Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK:n tutkimus: Satsaaminen työn laatuun pidentää työuria ja vähentää sairauspoissaoloja

Jaa

Pienikin parannus työn laadussa voi näkyä merkittävänä muutoksena työssäjaksamisessa ja sairauspoissaoloissa. Työkyvyttömyyseläkkeet ja sairauspoissaolot aiheuttavat paljon kustannuksia, joten työn laatuun tähtäävät toimenpiteet ovat taloudellisesti hyviä investointeja niin työnantajille kuin koko yhteiskunnallekin.

SAK tutkii joka toinen vuosi Hyvän työn mittarissa työelämän perusasioita ja työnteon sujumiseen liittyviä tekijöitä. Tutkimus osoittaa, että huonoksi luonnehdituilla työpaikoilla lähes kolmannes työntekijöistä on vuoden aikana ollut poissa töistä sairauden takia yhteensä vähintään kuukauden (yli 20 työpäivää). Hyvillä työpaikoilla vastaava osuus työntekijöistä on vain seitsemän prosenttia.

– Kun työpaikoilla satsataan työolojen laatuun, siitä hyötyy koko yhteiskunta. Työhyvinvoinnin parantuminen vähentää sairauspoissaoloja, lisää tuottavuutta ja pidentää työuria. Siksi myös valtion olisi tuettava työolojen kehittämistä suomalaisilla työpaikoilla, sanoo SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila.

Sairauspäivien määrä edellisen vuoden aikana työn laadun mukaan. SAK:n työolobarometri 2020

Hyvässä työssä myös jaksetaan selkeästi pidempään. Työpaikan laadulla on vahva yhteys siihen, uskovatko 55 vuotta täyttäneet vastaajat pystyvänsä jatkamaan työssä kahden vuoden kuluttua.

– Mitä paremmat työolot työntekijällä on, sitä pidempään hän haluaa jatkaa työssään, jopa yli eläkeiän. Huonot työolot puolestaan heikentävät hyvinvointia ja terveyttä ja vaikuttavat siten työurien pituuteen.

Ikääntyneiden työkyvystä voidaan huolehtia muun muassa keventämällä ja räätälöimällä työtehtäviä, takaamalla kaikille laadukas työterveyshuolto ja lisäämällä työntekijöiden tarpeista lähteviä työaikajärjestelyjä.

Uskooko pystyvänsä terveyden puolesta työskentelemään nykyisessä työssä kahden vuoden kuluttua? SAK:n työolobarometri 2020

Ilahduttavaa on, että työelämän laatu on kokonaisuutena kehittynyt parempaan suuntaan viimeisten kuuden vuoden aikana. Poikkeuksetta joka kyselykerralla parhaiksi asioiksi työssä ovat nousseet työturvallisuus ja hyvä työporukka. Eniten huolta aiheuttavat puolestaan kova työtahti ja kiire sekä huoli työn haitallisista vaikutuksista terveyteen.

Samaan aikaan tehtävässä työolobarometrissa esille nousi kiire. Merkittävin seuraus alituisesta kiireestä on se, että työntekijät eivät ehdi tehdä töitään niin hyvin kuin haluaisivat. Se jos mikä aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta ja stressiä.

– Kaksi viidestä SAK:laisesta kärsii työnsä vuoksi vähintään kerran viikossa jonkinlaisista stressioireista. He tuntevat itsensä ärtyisiksi tai hermostuneiksi tai kärsivät uni-, muisti- tai keskittymisvaikeuksista.

Huolestuttavaa on, että stressioireet ovat kaikkein yleisimpiä nuorimpien työntekijöiden keskuudessa.

– Lähes puolet alle 30-vuotiaista SAK:laisista kärsii jonkunlaisista stressioireista viikoittain. Myös työn liukuminen vapaa-ajalle näyttää lisäävän voimakkaasti työntekijän stressikokemuksia.

SAK:n hyvän työn mittari kuvaa työelämän laatua SAK:laisilla aloilla. Kahden mittarin tulokset pisteytetään ja jaetaan Hyvä työ -luokituksen mukaisesti asteikolla hyvästä työstä huonoon työhön. Työolobarometri tehdään puhelinhaastatteluna ja haastateltavat ovat satunnaisotanta SAK:n jäsenliittojen jäsenrekistereistä. 1003 henkilön puhelinhaastattelut toteutti TNS Kantar ja suurin osa vastauksista koottiin ennen koronaepidemiaa.

SAK:n hyvän työ mittari 2020

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sairauspäivien määrä edellisen vuoden aikana työn laadun mukaan. SAK:n työolobarometri 2020
Sairauspäivien määrä edellisen vuoden aikana työn laadun mukaan. SAK:n työolobarometri 2020
Lataa
Uskooko pystyvänsä terveyden puolesta työskentelemään nykyisessä työssä kahden vuoden kuluttua?
Uskooko pystyvänsä terveyden puolesta työskentelemään nykyisessä työssä kahden vuoden kuluttua?
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 17:ää ammattiliittoa ja noin 900 000 jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

FFC om budgetmanglingen: Satsningar på tjänster för arbetslösa välkomnas, sysselsättning bland äldre ska stödas genom stärkt arbetsförmåga och kompetens16.9.2020 16:36:23 EESTTiedote

FFC välkomnar varmt de tilläggsanslag för arbetskraftspolitiken som regeringen kommit överens om vid budgetmanglingen. Anslagen gör det möjligt att ge arbetslösa individuellt stöd vid jobbsökning. FFC är beredd att medverka vid de förhandlingar med arbetsmarknadsorganisationerna som regeringen föreslår för att förbättra sysselsättningen bland äldre arbetstagare. FFC kan emellertid inte förbinda sig till en process där tonvikten skulle ligga på att försämra utkomsten för äldre arbetslösa.

SAK budjettiriihestä: Satsaukset työttömien palveluihin tervetulleita, ikääntyneiden työllisyyttä tuettava työkykyä ja osaamista vahvistamalla16.9.2020 16:30:50 EESTTiedote

SAK pitää hallituksen budjettiriihessä sopimia työvoimapolitiikan lisämäärärahoja erittäin tervetulleina. Määrärahat mahdollistavat työttömien yksilöllisen työnhaun tukemisen. SAK on valmis hallituksen esittämiin työmarkkinajärjestöjen neuvotteluihin ikääntyneiden työllisyyden parantamiseksi. Sellaiseen prosessiin SAK ei kuitenkaan voi sitoutua, jonka päätepisteenä olisi ikääntyneiden työttömien toimeentulon heikentäminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme