eCraft Oy Ab

Sarastia tehostaa koneoppivalla algoritmilla ostolaskujen käsittelyä

Jaa

Sarastia Oy:n kehitysprojekti koneoppimisavusteiseen kuntien ostolaskujen reititykseen ja tiliöintiin on käynnistynyt yhteistyössä eCraftin kanssa. OsretiAI-projektin tavoitteena on mullistaa kuntakentän ostolaskujen käsittely vähentämällä radikaalisti siihen käytettyä aikaa.

Tavoitteeseen ei ole helppo päästä ja toteuttajaksi valikoituikin kilpailutuksen myötä eCraft Business Insight Oy Ab. Tarkoituksena on kehittää ostotilauksettomien verkkolaskujen tiliöintiin ja työnkulkuun tarvittava koneoppiva algoritmi. Automatisointi keskittyy aluksi reititykseen, minkä jälkeen kehitystyö kohdistuu automaattiseen laskujen tiliöintiin sekä ALV-tarkastukseen.

”Algoritmistä on tarkoitus tehdä itseoppiva, jolloin tarkkuustaso nousee käsiteltyjen ostolaskujen määrän noustessa. Kun määritelty tarkkuustaso on saavutettu, tekoäly tekee tiliöintiennusteen. Manuaaliseksi työksi jää vain laskun hyväksyntä, mutta sekin voidaan tulevaisuudessa robotisoida tai automatisoida ostolaskujärjestelmän sisällä”, kertoo Sarastia Oy:n kehityspäällikkö Jani Mård.

Suomen kunnissa kulkee noin 13 miljoonaa ostolaskua vuodessa. Projektissa olennaista on, että algoritmia päästään opettamaan kuntakentän suurilla ostolaskumäärillä.

”Jos yhden laskun tiliöintiin kuluu viisi minuuttia, tarkoittaa se 149 000 henkilötyöpäivää vuodessa. Tästä osuudesta arvioidaan 80 % olevan automatisoitavissa. Automaattitiliöinnillä kuntasektorin säästöpotentiaali olisi arviolta 40 miljoonaa euroa”, laskee Sarastian kehityspäällikkö Jani Mård.

”Olemme tehneet vastaavia, konkreettisia AI-ratkaisuja useamman vuoden ajan. Kuten laskelmat osoittavat, OsretiAI on loistava esimerkki siitä, kuinka tekoälyratkaisut tuovat merkittäviä liiketoimintahyötyjä”, projektipäällikkö Niclas Svahnström eCraftilta vahvistaa.

”Projekti vahvistaa myös eCraftin osaamista modernien koneoppimista hyödyntävien ostolaskuratkaisujen toteuttajana sekä kasvattaa jalansijaamme kuntasektorin prosessien uudistajana. Meille on kunnia-asia olla Sarastian kumppanina kehittämässä heidän kuntapalveluitaan ja uudistamassa rakenteita”, kiittelee asiakasvastaava Pekka Kaukonummi eCraftilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jani Mård, kehityspäällikkö, Sarastia Oy
puh. 020 610 9902, jani.mard@sarastia.fi

Pekka Kaukonummi, asiakasvastaava, eCraft
puh. 040 482 3103, pekka.kaukonummi@ecraft.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

eCraft Oy Ab
Linnoitustie 6B
02600 ESPOO

http://www.ecraft.com

Sarastia Oy vastaa kuntien ja kuntaorganisaatioiden uudistumisen ja digitalisaation haasteisiin tarjoamalla taloushallinnon, henkilöstöhallinnon ja tiedolla johtamisen palveluja, digitalisaatioratkaisuja ja -palveluja sekä perintä-, hankinta- ja rekrytointipalveluja. Sarastia-konserniin kuuluvat tytäryritykset Sarastia Rekry Oy, Sarastia Kuntaperintä Oy ja Onvire Oy. Sarastialla on toimistoja 18 eri paikkakunnalla Suomessa, se työllistää noin 800 henkilöä liikevaihdon ollessa noin 100 M€. Lue lisää www.sarastia.fi 

eCraft on IT- ja konsultointipalveluihin keskittynyt yritys, jonka palvelut kattavat digitaalisten liiketoimintaratkaisujen kokonaisuuden ml. toiminnanohjauksen ja asiakkuudenhallinnan, kenttätyön sovellukset, analytiikka- ja koneoppimispalvelut sekä sovelluskehityksen ja palvelumuotoilun. Meillä työskentelee yli 300 asiantuntijaa, joiden osaamisessa yhdistyy asiakasymmärrys, uusin teknologia sekä dataosaaminen. eCraft on edelläkävijä Microsoft-ratkaisuissa sekä johtava Adaptive Insights- ja Qlik-konsultointitalo. Toimipisteemme sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Vaasassa, Turussa ja Malmössä. eCraft kuuluu kansainväliseen Fellowmind Groupiin, joka on yksi Euroopan suurimpia digitaalisiin liiketoimintasovelluksiin keskittyneitä taloja. Yhteensä Fellowmindilla on 1000 asiantuntijaa Hollannissa, Saksassa, Ruotsissa ja Suomessa. Lue lisää www.ecraft.com  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta eCraft Oy Ab

eCraft ja Wolters Kluwer CCH Tagetik aloittavat strategisen yhteistyön16.9.2020 09:52:52 EESTTiedote

eCraft laajentaa tarjoomaansa talousohjauksen sekä talouden suorituskyvyn johtamisen ratkaisuihin (financial/corporate performance management) aloittamalla yhteistyön ohjelmistoyhtiö CCH Tagetikin kanssa, joka on osa hollantilaista Wolters Kluwer Tax & Accounting -konsernia. CCH Tagetik on kokonaisratkaisu, joka soveltuu erinomaisesti keskisuuren ja suuren yrityksen johdon raportointiin, konsernilaskentaan sekä liiketoiminnan suunnitteluun. CCH Tagetik pyrkii yhteistyöllä kasvattamaan Pohjoismaiden markkina-asemaansa. eCraft on Suomen johtavia liiketoimintaratkaisu- sekä analytiikka- ja BI-kumppaneita, joka kuuluu kansainväliseen Fellowmind Groupiin.

Ilmastonmuutoksen torjuntaan ympäristöä säästäviä energiapalveluita tuottava Adven valitsi eCraftin liiketoiminta-alustan voimakkaan kasvunsa tueksi9.9.2020 08:00:00 EESTTiedote

Alansa vahva uudistaja, energia- ja vesiyhtiö Adven on aloittanut eCraftin kanssa laajamittaisen yhteistyöhankkeen uuden liiketoiminta-alustan käyttöönottamiseksi. Advenin tavoitteena on yhtenäistää ja kehittää prosessejaan sekä mahdollistaa reaaliaikaiseen dataan perustuva päätöksenteko ja johtaminen. Uusi liiketoiminta-alusta perustuu moderniin Microsoft Dynamics 365 -teknologiaan, joka luo hyvän pohjan yrityksen toiminnan tehostamiselle ja voimakkaalle kasvulle.

Rocla Intelligence tuo arvoa sisälogistiikan datalle – uusi digitaalinen palvelu luo kilpailuetua asiakkaille10.6.2020 09:00:00 EESTTiedote

Kansainväliseen Mitsubishi Groupiin kuuluva Logisnext Finland Oy (entinen Rocla Solutions) on kehittänyt eCraftin ja Microsoftin kanssa yhteistyössä sisälogistiikan datan keräämiseen ja hyödyntämiseen uuden digitaalisen palvelun, Rocla Intelligencen. Ratkaisu auttaa Logisnext Finlandin asiakkaita nostamaan työn ja koneiden tehokkuutta, parantamaan turvallisuutta ja laskemaan sisälogistiikasta syntyviä kokonaiskustannuksia. Rocla Intelligence tarjoaa tehokkaan ratkaisun päivittäiseen johtamiseen ja päätöksenteon tueksi yrityksille, joissa sisälogistiikan optimointi ja jatkuva kehittäminen tuovat yrityksille lisäarvoa.

Fimlabin asiakkuudenhallinta CRM-järjestelmään yhteistyössä eCraftin kanssa27.4.2020 12:20:56 EESTTiedote

Terveydenhuollon laboratoriopalveluita tarjoava Fimlab Laboratoriot Oy yhtenäisti asiakkuudenhallintansa Microsoft Dynamics 365 Sales -ratkaisun avulla yhteistyössä eCraftin kanssa. Fimlabin toimintaan liittyy laaja asiakas- ja sidosryhmäverkosto ja kattava palveluvalikoima. Yhtenäisessä CRM-järjestelmässä hallinnoidaan Fimlabin organisaatioasiakas-, toimittaja- ja yhteistyökumppanitietoja, sopimuksia sekä kaikkia palvelu- ja tutkimushankkeita. Ratkaisu tukee yrityksen koko palveluprosessin hallintaa henkilöasiakkaaseen asti ja sopii erittäin hyvin terveydenhuoltoalan yrityksen liiketoiminnan tueksi. Järjestelmän käyttöönottoprojekti eteni sujuvasti ja nopeasti suunnittelusta käyttöönottoon 4 kuukaudessa.

Marine- ja offshore-toimialan yritys ALMACO Group digitalisoi globaalin projektiliiketoiminnan ohjauksensa yhteistyössä eCraftin kanssa10.1.2020 11:43:00 EETTiedote

Marine- ja offshore-teollisuudelle kattavia kokonaistoimituksia tarjoava ALMACO ryhtyy laajaan, koko globaalin konsernin kattavaan kehityshankkeeseen yhteistyössä eCraftin kanssa. ALMACO uudisrakentaa ja modernisoi meri- ja offshore-teollisuuden majoitus- ja catering-alueita. Yrityksellä on toimistoja ympäri maailmaa. Uuden liiketoimintaratkaisun käyttöönotto tehdään vaiheittain ja aloitetaan ALMACOn Suomen, Ranskan ja USA:n toiminnoista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme