Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandviken fick en laglig graffitivägg

Dela

Planket till den tidigare travbanan i Sandviken har gjorts till en vägg där det är lagligt att måla graffitikonst. Skapandet av målarväggen är en del av den tillfälliga användningen av det nya bostadsområdet Travdalen som byggs i området. På planket får man måla till dess det rivs för att inte vara i vägen för byggandet.

Bild: Minna Jarva
Bild: Minna Jarva

Inspiration till projektet fick man av ett förslag av invånarna. På den före detta travbanans område byggs det nya bostadsområdet Travdalen, och under hösten frågade man invånarna om idéer till hur området kunde användas tillfälligt.

-Graffitimålning är en konst- och hobbyform, och det är bra att det i en stad av Vasas storlek finns en laglig plats där man kan utöva den. Positiv respons har det kommit både av dem som promenerat förbi planket och av dem som målar graffiti, berättar Vasa stads kulturproducent Ilkka Nyqvist.

Hela familjen med och måla

Det plank som får målas sträcker sig från Travgatan till Krutkällarvägen.

-Vi hoppas att platsen blir populär bland alla slags målare. Man behöver inte bära på en sprayflaska utan man kan ta med sig en helt vanlig målarfärgsburk och sina barn och gå dit och måla tillsammans med dem, sporrar Nyqvist.

På det område där travbanan tidigare stod byggs stadsdelen Travdalen, som kommer att omfatta 1600–1800 nya bostäder för cirka 2000–2500 invånare samt mångsidiga möjligheter till service och affärslokaler av olika slag. Byggandet av Travdalen har redan startat med inledande jordbyggnadsarbeten. Byggandet i de första kvarteren startar år 2021.

Kontakter

Kulturproducent Ilkka Nyqvist tfn 044 564 469, ilkka.nyqvist@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

INBJUDAN & MEDDELANDE:OFFENTLIGGÖRANDE AV VASA STADS MUSEERS UTSTÄLLNINGSPROGRAM ÅR 2021 OCH PRESSTRÄFF.30.11.2020 13:28:19 EETTiedote

På Kuntsis museum för modern konst, Österbottens museum, Tikanojas konsthem och Vasa konsthall visas nästa år sammanlagt 15 tillfälliga utställningar. I programmet ingår ett mångsidigt och omfattande utbud av modernism, nutidskonst och äldre konsthistoria som samlingsutställning. Den kulturhistoriska delen presenteras av utställningen Villaliv som på grund av pandemin flyttades fram ett år. Tikanojas konsthem firar sitt 70-årsjubileum med både samlingsutställningen Vers la lumière och nya öppningar.

TIEDOTE JA KUTSU: JULKISTUS JA TIEDOTETILAISUUS VAASAN KAUPUNGIN MUSEOIDEN NÄYTTELYOHJELMA VUODELLE 2021.30.11.2020 13:28:16 EETTiedote

Kuntsin modernin taiteen museossa, Pohjanmaan museossa, Tikanojan taidekodissa ja Vaasan taidehallissa nähdään ensi vuonna yhteensä 15 vaihtuvaa näyttelyä. Ohjelmistoon kuuluu monipuolinen ja laaja-alainen kattaus modernismia, nykytaidetta ja vanhempaa taidehistoriaa kokoelmanäyttelynä. Kulttuurihistorian osuutta esittelee Huvilaelämää – näyttely, joka pandemian vuoksi siirrettiin vuodella eteenpäin. Tikanojan taidekoti juhlistaa 70-vuotista olemassaoloaan sekä kokoelmanäyttelyllä Vers la lumière että uusilla avauksilla.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum