Saku Karstila voitti Nuorten Kokkien Suomen mestaruuden 2023
Alle 27-vuotiaiden kokkien Suomen mestaruus -kilpailut käytiin viikonloppuna 21.1. Helsingissä. Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailun SM-tittelistä kisasi yhteensä kahdeksan kilpailijaa. Kilpailun voittaja Saku Karstila lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition MM2023 -kilpailuun Turkkiin.

Nuori Kokki SM 2023 kilpailu toteutettiin Black box -kilpailuna, jossa kukin kilpailija sai samat raaka-aineet, jonka pohjalta suunnittelivat ja toteuttivat kolmen ruokalajin menun.Kilpailun voittaja Saku Karstila oli kisan nuorin, hiljattain 18-vuotta täyttänyt ja työskentelee Ravintola Vesilinnassa. Kisan kakkoseksi sijoittui Toni Uusilähteenmäki Tampereelta, Hotelli-Ravintola Vaihmalan Hovista ja kisan kolmossijan otti Sivi Saarivirta Turusta, Ravintola Smöristä.
”Kilpailu oli jännittävä ja täynnä huippuosaajia. Voimme aidosti olla ylpeitä nuorista ammattilaisista. Kunkin intohimo ja tahto kehittyä ravintoloiden huippuosaajiksi on juuri sitä, missä järjestönä haluamme olla tukemassa heidän uraansa ja nostaa heitä esille.”, toteaa Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti Johanna Hornborg-Ojala.
Kilpailun raaka-aineet olivat kuha, broileri, broilerin maksa, punajuuri, omena ja kuivattu luumu. Kilpailussa arvioitiin edellisvuosien tapaan sekä keittiötyöskentelyä, että valmistettujen annosten makua.
”Vuoden 2023 kilpailijoiden tekninen osaaminen oli korkeatasoista ja hyvin suunniteltua sekä toi hyvin esille huolellista valmistautumista kilpailuihin. Voittajan rauhallinen ja määrätietoinen työskentely näkyi ja maistui myös lautasilla. Raaka-aineiden kunnioittaminen ja selkeät, puhtaat maut toivat erinomaiset pisteet voittajalle, Saku Karstilalle.”, toteaa kilpailun johtaja Conseiller Culinaire Esa Koppelo.
”Kilpailu onnistui hienosti Stadin Ammattiopiston Roihuvuoren kampuksella. Kaikilla kilpailijoilla oli väljät tilat suunnitella ja toteuttaa annoksia modernissa opetuskeittiössä yhteistyökumppaneiden hienoista raaka-aineista. Kilpailujännitystä oli ilmassa, mutta nuoret kokit kannustivat upeasti toisiaan ja loihtivat tuomariston eteen maukkaita ja näyttäviä annoksia”, kommentoi kilpailun järjestävän Helsingin voutikunnan puolesta vouti Vesa Loponen.
Nuori Kokki-kilpailun pääyhteistyökumppani tänä vuonna oli Kespro. Vuosittain järjestettävän Nuorten kokkien kilpailun tavoitteena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Kilpailu tukee pyrkimystä vaalia ja ylläpitää oman kansallisen keittiömme perinteitä. Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden vuonna 2005 (Arto Rastas) ja 2009 (Lasse Koistinen) ja viimeisin mitali on viime vuodelta 2022, kun Otto Hietamies toi kotiin upeasta MM hopeaa. Nuorten kokkien maailmanmestaruuskisoja on käyty vuodesta 1977 lähtien.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
kilpailun johtaja Esa Koppelo, esakoppelo@gmail.com ja +358 40 545 3321
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestö viettää vuonna 2023 60v juhlavuottaan. Tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä 75 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista vajaa 60 % on harrastajia ja yli 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Ravintola Taivaanranta sai Chaîne des Rôtisseurs -kilven20.1.2023 08:16:39 EET | Tiedote
Lahden keskustassa sijaitseva ravintola Taivaanrannalle myönnettiin 18.1.2023 arvostettu Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Hotelli-Ravintola Vaihmalan Hovi sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven31.10.2022 09:02:22 EET | Tiedote
Lempäällä, keskellä kaunista maalaismaisemaa sijaitsevan Vaihmalan Hovin ravintolalle myönnettiin viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.
Nuori kokki SM-kilpailut tammikuussa 202327.10.2022 08:20:20 EEST | Tiedote
Vuoden 2022 SM-voittaja Otto Hietamies voitti hiljattain lokakuussa Nuorten kokkien MM-kisoissa hopeaa. Tekninen osaaminen, ruokien esillepano ja maut olivat niin kohdallaan, että kultamitali ei varmasti ollut kaukana. Seuraavan vuoden kilpailut lähestyvät ja kilpailuihin etsitään uusia nuoria keittiöammattilaisia.
Otto Hietamies voitti MM-hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruus kisoissa11.10.2022 09:25:41 EEST | Tiedote
Alle 27-vuotiaiden kokkien maailmanmestaruus kilpailut käytiin viime viikonloppuna Meksikossa. Kilpailuun otti osaa 17 nuorta oman maansa parasta kokkia ympäri maailmaa. Suomen vuoden nuori kokki Otto Hietamies menestyi kilpailussa tullen hienosti kakkoseksi.
Ravintola C palautti Rôtisseurs-kilven ja on auki vielä toistaiseksi4.10.2022 21:10:52 EEST | Tiedote
Tamperelainen huippuravintola Ravintola C:n ilmoitti keväällä sulkevansa ovensa tänä vuonna. Uutinen oli yllätys, sillä Ilkka Isotalon ja Christina Suomisen yhteistä taivalta on kiinnostuneesti seurattu alusta lähtien eli kuluneet 14 vuotta. Ravintola on ollut lukuisia kertoja Suomen 50 parhaan ravintolan joukossa, kuulunut Chaine des Rotisseurs -kilpiravintoloihin ja niittänyt kaiken kaikkiaan mainetta ja kunniaa ravintolakentällä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme