Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK tyrmää Orpon esitykset työttömyysturvan heikentämisestä

Jaa

- Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen ja lyhennys vaikeuttaisi niiden työttömien toimeentuloa, joilla on vaikeuksia työllistyä. He eivät kaipaa lisää raippaa, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi lauantaina YLE:n Ykkösaamussa, että haluaa toteuttaa myös yleisen työttömyysturvan. Se tarkoittaa merkittävää leikkausta työttömyysturvan tasoon, ellei samalla satsata lisärahaa etuuksiin. Elorannan mukaan puheet työttömyysturvan leikkauksista sopivat nykyiseen talousnäkymään erityisen huonosti.

- Suomalaiset ovat huolissaan tulevaisuudesta. He pelkäävät lomautuksia ja irtisanomisia. Toisaalta työssä olevillakin on hankaluuksia saada rahat riittämään, kun hinnat nousevat ennätyksellisen nopeasti. Tässä tilanteessa Orpon leikkauspuheet vain lisäävät huolta ja epävarmuutta.

SAK on esittänyt matalimpien työttömyyspäivärahojen korottamista ja työttömyysturvalle pääsyn helpottamista työssäoloehtoa lyhentämällä. Tämä on oikeudenmukaista uudistamista, toisin kuin Orpon esittämät leikkaukset.

- Toivon, että kevään eduskuntavaaleissa äänestäjät muistaisivat, että kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo haluaa leikata suomalaisten sosiaaliturvaa. Sen sijaan parempiosaisiin kohdistuvat leikkaukset kokoomus on Orpon johdolla kategorisesti kieltänyt. Eivät käy veronkorotukset edes parempituloisille eikä nykyhallituksen mahdollisesti säätämä arvonnousuvero, joka on jo käytössä monissa läntisissä maissa, ja jonka kokoomus on sanonut poistavansa sen heti, jos se pääsee hallitusvaltaan eduskuntavaalien jälkeen, Eloranta ihmettelee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja yli 800 000:ta jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme