Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK palkitsee Vuoden duunarit

Jaa
SAK:n aluetoimikunnat sekä alue- ja järjestöasiantuntijat valitsivat alueelliset Vuoden duunarit. Palkinto on uusi ja se jaetaan jokaisella SAK:n toiminta-alueella samoilla kriteereillä. Palkinto on jatkoa viime syksynä lanseeratulle Vuoden esimerkillinen työnantaja -palkinnolle.

- Osa alueista on muistanut omia aktiivejaan jo useita vuosia, mutta halusimme laajentaa tätä hyvää tapaa koskemaan koko maata. Meillä on niin paljon upeita aktiivisia ihmisiä mukana ay-toiminnassa, että palkittavaa riittää, aluetoiminnan kehittämispäällikkö Hannele Ugur kertoo.

Palkittava Vuoden duunari on luotettava työtoveri ja innostava työyhteisön jäsen. Hän näkyy persoonallaan myös työyhteisön ulkopuolella, esimerkiksi harrastustoiminnassa ja puhuu työelämäasioista työyhteisön ulkopuolellakin. Hän on myös ylpeä ammatistaan ja tuo sitä esille.

Vuoden duunari -palkintoa ei jaeta pelkästään pitkäaikaisella kokouslihasten treenaamisella. 

- Meillä ja ammattiliitoilla on useita tapoja palkita aktiiveja esimerkiksi pitkästä urasta ay-liikkeessä. Nyt halusimme nostaa työntekijää, joka on aktiivinen osa työyhteisöään ja omaa positiivisen duunari-identiteetin. Hän on loistava esimerkki siitä, miten omalla toiminnallaan voi tuoda hyvää sekä työyhteisöön että nostaa duunariutta yleisessä keskustelussa.

Vuoden duunari -palkinnot luovutetaan vappuviikolla tai pian sen jälkeen. Palkittujen yhteystietoja ja haastattelupyyntöjä voi tiedustella hannele.ugur@sak.fi

Häme                

levyseppähitsaaja Arto Terrimäki, Hämeenlinna

Kymi                  

sairaalahuoltaja Taina Halttunen, Kouvola

Etelä-Savo       

huoltomestari Esko Hakkarainen, Savonlinna

Pohjois-Savo  

taloushallintoasiantuntija Tuula Ronkainen, Kuopio              

Pohjois-Karjala

koneasentaja Hannu Koistinen, Viinijärvi

Uusimaa

lähihoitaja Petra Haapa-aro, Tuusula

Varsinais-Suomi

ravintola-alan työntekijä Marjukka Turunen, Salo                  

Satakunta       

prosessimies Jari Mäki-Korte, Rauma             

Keski-Suomi   

myyjä Päivi Etelälahti-Petäinen, Jyväskylä   

Pirkanmaa

myyjä Hanna Laaksonen, Tampere         

Pohjois-Pohjanmaa + Kainuu

Pesulatyöntekijä Sisko Hiitola, Tyrnävä

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja yli 800 000:ta jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC:s Jarkko Eloranta är kritisk till att strejkrätten begränsas med hänvisning till försörjningsberedskapen – arbetstagarnas roll i beredskapen inför kriser borde stärkas1.6.2023 10:32:45 EEST | Tiedote

Fackcentralen FFC:s ordförande Jarkko Eloranta vill stärka arbetstagarnas roll i tryggandet av försörjningsberedskapen. Han påpekar att det i sista hand är arbetstagarna som säkerställer försörjningsberedskapen och därför måste deras roll i beredskapen inför nationella kriser utökas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme