Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Samarbete och grön omställning i fokus under minister Skinnaris besök i Danmark

Dela

Utvecklings- och utrikeshandelsminister Ville Skinnari besöker Köpenhamn den 7–8 april.

Minister Skinnari besöker Köpenhamn för att främja samarbetet mellan Finland och Danmark, i synnerhet i den gröna omställningen. Stimulansåtgärderna efter coronapandemin erbjuder företag i båda länderna många möjligheter till tillväxt och samarbete samt utmärkta förutsättningar för att tillsammans rikta in sig på internationella marknader. I besöksprogrammet ingår också möten med Danmarks livsmedels-, jordbruks- och fiskeminister Rasmus Prehn och ministern för utvecklingssamarbete och nordiskt samarbete Flemming Møller Mortensen. Under sitt besök träffar minister Skinnari också företrädare för det danska näringslivet och ledningen för danska företag.

I samband med besöket ordnas för finländska företag en exportfrämjande Team Finland-resa med fokus på förnybara energikällor. Företagen har möjlighet att träffa danska näringslivsgiganter (bl.a. Haldor Topsøe, Ørsted och Mærsk) och skapa nätverk med de viktigaste aktörerna inom Danmarks energisektor. I den företagsdelegation som Business Finland samlat ingår sju finländska företag: Elomatic Consulting & Engineering, Flexens, Fortum, Hycamite TDC Technologies Ltd., Neste, Soletair Power och VTT Technology Research Center.

Syftet med ministerbesöket och den exportfrämjande Team Finland-resan som ordnas i samband med den är att främja partnerskap med danska aktörer, också med sikte på globala marknader.

”Danmark och Finland förenas av ambitiösa klimat- och energimål, och länderna har stor samarbetspotential. Den globala efterfrågan på koldioxidsnåla lösningar ökar. Finländska och danska företag kan erbjuda lösningar för den gröna omställningen på både den europeiska och den globala marknaden”, säger Skinnari.

Ytterligare information:

Tiina Vainio, specialmedarbetare, tfn +358 50 524 6559

Christina Lehtinen, ställföreträdande chef för enheten för norra Europa, tfn +358 50 461 9105

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi

Bilder

Länkar

Om

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Följ Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum