun
Kun riskiarviointimittarit tuodaan sujuvaksi osaksi hoitotyötä, potilaan riskitila arvioidaan useammin. Säännöllinen riskien arviointi puolestaan auttaa ennaltaehkäisemään potilaaseen kohdistuvia haittatilanteita niin inhimillisesti kuin myös taloudellisesti.

to 26.3. klo 11: Ajankohtaista neuvottelutilanteesta
Else-Mai Kirvesniemi, edunvalvontajohtaja, Tehy ry

to 26.3. klo 12.30: DigIT Popup: Genomitieto tuo lisäarvoa terveydenhuoltoon

 

Ohjeita medialle

Akkreditointi ennakkoon http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai paikan päällä Messukeskuksen lehdistökeskuksessa. Tapahtuman PRESS-rintakortin saat Lehdistökeskuksesta. Akkreditointi edellyttää voimassa olevaa Journalistiliiton jäsenkorttia tai vastaavaa todistetta siitä, että olet median edustaja ja työtehtävissä messuilla. Todisteeksi riittää esim. päätoimittajan allekirjoittama vapaamuotoinen lausunto.

Pysäköinti Messukeskuksen pysäköintialueilla on toimittajille veloituksetonta. Messukeskuksessa on käytössä EuroParkin puomiton Autopay-pysäköintijärjestelmä. Ilmoita autosi rekisterinumero saapuessasi Lehdistökeskukseen, niin pysäköinti kuitataan maksetuksi.

Messukeskuksen kuvia Sairaanhoitajapäivistä 2019 vapaasti toimittajien käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com. Kuvia vuoden 2020 tapahtumasta päivittyy kuvapankkiin tapahtuman aikana.

Kuvat

Sairaanhoitajapäivillä esitellään hoitotyön uusia ratkaisuja. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
Sairaanhoitajapäivillä esitellään hoitotyön uusia ratkaisuja. Kuva: Messukeskus, Heidi Koivunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää luomalla kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 50 messutapahtumaa ja 1000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 50 exhibitions and 1,000 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Metsäkonealan suurtapahtuman Proforestin kasvu jatkuu, nyt uudella järjestämispaikkakunnalla Kalajoella19.2.2020 09:00:00 EETTiedote

Metsäkonealan suurtapahtuma Proforest järjestetään jatkossa Kalajoella. Uusi järjestämispaikkakunta tarjoaa tapahtumaan osallistuville yrityksille ja tuhansille messuvieraille erinomaiset majoitus- ja oheispalvelut. Proforest järjestetään seuraavan kerran toukokuussa 2021. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Suomen Messut Osuuskuntaan kuuluva Expomark Oy.

GoExpo Horsen ohjelmassa painottuvat hevosten hyvinvointi ja ratsastajan taidot18.2.2020 10:59:42 EETTiedote

GoExpo Horse on hevosharrastajan ykköstapahtuma, josta voi ammentaa oppia niin hevosen hoitoon, käyttäytymisen tulkintaan kuin tasapainoiseen ratsastukseenkin. Tapahtumassa pääsee ihailemaan myös kovatasoista esteratsastuskisaa ja huipputason kouluratsastusta. GoExpo Horse järjestetään 28.2. – 1.3. Messukeskuksessa Helsingissä osana urheilun ja ulkoilun GoExpo-tapahtumakokonaisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme