Salpakierto Oy

Salpakierto käynnistää markkinavuoropuhelun jätelainsäädännön myötä muuttuvien jätekuljetusten hankinnoista

Jaa

Lehdistötiedote 12.8.2021. Uusi jätelaki astui voimaan 19.7.2021. Uudistus lisää jätealan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia, kun jätteitä lajitellaan, kuljetetaan ja kierrätetään entistä enemmän. Uuden lain myötä kaikkien erilliskerättävien jätelajien kuljetukset siirtyvät keskitetysti kuntien kilpailutettaviksi. Kilpailutuksen hoitavat pääasiallisesti kuntien omistamat jäteyhtiöt, kuten Salpakierto Oy, kukin omilla toimialueillaan. Keskitetty kilpailutus koskee biojätteen ja pakkausjätteiden kuljetuksia asuinkiinteistöiltä jätteenkäsittelyyn.

Salpakierto Oy käynnistää jätekuljetusten hankintoja koskevan markkinavuoropuhelun, jonka tavoitteena on kartoittaa markkinoita ja edistää avointa vuorovaikutusta kuljetusyrittäjän ja hankinnan tekijän, Salpakierto Oy:n, välillä. Vuoropuhelun avulla etsitään hyviä käytäntöjä tulevan hankinnan suunnitteluun ja kilpailutusprosessiin.

- Meillä on toiveissa ja tavoitteena saada alueelle uusia, kaiken kokoisia kuljetusurakoitsijoita, kertoo Salpakierto Oy:n toimitusjohtaja Johanna Rusanen.

-Kuljetusten kilpailutuksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota urakka-alueiden jakamiseen siten, että kaiken kokoisilla kuljetusyrityksillä on mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuun ja laajentaa toimintaansa jätehuollon kuljetuksiin.

-Kutsumme nyt jätekuljetuksista kiinnostuneita yrityksiä ja yhteenliittymiä kanssamme markkinavuoropuheluun koskien tulevia kuljetushankintoja. Markkinavuoropuhelu kestää siihen saakka, kunnes kuljetukset tulevat kilpailutusvaiheeseen ja sisältää monta eri vaihetta.

Markkinavuoropuhelu avataan etäyhteyksin pidettävässä tilaisuudessa torstaina 2.9.2021 kello 14-16.

Markkinavuoropuheluun halukkaita palveluntuottajia pyydetään rekisteröitymään mukaan tilaisuuteen tästä linkistä.

Tilaisuudessa esitellään jätelakiuudistuksen pääasiallinen sisältö kunnallisen jätehuoltoyhtiön näkökulmasta, uudistuksen vaikutukset Salpakierto Oy:n jätehuollon toimialueen kiinteistöille ja asukkaille sekä alustava aikataulu markkinavuoropuhelulle ja hankinnalle. Tilaisuuden ohjelma on nähtävissä osoitteessa salpakierto.fi/jatelakiuudistus/

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:

Salpakierto Oy
toimitusjohtaja
Johanna Rusanen
puh. 0400 877 254

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salpakierto Oy
Salpakierto Oy
Sapelikatu 7
15160 LAHTI

https://salpakierto.fi

Salpakierto Oy on 10 kunnan omistama osakeyhtiö, joka vastaa yhdyskuntajätehuollon palvelutehtävistä omistajakuntiensa alueella. Tehtäviin kuuluu jätteiden vastaanotto, käsittely, kierrätys ja hyödyntäminen sekä jätehuollon kehittäminen ja jäteneuvonta. Yhtiö kuuluu Lahden kaupunkikonserniin. Toimialueella yhdyskuntajätteen hyödyntämisaste on lähes 100 %. salpakierto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.