Docendo

Sakari Viinikainen kertoo yhden rykmentin ja sen värikkäiden persoonien kautta tarinan Suomen armeijan kehittymisestä sisällissodan tyrskyistä talvisodan taisteluihin

Jaa
Sakari Viinikaisen tietoteoksen, Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin – Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty, julkistustilaisuus järjestetään Helsingissä 8.3. klo 13.00–15.00 Ravintola Ostrobotniassa, osoitteessa Museokatu 10. Samassa tilaisuudessa julkistetaan myös Laura Halmisen kirja Upseeri ja vakooja – Suomalaisloikkari Emil Vaateri. Tervetuloa historialliseen iltapäivään!
Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin – Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty -kirja julkaistaan 8.3.
Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin – Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty -kirja julkaistaan 8.3.

Keski-Suomen Rykmentin tarina ei ole perinteinen rykmenttihistoriikki. Se on pala Suomen sotaväen historiaa, jossa rykmentin mukana kuljetaan sen perustamisesta lakkauttamiseen syksyllä 1940 – oman tehtävänsä historian pitkässä ketjussa täyttäneenä.

Itsenäisen Suomen sotaväki muodostettiin sisällissodan valkoisesta armeijasta, ja Keski-Suomen Rykmentti oli yksi sen yhdeksästä jalkaväkirykmentistä. Rykmentissä palvelivat mm. Erik Heinrichs, Valo Nihtilä, Armas Kemppi, Alvar Aalto ja Aimo Lahti.

Suomen sotaväestä kehittyi parissa vuosikymmenessä valioarmeija, joka hämmästytti talvisodassa koko maailman. Sen liikekannallepanojärjestelmä oli ainutlaatuinen ja rauhan ajan varuskunnan organisaatio sellainen, joka pystyttiin ällistyttävän nopeasti muuttamaan taistelupataljoonaksi.

Keski-Suomen Rykmentistä muodostettu pataljoona taisteli Muolaanjärven kupeella. Sen vastuulla oli myös Suursaari, josta tuli jään vahvistuttua suorastaan vihollisen silmätikku. Suurhyökkäyksen kiivaimpina päivinä tappiot nousivat yli sataan mieheen päivässä.

Sakari Viinikainen on kouvolalainen opetusneuvos ja paikallishistorioitsija, joka on kirjoittanut lukuisia kiitettyjä historiateoksia. Viimeisimpiä ovat Rautatiesota 1918 (2017) ja Teatterikuninkaan sota – Kustaa III:n ja Katariina Suuren taistelu Kymijoesta (2015).

Sakari Viinikainen: Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin – Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty (Docendo 2023), sidottu, 396 sivua. 

 
Julkistustilaisuus Helsingissä Ravintola Ostrobotnialla 8.3. klo 13
Ennakkoilmoittautumiset julkistukseen

Arvostelukappaletiedustelut 
tiedotus@docendo.fi 

Kirjailijavierailu Kouvolan kirjastossa 15.3.
Kirjailija Sakari Viinikainen vierailee myös Kouvolan pääkirjastossa 15.3. Tapahtumaan vapaa pääsy, tervetuloa!

 
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin – Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty -kirja julkaistaan 8.3.
Kalevankankaan verilöylystä talvisodan taisteluihin – Keski-Suomen Rykmentti ja Suomen sotaväen synty -kirja julkaistaan 8.3.
Lataa
Lataa
Sakari Viinikainen. KUVA: Juha Janhonen.
Sakari Viinikainen. KUVA: Juha Janhonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme