Insinööriliitto IL ry

Salo: Merkittävä sopimusrypäs Insinööriliitolle

Jaa

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo pitää teknologiateollisuuden kolmelle sopimusalan ylemmille toimihenkilöille syntyneitä sopimusratkaisuja valtakunnallisesti merkittävänä asiana.

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo

Salon mukaan teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietotekniikan palvelualojen ylemmät kantoivat yhteiskuntavastuuta hyväksymällä sopimusratkaisut vaikeassa työmarkkinatilanteessa. Sopimusten piiriin kuuluu yli satatuhatta henkilöä.

– Teknologiateollisuudessa saatiin sopimukset yli puolelle niistä henkilöistä, joita Teknologiateollisuuden työnantajat ry edustaa. Kyllä tässä voidaan puhua todellisesta päänavauksesta työmarkkinoilla, Salo sanoo.

Salo toivoo, että alan yritykset ymmärtävät hyödyntää tehtyjen sopimusten tarjoamat mahdollisuudet korottaa insinöörien palkkoja, jotta suuri ero kansainvälisiin insinööripalkkoihin edes hieman kapenisi.

– Tämä on alan tulevaisuuden ja kilpailukyvyn kannalta keskeinen asia, hän sanoo.

Salon mukaan kolmen sopimusalan työehtosopimukset ovat erityisen merkittävä asia Insinööriliitolle.

– Meillä on noin 35 000 jäsentä, jotka työskentelevät teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan tai tietotekniikan palvelualalla, hän sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo 040 184 2290

Kuvat

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme