Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Salmisaaren rantareitin korjaustyöt meneillään

Jaa

Salmisaaren rantareitin korjaustyöt ovat käynnissä ja työ valmistuu kesän aikana. Noin 300 metrin mittainen työmaa-alue sijaitsee Länsiväylän pohjoispuolella, Lapinlahden sillan ja Iso-Pässin niemekkeen välillä.

Salmisaaren rantareitin työmaa Lapinlahden sillan ja Iso-Pässin niemekkeen välillä. Kuva: Elli Pukkinen
Salmisaaren rantareitin työmaa Lapinlahden sillan ja Iso-Pässin niemekkeen välillä. Kuva: Elli Pukkinen

Salmisaaren rantareitti on tärkeä osa Helsingin 130 kilometriä pitkää julkista rantareittiä. Rantareittiä kehitetään vaiheittain siten, että se muodostaa jatkuvan ja toimivan palveluiden, sekä kävely- ja pyöräilyreittien verkoston.

Salmisaaren rantareitti on ollut vuosia poikki liikenteeltä, sillä meren aaltoilu on syövyttänyt raitin rantapenkan ja osan sen pinnasta. Korjaustöillä pyritään sitomaan maa-ainesta paremmin kiinni, jotta se ei pääse huuhtoutumaan mereen.

Töiden on määrä valmistua heinäkuun loppuun mennessä, jonka jälkeen osuus avataan pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

Rantareitin korjaustöitä tehdään maalta ja mereltä

Rakennushankkeessa penkkaa ja reitin rakennekerroksia vahvistetaan betonilla ja teräksellä sekä uusilla verhoilukivillä. Lisäksi reittiä korotetaan osan matkasta noin 20 senttimetriä nykyistä ylemmäs. Reitti päällystetään osin kivituhkapinnalla ja osin asfaltilla.

Rantareitti on parannustöiden kannalta haastava, sillä se on kapea ja kulkee Lapinlahden sillan ali. Tavalliset kuorma-autot eivät mahdu kulkemaan reitillä, vaan kiviaines joudutaan tuomaan paikalle pyöräkuormaajalla. Osaan vahvistustöistä tarvitaan suurempia kaivinkoneita, joita ohjataan tilan puutteen vuoksi lautalta. Mereltä tehtävien töiden kestoksi arvioidaan noin viikko.

Salmisaaren rantareitti osa opastettua kantakaupungin kierrosta

Helsingin 130 kilometriä pitkää julkista rantareittiä kehitetään vaiheittain siten, että se muodostaa jatkuvan ja toimivan palveluiden sekä kävely- ja pyöräilyreittien verkoston. Opastetuilla rantareiteillä lisätään Helsingin ranta-alueiden vetovoimaa ja tuodaan tunnetuksi reitin palvelutarjontaa niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Salmisaaren rantareitti on osa ensimmäisenä avautuvaa, noin 15 kilometrin mittaista kantakaupungin kierrosta.

Kantakaupungin opastettu rantareitti Karttapalvelussa 

Kantakaupungin rantareitti (pdf)

Mediatiedote 21.4.2020: Kantakaupungin kierroksesta ensimmäinen opastettu Helsingin rantareitti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Kähkönen
vastaava työnjohtaja
rakentaminen
p. 050 5609146
jukka.kahkonen@hel.fi

Anna Nyyssönen
projektinjohtaja
rakennuttaminen
p. 0405969318
anna.nyyssonen@hel.fi

Rantareittiin liittyvät kysymykset

Meri Louekari
arkkitehti
kaupunkiympäristö
p. 09 310 37375
meri.louekari@hel.fi

Pia Rantanen
suunnitteluvastaava
kaupunkitila- ja maisemasuunnittelu
p. 09 310 38812
pia.rantanen@hel.fi

Kuvat

Salmisaaren rantareitin työmaa Lapinlahden sillan ja Iso-Pässin niemekkeen välillä. Kuva: Elli Pukkinen
Salmisaaren rantareitin työmaa Lapinlahden sillan ja Iso-Pässin niemekkeen välillä. Kuva: Elli Pukkinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Sinilevätilanne rauhallinen Helsingin uimarannoilla ja ulompana merellä10.7.2020 14:01:07 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin suurilta uimarannoilta. Marjaniemen, Rastilan sekä Iso Kallahden rantojen veden mikrobiologinen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, ja rannoilta otettiin uusintanäytteet. Marjaniemen uusintanäyte oli hyvänlaatuinen. Rastilan ja Iso Kallahden uusintanäytteet valmistuvat ensi viikon alussa. Kohonneet bakteeripitoisuudet johtuvat todennäköisesti viime aikojen runsaista sateista, jotka ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maalta uimaveteen. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uimavesien bakteeripitoisuudet paikoitellen koholla – sinilevät vähentyneet merialueilla3.7.2020 14:32:28 EESTTiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla itäisen Helsingin pieniltä uimarannoilta sekä saarten uimarannoilta. Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen. Tämä on todennäköinen syy siihen, että Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla bakteeripitoisuudet olivat koholla. Näiltä rannoilta on otettu uusintanäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla. Muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Viimeisimmät tutkimustulokset ovat näkyvillä rantojen ilmoitustauluilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme