Sanna Mander illustrerar milstolpe i varje barns liv

Jag tappade min tand handlar om ett tema som många barn blir besatta av: att tanden är lös. Och att sedan få en glugg.
– Oftast skriver jag mycket knäppare böcker, men nu tänkte jag att jag skulle testa att göra tvärtom och skriva om något väldigt normalt, som att tappa en tand. Man kan se boken som ett litterärt formexperiment där jag undersökt vad som händer om jag skriver en väldigt vanlig berättelse, säger rimmästaren Nils Andersson.
Boken är ett nordiskt samarbete med Rabén & Sjögren i Sverige. Nils Andersson prisades med Lennart Hellsing-stipendiet i Sverige 2021. Illustrationerna är gjorda av Sanna Mander, en av Finlands främsta barnboksillustratörer.
– En barnatand är ju hemsk liten, så genast tänkte jag att bilden måste zooma in så tanden syns. Sen ville jag zooma ut för att visa alla roliga ställen i storyn. Varvat med när- och miljöbilder går det hela tiden hurtigt framåt och jag har öst på med färg och form, säger Mander.
Hennes eget bästa tandminne är en grå tand.
– Jag lekte påskkärring, råkade flyga in i en vägg på min kvast och slog framtanden. Den blev helt grå. Den såg så cool ut, som en riktig häxtand! Just den tanden var det sedan deppigt att tappa.
Jag tappade min tand är fri att recensera.
Kontakter
Jonas SundströmMarknadsföringschef
Tel:0452347823jonas.sundstrom@sets.fiBilder





Om
Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.
Följ Schildts & Söderströms
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms
Min farmors nerver26.5.2023 09:55:37 EEST | Tiedote
Pia Ingströms personliga essäbok handlar om litteratur och liv, inte minst om relationen mellan mödrar och barn.
Naturväktarna – allas vår radiofavorit i bokformat23.5.2023 08:20:00 EEST | Tiedote
Kan älgar anfalla människor? Kan ormar klättra? Ska fågelholken städas? Vilken insekt sticker värst? Under mer än fem decennier har lyssnarnas frågor till Naturväktarna varit av många slag. Och experterna i Svenskfinlands mest älskade radioprogram har nästan alltid kunnat ge ett svar. I den här boken har vi samlat de intressantaste frågorna och svaren. Här finns också berättelsen om hur programmet kom till och hur det utvecklats sedan starten 1971. Tove Virta har intervjuat människorna bakom radioprogrammet och lyfter i personporträtt fram såväl experter som programledare, bland andra: Rolf Grönblom, Harry Krogerus, Göran Bergman, Björn Federley, Bo Ekstam, Anders Albrecht, Camilla Ekblad och Joakim Lax. Herta Donner har illustrerat djur och natur som diskuteras, och människorna bakom de välkända radiorösterna. Naturväktarna har recensionsdatum tisdag 30.5.
Malin Klingenberg vet hur man fångar äppeltjuvar i en småstad22.5.2023 11:08:47 EEST | Tiedote
En av våra roligaste barnboksförfattare är tillbaka med en fartfylld historia om coola gammelmoster Helga, fantastiska uppfinningar och ett gäng äppeltjuvar. Illustratören Ida Wikström kombinerar serieformat med färggrant bildberättande.
Eva Frantz nya deckare behandlar barnskyddet: "Det här gjorde mig så arg och uppgiven"5.5.2023 08:20:00 EEST | Tiedote
Eva Frantz är tillbaka med en efterlängtad fjärde del i serien om äldre kriminalkonstapel Anna Glad.
Äntligen ny poesi för de minsta av populär duo24.4.2023 09:59:59 EEST | Tiedote
Efter den älskade Rassel prassel-serien svarar författaren Hanna Lundström och illustratören Maija Hurme på efterlysningarna om en ny poesibok för de minsta.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum