Uudenmaan ELY-keskus

Saksalan ylikulkusilta uusitaan kantatiellä 55 Porvoossa

Jaa

Saksalan ylikulkusilta uusitaan. Hankkeessa rakennetaan uusi silta huonokuntoisen nykyisen tilalle. Silta sijaitsee kantatiellä 55 Porvoossa, noin 2,1 km Kuninkaanportin teollisuusalueesta Mäntsälän suuntaan. Uusi silta on tyypiltään teräsbetoninen jatkuva silta, ja sen pituus on 65,3 metriä.

Saksalan ylikulkusillan työt ovat alkaneet tammikuussa 2021 kiertotiensillan rakennustöillä. Rakennustyöt valmistuvat marraskuussa 2021.

Saksalan ylikulkusillan uusiminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin kantatiellä 55. Liikenne siirretään nykyisen sillan länsipuolelle rakennettavalle työnaikaiselle kiertotiesillalle. Kantatiellä kiertotiesillan kohdalla on 30 km/h työnaikainen nopeusrajoitus. Rakennustyöt eivät vaikuta risteävien rautatien ja Impivaaran yksityistien liikennöintiin.

 

Hankkeen aikataulu vuonna 2021:

o    Työt on aloitettu tammikuun alussa valmistelevilla töillä ja kiertotiesillan rakentamisella.

o    Liikenne siirretään kiertotiesillalle sääolosuhteiden salliessa maaliskuussa viikolla 10.

o    Vanha silta puretaan.

o    Rakennetaan uusi silta.

o    Koko hanke on valmiina marraskuussa 2021.

ELY-keskus toimii kohteen rakennuttajana. Valvontakonsulttina toimii Insinööritoimisto Suunnittelukide Oy ja urakoitsijana Kreate Oy, joka vastaa työn toteutuksesta.

Linkki siltapaikalle:

Saksalan ylikulkusilta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Työmaapäällikkö Jalmari Järventaus, Kreate Oy puh. 046 920 0248
Valvontakonsultti Harri Keskinen, Insinööritoimisto Suunnittelukide Oy, puh. 040 187 7340
Projektipäällikkö Terhi Siltanen, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, puh. 040 733 7816

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 B 5. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Muutoksia Helsingintien (tie 170) liikenteelle Porvoossa Munkbyn sillan kohdalla kevyen liikenteen väylän rakentamisen vuoksi16.4.2021 09:37:30 EEST | Tiedote

Kevyen liikenteen väylän rakentaminen välillä Tyysterintie- Ernestas aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Helsingintien (mt 170) varrelle Porvoossa Munkbyn sillan kohdalla. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2020 ja valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2021. Rakennustyö ei kuitenkaan aiheuta mitään häiriöitä moottoritielle.

Espoon Kehä I:n Mestarintunnelissa sulkuja öisin 6.–9.4. klo 00.00.–04.3031.3.2021 10:28:32 EEST | Tiedote

Kehä I:llä Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Mestarintunnelin molemmat tunneliputket suljetaan yötestien vuoksi. Sulkuajankohdat ovat tiistain ja keskiviikon (6.–7.4.) välinen yö ja keskiviikon ja torstain (7.–8.4.) sekä torstain ja perjantain (8.–9.4.) välinen yö klo 00.00–04.30. Täksi ajaksi Kehä I:n liikenne johdetaan kiertotielle Turuntien ja Mäkkylän puistotien kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme