Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK ja sen liitot tekivät 230 000 euron lahjoituksen suojavarusteiden ja laitteiden hankintaan

Jaa

SAK ja sen jäsenliitot kantavat huolta suomalaisten toimeentulosta ja jaksamisesta, mutta myös terveydenhuollon kestävyydestä ja työn turvallisuudesta koronakriisin keskellä. Tänään olemme osoittaneet 12 sairaanhoitopiirille yhteensä 230 000 euron lahjoituksen.

SAK oli heti kriisin alussa neuvottelemassa väliaikaisia joustoja työlainsäädäntöön ja osallistuu nyt työhön, jossa suunnitellaan Suomen tulevaisuutta pandemian jälkeen. Liitot ovat tehneet isoja panostuksia, jotta jäsenet saavat turvaa ja tietoa tässäkin tilanteessa.

Näiden toimien lisäksi SAK ja ammattiliitot haluavat tuoda apua juuri tähän hetkeen ja kaikista kriittisimpään paikkaan.

- Jäsenavun lisäksi SAK liittoineen halusi tehdä jotain konkreettista. Päätimme, että teemme rahallisen lahjoituksen sairaaloihin. Avun tarvitsija voi olla kuka tahansa meistä, ja toisaalta haluamme auttaa ammattilaisia tekemään parhaansa jokaisen eteen, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta selvittää taustaa.

Sairaanhoitopiirit saivat kertoa itse, mihin heillä on tällä hetkellä kovin tarve. Tuet menevät laitehankintoihin ja suojavarusteisiin.

- Varsinkin suojavarusteet ovat työsuojelunäkökulmasta erittäin tärkeitä, ja siksi olemme iloisia, että voimme olla tässä avuksi, SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola kertoo.

Lahjoituksen saajat

Lahjoituksen saajia on 12. Pyysimme heitä kertomaan, miten lahjoitus auttaa heitä.

 Asiamies Heikki Oksa, Tampereen yliopistollisen sairaalan tukisäätiö

”Kiitän SAK:ta lahjoituksesta, jolla voidaan hankkia koronainfektiopotilaiden hoidossa tarvittavia suojavarusteita Tampereen yliopistollisen sairaalan käyttöön. Lahjoituksen avulla voidaan parantaa suojavarusteiden riittävyyttä koronapotilaiden hoidossa.”

Toimitusjohtaja Timo Saksela, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote

”Henkilöstön ja asiakkaidemme suojaaminen on Eksotelle todella tärkeää. Eksote haluaa kiittää SAK:ta lahjoituksesta suojavarusteiden hankintaa varten.”

Toimitusjohtaja Leila Pekkanen, Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

”Otamme tuen nöyränä ja kiitollisena vastaan! Työntekijöidemme suojaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää ja tuki ohjataan suoraan työntekijöidemme arkeen suojaamalla heitä mahdollisimman tehokkaasti virustartunnoilta, sillä he työskentelevät ”eturintamassa” riskeeraten myös oman terveytensä. Tämä huomionosoitus on meille todella tärkeä ja tuki on konkreettinen.”

Pandemiapäällikkö, tartuntatautilääkäri Hans Gärdström, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote

”Tuki suunnataan Essotessa vanhus- ja vammaispalvelujen työntekijöiden/asiakkaiden suojautumiseen covidia vastaan. Haluamme suojella kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä taudin suhteen, ja avustus on tärkeä työyhteisöllemme viestinä, että taudin torjumiseen tarvitaan kaikkien tuki.”

Asiamies Kirsi Pylvänäinen, Keski-Suomen keskussairaalan tukisäätiö

”Tuki tullaan suuntamaan covid-19-suojavarusteiden hankintaan sekä tarvittaviin laitekoulutuksiin. Tämä lahjoitus on meille erittäin tärkeä ja osoittaa lahjoittajan halun auttaa kaikkia koskettavassa epidemiatilanteessa. Tukisäätiölle tehdyt lahjoitukset mahdollistavat mm. laitehankintoja, joihin ei muuten olisi mahdollisuutta. Jokainen lahjoitus on meille erittäin tärkeä!”

Johtajaylilääkäri Sari Sjövall, Satakunnan sairaanhoitopiiri

”Olemme hyvin kiitollisia SAK:n tuesta, jolla hankimme tehohoitolaitteita vaikeimmin sairastuneiden potilaiden hoitoa varten. Tuki on meille erittäin tärkeä ja auttaa omalta osaltaan varautumisessa mahdollisesti lisääntyvään tehohoidon tarpeeseen.”

Sairaalajohtaja Petri Virolainen, Turun yliopistollinen sairaala, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

”Suuret kiitokset SAK:lle lahjoituksesta, jonka avulla pystymme turvaamaan koronapotilaiden laadukkaan ja turvallisen vuodeosastohoidon sekä vähentämään muiden sairaalassa hoidettavien potilaiden tartuntariskiä. Käytämme lahjoituksen suoradigitaalisen osastokuvauslaitteen hankintaan. Potilaita ei tämän ansiosta tarvitse siirtää erilliseen kuvantamisyksikköön, saamme säästettyä henkilöstöä, aikaa ja suojavarusteita.”

HUS-kuntayhtymä

Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiö

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Kanta-Hämeen keskussairaala

Kymenlaakson sairaanhoitopiiri

Lahjoituksessa mukana

 • Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT
 • Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
 • Paperiliitto
 • Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU
 • Rautatiealan Unioni RAU
 • Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK
 • Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL
 • Suomen Merimies-Unioni SMU
 • Suomen Muusikkojen Liitto
 • Sähköliitto
 • Teollisuusliitto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC om budgetmanglingen: Satsningar på tjänster för arbetslösa välkomnas, sysselsättning bland äldre ska stödas genom stärkt arbetsförmåga och kompetens16.9.2020 16:36:23 EESTTiedote

FFC välkomnar varmt de tilläggsanslag för arbetskraftspolitiken som regeringen kommit överens om vid budgetmanglingen. Anslagen gör det möjligt att ge arbetslösa individuellt stöd vid jobbsökning. FFC är beredd att medverka vid de förhandlingar med arbetsmarknadsorganisationerna som regeringen föreslår för att förbättra sysselsättningen bland äldre arbetstagare. FFC kan emellertid inte förbinda sig till en process där tonvikten skulle ligga på att försämra utkomsten för äldre arbetslösa.

SAK budjettiriihestä: Satsaukset työttömien palveluihin tervetulleita, ikääntyneiden työllisyyttä tuettava työkykyä ja osaamista vahvistamalla16.9.2020 16:30:50 EESTTiedote

SAK pitää hallituksen budjettiriihessä sopimia työvoimapolitiikan lisämäärärahoja erittäin tervetulleina. Määrärahat mahdollistavat työttömien yksilöllisen työnhaun tukemisen. SAK on valmis hallituksen esittämiin työmarkkinajärjestöjen neuvotteluihin ikääntyneiden työllisyyden parantamiseksi. Sellaiseen prosessiin SAK ei kuitenkaan voi sitoutua, jonka päätepisteenä olisi ikääntyneiden työttömien toimeentulon heikentäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme