Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Sankarihautojen tarinat-avausjuhla Oulussa– ”Meidän velvollisuutemme on ylläpitää veteraaniperinnettä”

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen totesi sankarihautojen tarinat -hankkeen julkistamistilaisuudessa, 8.10.2021, että meidän jälkipolvien velvollisuus on ylläpitää veteraaniperinnettä sekä etsiä uusia keinoja tallentaa arvokasta perinnettä ja tietoa, että sankarin tarina tulee uudella tavalla kuulluksi. Savolainen toi tilaisuuteen myös puolustusministeri Antti Kaikkosen tähän tilaisuuteen lähettämän tervehdyksen.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoi tervehyksessään pitävänsä omalta osaltaan huolen, että puolustushallinnon ja veteraanien toimintaa tukevien, ja perintöä vaalivien tahojen tiivis yhteys säilyy sekä arvostus veteraaneja kohtaan osoitetaan käytännön toimenpitein.

Puolustusministeri katsoo, että Sankarihautojen tarinat –hanke on erinomainen käytännön esimerkki arvostuksen osoittamisesta veteraaneja kohtaan, sillä hankkeessa toteutuu hienosti veteraanien perinnön vaaliminen nykyaikaisin menetelmin.

Seurakunnat edelläkävijöitä

Omassa puheenvuorossaan Savolainen teroitti omakohtaisen tarinan merkitystä, että myös nuorempia kansalaisia saadaan tutustumaan vanhempien sukupolvien elämään ja saavutuksiin.

”Olen ylpeä, että tällainen hanke on lähtemässä liikkeelle Oulun seurakunnasta, ja että tätä pilotoidaan täällä Intiön hautausmaalle haudattujen sotasankareiden tarinoilla”, ylijohtaja kannusti toimijoita.

”Tarinoiden myötä he voivat tulla lähemmäksi meitä nyt ja tulevaisuudessa,” hän jatkoi, muistellen esikuntansa kanssa käytyjä pohdintoja takavuosien käynnillään Utajärven kirkkomaan sankarihaudoilla.

Savolainen uskoi, että nyt julkistetulle tarinankeruuhankkeelle on sosiaalinen tilaus. Sodasta on kulunut aikaa niin, että uusilla sukupolvilla on vain vähän, jos ollenkaan, henkilökohtaista kosketusta sotiemme veteraaneihin tai sota-ajan kokeneisiin.

”Tämä hanke tulee vastaamaan tähän tarpeeseen, ja uskon, että kansalaiset löytävät itsensä tiedon äärelle.”

Lisätietoja:

Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto terttu.savolainen@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: tehokas kriisinhallinta edellyttää panostamista tilannekuvaan, johtamiseen ja viestintään22.10.2021 15:29:42 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 21.10.2021 päivittämään kuvaa koronan ja muiden ajankohtaisten turvallisuushavaintojen osalta. Maanpuolustuskorkeakoulun sotilasprofessori, everstiluutnantti Aki-Mauri Huhtinen kertoi toimikunnalle kriisin johtamisesta ja tilannekuvan ja viestinnän keskeisestä merkityksestä sen onnistumisessa.

Med anledning av covid-19-läget förordnar Regionförvaltningsverket i Södra Finland alla som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv att genomgå obligatorisk hälsokontroll21.10.2021 12:15:00 EEST | Tiedote

Bland dem som arbetar vid Helsinki Shipyard Oy:s varv i Ärtholmen har under hösten 2021 diagnostiserats många coronavirussmittor som har orsakat omfattande och svårhanterliga smittkedjor. Regionförvaltningsverket i Södra Finland förordnar alla arbetstagare vid varvet och dess underleverantörer att genomgå en obligatorisk hälsokontroll som kan innebära coronavirustest. Beslutet är i kraft från och med 21 oktober 2021 till slutet av januari 2022.

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan – toimitusjohtaja ja yhtiö tuomittiin sakkoihin21.10.2021 11:50:00 EEST | Tiedote

Työnantaja laiminlöi autonostimien määräaikaistarkastukset usean vuoden ajan. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi yhtiön toimitusjohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta ja yhtiön 1000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi yhtiö tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 2250 euroa. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 28.9.2021.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää Helsinki Shipyard Oy:n telakalla työskenteleville pakolliset terveystarkastukset koronatilanteen vuoksi20.10.2021 11:15:00 EEST | Tiedote

Helsinki Shipyard Oy:n Hernesaaren telakan työntekijöiden keskuudessa on todettu syksyn 2021 aikana lukuisia koronavirustartuntoja, jotka ovat aiheuttaneet laajoja ja vaikeasti hallittavia tartuntaketjuja. Etelä-Suomen aluehallintovirasto määrää kaikki telakan ja sen alihankkijoiden työntekijät osallistumaan pakolliseen terveystarkastukseen, joka voi tarkoittaa koronatestiä. Päätös on voimassa 21.10.2021 alkaen tammikuun 2022 loppuun asti.

Alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi Joensuussa ajantasaistaa kurssilaisten tiedot maanpuolustusvalmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta19.10.2021 12:12:58 EEST | Tiedote

Itä-Suomen alueellinen maanpuolustuksen jatkokurssi nro 31/21 alkaa keskiviikkona 27.10.2021 Valtion virastotalolla Joensuussa. Alueellisen maanpuolustuksen jatkokurssin tavoitteena on antaa ajantasaiset tiedot osallistujille maanpuolustuksen eri alojen valmiudesta, kehitysnäkymistä ja kokonaisturvallisuudesta.

Tuulivoimalan huoltohissit, betonipumppuautot ja hyllystöhissit on määräaikaistarkastettava vuoden 2021 aikana19.10.2021 08:42:34 EEST | Tiedote

Työsuojeluviranomaisilla on käynnissä työpaikkojen nostolaitteisiin keskittyvä valvontahanke. Hankkeessa työsuojelutarkastuksia tehdään työpaikoilla, joissa käytetään määräaikaistarkastettavia työvälineitä. Työsuojelutarkastuksilla varmistetaan, että työntekijöiden käyttöön annetuille työvälineille on tehty asianmukaiset määräaikaistarkastukset. Tuoreiden valvontahavaintojen mukaan työvälineistä 20 prosenttia on ollut tarkastamatta. Työnantaja vastaa työvälineiden turvallisuudesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme