Sallan kunta ja matkailu

SALLAN VUODEN 2032 KESÄKISAISÄNNYYS ON HÄTÄHUUTO ILMASTOUHKAAN –SALLA HAASTAA JOKAISEN MUKAAN ILMASTOTALKOISIIN

Jaa

Kampanja on kuvaus ilmaston lämpenemisen seurauksista ja osoittaa globaalien ilmastotoimenpiteiden kiireellisyyden.

Salla, Lappi – yksi Suomen kylmimmistä paikkakunnista julkisti 25.1. hakevansa vuoden 2032 Kesäkisaisännyyttä. Erottuvan julkaisun tavoitteena on herättää maailman huomio ilmaston lämpenemisen seurauksiin.

Globaali uhka ei saa jäädä tilastoihin ja puheisiin. Toimiin kriisin pysäyttämiseksi on ryhdyttävä kiireesti. Ilmastonmuutos on todellinen, aikaa korjaaville toimenpiteille on vähän – arktisella alueella lämpenemisen nopeus ja seuraukset näkyvät jo.

“Tavoitteemme on selkeä. Vuosi 2032 on käännekohta, mikäli emme ole onnistuneet pysäyttämään ilmastonmuutosta siihen mennessä, on jo liian myöhäistä. Salla ja moni muu paikkakunta maailmassa lakkaa olemasta sellaisena, kuin me ne tunnemme”, taustoittaa Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen. “Haluamme säilyttää Sallan sellaisena kuin se nyt on, talvet kylminä ja lumisina, kesät lämpiminä. Samalla haluamme haastaa kaikki ilmastotekoihin ja säilyttämään koko planeettamme sellaisena kuin se nyt on. Mikäli pelastamme Sallan, pelastamme koko maailman.”

Kampanjan kumppanina toimii Fridays for Future (https://fridaysforfuture.org/), Greta Thunbergin käynnistämä maailmanlaajuinen ilmastolakkoliike, joka painostaa hallituksia ja päättäjiä ryhtymään ripeisiin toimiin ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi.

”Meillä on vain yksi planeetta ja valtava vastuu tulevia sukupolvia kohtaan. Jokaisen toimilla on merkitystä. Missään tapauksessa emme voi enää kieltää ongelmaa ja katsoa sivusta, kun maailmamme muuttuu. Seuraukset ovat yksinkertaisesti liian vakavia”, toteaa Fridays For Future -liikkeen aktivisti, Climate Cardinals -järjestön operatiivinen johtaja Joe Hobbs. “Ilmastonmuutoksen ei taritse olla itseään toteuttava ennustus. Jokainen meistä voi vaikuttaa.”

Kampanjan taustalla oleva brasilialainen toimisto, Agencia Africa on luonut Salla 2032 Kesäkisahankkeelle graafisen ilmeen, verkkosivuineen, kisamaskotteineen ja edustusasuineen. Sallan kunta toimii kampanjan kasvoina.

Kampanjan verkkosivusto www.Savesalla.com kokoaa yhteen vinkkejä siitä, kuinka meistä jokainen voi vaikuttaa ilmastonmuutoksen etenemiseen ja tukea ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Lisätietoa aloitteesta:
www.savesalla.com

#SaveSalla

Social Media:

Facebook, InstagramTwitter

Linkki lehdistötilaisuuden tallenteeseen (katseltavissa kokonaan 26.1. noin. klo 20.00)

Linkki pressimateriaaliin

#SaveSalla

#SaveThePlanet

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Kampanjavideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sallan kunta ja matkailu
PL 28, Postipolku 3
98901 Salla

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sallan kunta ja matkailu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme