Vaasan kaupunki - Vasa stad

Säkerheten i backen vid Fiskstranden förbättrades

Dela

I den inofficiella pulkbacken vid Fiskstranden i Vasa har det gjorts ett tillfälligt motlut av snö, som förbättrar säkerheten när man åker i backen.

Bild: Jukka Talvi
Bild: Jukka Talvi

Den naturliga backen vid Fiskstranden är en av de mest traditionella inofficiella pulkbackarna i Vasa. Den populära pulkbacken är inte en officiell pulkbacke som upprätthålls av staden, men på grund av dess stora popularitet och den respons som erhållits från kommunborna beslutades det att backen iståndsätts för denna vinter så att den blir tryggare.

Nedanför backen går en livlig cykel- och gångväg och där finns också cykelställningar, planteringsbassänger, en kaj och havet.

- För den här vintern gjordes nu ett motlut av snö, men vi funderar också på att göra backen officiell och på ett mera permanent genomförandesätt. I så fall måste utförsåkningens riktning troligtvis vändas mot parken. Det är viktigt att det också i centrum finns en närliggande backe för barn och barnasinnade, säger direktören för kommuntekniken Jukka Talvi.

För det praktiska genomförandet av motlutet svarade arbetstagare vid stadens grönområdesenhet. Uppe på motlutet har också monterats ett skyddsnät som förhindrar att man åker över vallen.

Kontakter

direktören för kommuntekniken Jukka Talvi, tfn 040 831 1550, jukka.talvi@vasa.fi

Bilder

Bild: Jukka Talvi
Bild: Jukka Talvi
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum