Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK: Hallituksen esitys työnantajavelvoitteiden kiertämisen ehkäisemiseksi on askel oikeaan suuntaan

Jaa

SAK on tyytyväinen, että hallitus on saanut valmiiksi esitysluonnoksen, jolla ehkäistään työnantajavelvoitteiden kiertämistä ja työsuhteen naamiointia muuksi sopimussuhteeksi. Suomen suurin palkansaajajärjestö on pitkään ajanut lainsäädäntöön muutosta, joka estäisi tosiasiallisen työsuhteen naamioimisen itsensätyöllistämiseksi, kevytyrittäjyydeksi tai muulla nimellä kulkevaksi toiminnaksi, josta puuttuu työsuhteeseen kuuluva turva.

Hallituksen esitysluonnoksessa ehdotetaan lisättäväksi työsopimuslain 1 §:ään vaatimus kokonaisharkinnasta, kun arvioidaan, onko kyseessä työsuhde vai yrittäjyys.

– Tarve sääntelyn täsmentämiselle on ilmeinen, koska työn teettäminen työsuhteen sijaan erilaisina toimeksianto- ja kumppanuussopimuksina on yhä lisääntyvä ilmiö suomalaisessa työelämässä. Erityisesti alustatyössä työsuhteeseen kuuluvia työnantajavelvoitteita ja työvoimakustannuksiin liittyvää liiketoimintariskiä siirretään työnantajilta työntekijöiden kannettavaksi, mutta ilmiö näyttää laajenevan yhä useammalle toimialalle, SAK:n lakimies Paula Ilveskivi toteaa.

– Olennaista on, että nämä työntekijät jäävät nykyisin vaille työsuhteeseen liittyvää turvaa. Työntekijöille ei ole tarjolla helposti saavutettavia ja edullisia keinoja, joilla työntekosuhteen oikeudellinen luonne saataisiin vahvistettua.

SAK pitää tärkeänä, että esitysluonnoksen jatkovalmistelussa tuodaan vahvemmin esiin niitä seikkoja, jotka puhuvat työsuhteen puolesta. Nyt luonnoksessa painottuu liikaa oikeussuhteen yrittäjäluonnetta perustelevat seikat.

Lakihanke on ollut hallituksen valmisteltavana jo pitkään, mutta se ei ole saanut varauksetonta kannatusta. Hankkeeseen kriittisesti suhtautuva työnantajapuoli jätti esitysluonnokseen eriävän mielipiteen. SAK:n Paula Ilveskivi kummeksuu työnantajapuolen intoa tukea sellaista yritystoimintaa ja liiketoimintamallia, jossa kilpailuetua pyritään saamaan työntekijöiden oikeuksia polkemalla ja työvoimakustannuksia alentamalla.

– Työvoimastaan huolta pitävät työnantajat voivat jäädä tässä kilpailuasetelmassa altavastaajiksi, mikä voi ruokkia ilmiön laajenemista. Häviäjiä eivät siinä tapauksessa ole pelkästään työntekijät, vaan kielteiset vaikutukset kohdistuvat myös hyvinvointivaltion ja sosiaaliturvan rahoituspohjaan, josta lasku koituu lopulta veronmaksajien taakaksi.

Työ- ja elinkeinoministeriö on lähettänyt kolmikantaisen sääntelytyöryhmän mietinnön ja siihen sisältyvän luonnoksen hallituksen esitykseksi lausuntokierrokselle. SAK pitää tärkeänä, että lausuntokierroksen jälkeen lakiesitys annetaan eduskunnalle viipymättä, jotta työnantajavelvoitteiden kiertämistä ehkäisevä lainmuutos saadaan käsiteltyä tällä vaalikaudella. Työntekijöiden perusteetonta luokittelua yrittäjiksi ja niin kutsutuiksi kevytyrittäjiksi tulee SAK:n mukaan suitsia pikaisesti, ennen kuin ilmiö murentaa koko suomalaisen työelämän perusrakenteita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja yli 800 000:ta jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC:s måttstock på ett gott arbete: Arbetstagarna mår bättre på de arbetsplatser där det finns en förtroendeman18.5.2022 07:00:22 EEST | Tiedote

Kvaliteten på arbetslivet försämras av en allt högre arbetstakt och strävan efter att maximera effektiviteten, även om arbetsförhållandena som helhet har förbättrats under de senaste åren. Arbetslivskvaliteten är bättre på de arbetsplatser där det finns en förtroendeman. Det här framgår av FFC:s måttstock på ett gott arbete, som visar hur arbetsförhållandena i FFC:s branscher utvecklas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme