Santander mahdollistaa Suomen suurimman hiihtotapahtuman toteutuksen hiilineutraalisti

Jaa

Suomen Hiihtoliitto on julkistanut, että Helsinki Ski Weeks toteutetaan hiilineutraalisti. Tapahtuman hiilineutraalius saavutetaan välttämällä haitallisimpia ja turhia päästöjä, kutistamalla jäljelle jäävät päästöt niin pieniksi kuin mahdollista ja kompensoimalla ne päästöt, joita ei voida välttää tai vähentää.

Kuukauden mittaiseen tapahtumaan 29.1.-27.2.2022 on tulossa arviolta 200 000 osallistujaa. Tiettävästi Suomessa ei ole koskaan aiemmin järjestetty tämän kokoluokan tapahtumaa hiilineutraalina. Hiilineutraaliuden mahdollistaa Helsinki Ski Weeksin pääyhteistyökumppani Santander Consumer Finance Oy, joka on tapahtuman virallinen ilmastokumppani.

-Kestävä kehitys on tärkeä osa strategiaamme. Olemme ylpeitä voidessamme olla mukana tekemässä Helsinki Ski Weeks -tapahtumasta hiilineutraalia, sanoo Peter Sjöberg, Santanderin toimitusjohtaja.

Santander kompensoi Helsinki Ski Weeks -tapahtuman päästöt, joita ei voida välttää tai vähentää. Nämä päästöt muodostuvat liikenteestä, logistiikasta, energiankulutuksesta, jätteistä, materiaalihankinnoista sekä ruoasta ja juomasta. Hiilipäästöjen kompensointi toteutetaan Gold Standard -sertifioiduissa ilmastohankkeissa.

Suomen Hiihtoliiton tavoite on alusta asti ollut hiilineutraali tapahtuma. Emme olisi pystyneet siihen ilman Santanderin ilmastokumppanuutta, Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi kertoo.

Suomen Hiihtoliiton vastuullisuusohjelmassa korostuu ekologisen ja taloudellisen vastuun lisäksi myös sosiaalinen vastuu. Esimerkiksi kansainvälisten huippujen Stadion Sprint -kisassa on huomioitu tasa-arvoisuus niin hiihtomatkoissa kuin palkintorahoissa, jotka ovat samat nais- ja mieshiihtäjille.

-Lupauksemme Maailma sellaisena kuin sinä haluat merkitsee enemmän kuin vain mahdollistamista. Tasa-arvoisuuden lisäksi siihen sisältyy vastuu niin ihmisten terveydestä kuin ympäristönkin hyvinvoinnista. Ilmastokumppanuus edistää kansainvälisen Santander-konsernimme tavoitteita. Pyrimme systemaattisesti pienentämään omaa ja asiakkaidemme hiilijalanjälkeä ja inspiroimme kuluttajia vastuullisten valintojen tekemiseen, Peter Sjöberg summaa lopuksi.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:    

Peter Sjöberg, toimitusjohtaja
Santander Consumer Finance Oy
puh. +358 40 565 5780
peter.sjoberg@santanderconsumer.fi
press@santanderconsumer.fi

Jari-Pekka Jouppi, kaupallinen johtaja
Suomen Hiihtoliitto
puh. +358 40 080 3713
jari-pekka.jouppi@hiihtoliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Santander Consumer Finance Oyhttps://www.santanderconsumer.fi

Santander on yksi maailman suurimmista rahoitusalan toimijoista. Suomessa tarjoamme vastuullisia rahoitusratkaisuja arjen tarpeisiin yksityishenkilöille ja yrityksille. Olemme myös autorahoituksen markkinajohtaja. Palvelemme Santanderilla jokaista asiakasta asiantuntevasti ja henkilökohtaisesti. Kehitämme jatkuvasti uusia tuotteita palvelemaan huomisen tarpeita.

Helsinki Ski Weeks on kansallinen ja kansainvälinen hiihtotapahtuma Helsingin Olympiastadionilla. Monipuolisten tapahtumien värittämät hiihtoviikot ja hiihtohuippujen Stadion Sprint -kutsukilpailu tarjoavat hiihtämisen riemua ikään ja taitoihin katsomatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.