WSOY

Sanna Iston Maan alaiset on Arvid Lydecken -voittaja 2017

Jaa

Suomen Nuorisokirjailijat ry jakaa vuosittain perinteikkään Arvid Lydecken -palkinnon ansiokkaalle lastenkirjalle. Vuonna 2017 palkinto myönnettiin Sanna Iston Maan alaiset -teokselle.

Sanna Iston Maan alaiset on vaikuttava lastenromaani Metuli-tytöstä, joka eräänä aamuna huomaa muuttuneensa erikoiseksi eläimeksi. Mitä tehdä, kun oma elämä yhtäkkiä ryövätään? Kesäinen Suomenlinna tunneleineen ja linnoituksineen on herkullinen miljöö seikkailulle maanalaisen kansan joukossa. Metuli tutustuu paitsi erwinien maailmaan, myös itseensä ja ihmisiin uudenlaisesta näkökulmasta. Mielikuvitus, vaihtoehtohistoria, arki ja fantasia punoutuvat teoksessa saumattomasti yhteen. Mukaansatempaava, erinomaisella kielellä kirjoitettu teos etenee sujuvasti ja pitää lukijan otteessaan alusta loppuun. Maan alaiset on ajaton kertomus ystävyyden voimasta, uskalluksesta sekä omien vahvuuksien ja rajojen löytämisestä.

Koulutukseltaan Sanna Isto on filosofian kandidaatti. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään hän on hankkinut työkokemusta hotellityöntekijänä Lontoossa ja pankkivirkailijana Tukholmassa. Hän on suomentanut kirjoja ja elokuvia, toiminut festivaalityöntekijänä ja taidegalleristina, vientisihteerinä ja tutkimusapulaisena. Iston lastenromaani Tinka ja Taika sai Arvid Lydecken -palkinnon vuonna 2012. Teos Tinka ja Taika – Noidanruohon salaisuus oli Lasten LukuVarkaus -ehdokkaana 2013. Maan alaiset oli Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokas vuonna 2016.

Teoksen on kuvittanut Sami Saramäki.

Suomen Nuorisokirjailijat ry jakaa vuosittain kaksi perinteikästä kirjallisuuspalkintoa: Arvid Lydecken -palkinnon ansiokkaalle lastenkirjalle ja Topelius-palkinnon ansiokkaalle nuortenkirjalle. Voittajat julkistettiin 13.1.2017. Vuonna 2017 sekä Topelius- että Arvid Lydecken -palkinto on arvoltaan 2017 euroa.

Arvid Lydecken -palkintoa on jaettu 1960-luvulta alkaen. Palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Lisätietoja:

Suomen Nuorisokirjailijat ry: Tuija Lehtinen, puheenjohtaja, p. 040 553 1779, tuileh@netti.fi

Topelius- ja Arvid Lydecken -raati: Salla Erho (pj, erikoiskirjastonhoitaja), sallaerho@gmail.com,

Ida Hartikainen (äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja), ida.helena.hartikainen@gmail.com, Myry

Voipio (FT, lasten- ja nuortenkirjallisuudentutkija), myry.voipio@gmail.com

Haastattelupyynnöt:
Leena Salmio, lasten- ja nuortenkirjallisuuden viestinnän ja markkinoinnin tuottaja
050 366 3882, leena.salmio@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet:
tiedotus@wsoy.fi

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Kuvaaja: Markus Stein
Kuvaaja: Markus Stein
Lataa

Tietoja julkaisijasta

WSOY
WSOY
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 200http://www.wsoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta WSOY

Leena Balme WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustantajaksi1.4.2019 09:00:00 EESTTiedote

Kustantajana 1.4. aloittava Leena Balme vastaa WSOY:n suomennetun kaunokirjallisuuden kustannusohjelmasta. Balme on toiminut suomennetun kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkönä elokuusta 2017 lähtien. Aiemmin Balme on työskennellyt kustannustoimittajana muun muassa Gummeruksessa ja Teoksessa sekä kustannuspäällikkönä Isossa-Britanniassa. ”Maailma pienenee vauhdilla ja kaikki tieto leviää hetkessä ympäri maailman. Toisaalta kuilut eri ihmisryhmien välillä kasvavat, ja ymmärrys toista kohtaan on joskus vähäistä. Kirjallisuus on hieno keino kurkottaa toiseen maahan ja mieleen. Me tarvitsemme hyvin suomennettua kirjallisuutta, tärkeitä puheenvuoroja ja viihdyttäviä tarinoita. On ilo ja kunnia olla jatkamassa tätä työtä juuri WSOY:ssä”, sanoo Leena Balme. WSOY:n kotimaisen ja suomennetun kaunokirjallisuuden toimitukset jatkavat tiivistä yhteistyötään. WSOY:n kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana ja monissa kirja-alan luottamustehtävissä toimiva Anna-Riikka Carlson toivoo kaunokirjall

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme