Sarastia Oy

Sarastia Oy käynnistää muutosneuvottelut

Jaa
Hyvinvointialuesiirtymän ja -käyttöönottojen jälkeen talous- ja henkilöstöpalveluyritys Sarastia Oy käynnistää muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on tervehdyttää yrityksen taloutta. Sarastia on kuntien ja hyvinvointialueiden omistama in house -yhtiö.

Muutosneuvottelujen piirissä on Sarastia-konsernin emoyhtiön Sarastia Oy:n työntekijät pois lukien Sarastia365-ohjelmistotuotteiden tuotekehitys ja yhtiön digiyksikkö. Mahdolliset työtehtävien ja työsuhteiden muutokset koskevat korkeintaan 130 työntekijää.

– Hyvinvointialueuudistukseen liittyvät käyttöönottoprojektit ovat päättymässä ja vuoteen 2024 mennessä kymmenen pääosin pienten kuntien asiakkuutta tulee päättymään. Painopiste siirtyy jatkuvaan palveluun, jossa yhtiö tavoittelee palvelujen laadun ja tehokkuuden parantamista, johtaja Veli-Matti Heiskanen kertoo.

In house -yhtiönä Sarastia tavoittelee toiminnallaan ensisijaisesti yhteiskunnallista hyötyä tuottamalla palveluja omistajayhteisöilleen. Pienellä positiivisella tuloksella turvataan yrityksen investoinnit ja taloudelliset toimintaedellytykset.

– Kustannussäästöjen lisäksi tavoittelemme muutoksella myös organisaatiorakennetta, joka vastaa paremmin asiakkaiden tarpeisiin, johtaja Veli-Matti Heiskanen kertoo.

Sarastia lupaa, että talous- ja henkilöstöpalvelujen toimitus ja laatu turvataan muutosneuvotteluprosessissa ja niiden päätyttyä.

Muutosneuvottelut alkavat 25.4.2023. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sarastia on kuntien, kuntayhtiöiden ja hyvinvointialueiden omistama yritys, joka tuottaa omistaja-asiakkailleen taloushallinnon ja palkanlaskennan palveluja, asiointi- ja ohjelmistoratkaisuja sekä hankintapalveluja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.