Finnboat

Sari Multala, Finnboat ja Opetushallitus kannattavat vilskettä vesillä!

Jaa

Vilskettä Vesillä on valtakunnallinen vesiturvallisuus- ja lukutaitohanke. Kansanedustaja ja kolminkertainen kilpapurjehduksen maailmanmestari Sari Multala on hankkeen virallinen lähettiläs. Hankkeen tukijoita ovat Venealan keskusliitto Finnboat ry, Lukuliike/Opetushallitus, Suomen Luokanopettajat ry sekä Suomen Rehtorit ry.

Sari Multala
Sari Multala

Valtakunnallisen, kaikki Suomen alakoulut kattavan, kolmivuotisen Vilskettä Vesillä - luokkalukukirjahankkeen tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuus oppia ja innostua liikkumaan vesillä monimuotoisesti ja turvallisesti sekä motivoitua kehittämään uimataitoa sekä kasvattaa uutta veneilijä- ja vesilläliikkujasukupolvea Suomeen. Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahankkeessa yhteiskuntavastuulliset yritykset rahoittavat jokaiseen Suomen alakouluun työvälineet, joilla voidaan opettaa turvallisen vesilläliikkumisen peruskansalaistaitoja.

’’Lukutaito on edellytys kaikelle oppimiselle ja Vaahtopäistä kertovan innostavan tarinan lukeminen on hauskaa. Luokan kanssa yhdessä lukeminen tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen ilmiöoppimiseen ja yhteistyöhön vesiurheiluseurojen kanssa. Vesillä liikkumisen taidot ovat tärkeitä perustaitoja, joiden opettaminen helpottuu tämän luokkalukukirjahankkeen myötä. Kirjasarjassa ympäristöstä ja vesistöistä huolehtiminen nousee vahvasti esille, mitä pidän erityisen tärkeänä”, Sari Multala kertoo.

”Mielestämme hanke on tuhansien järvien ja vankan veneilykulttuurin maassa erittäin tärkeä: on hienoa, että vesiturvallisuutta ja veneilytaitoja opetetaan muiden perustaitojen ohella jo ala-asteikäisille. Hankkeen ansiosta lapset saavat hyvissä ajoin tuntuman turvalliseen vesilläliikkumiseen ja toivomme toki, että hankkeen myötä heistä myös kasvaa aikanaan vastuunsa tuntevia veneilijöitä”, toteaa puolestaan Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

”Perhe, kaverit ja vapaa-ajan toiminta vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten lukuharrastukseen. Lähdimme mukaan kolmivuotiseen Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjahankkeeseen, koska siinä yhdistyy niin monta lapsille tärkeää asiaa. Vilskettä vesillä -kirjoilla kehitetään lasten monilukutaitoa, kun uusien kansalaistaitojen opettamiseen ja harrastamiseen yhdistetään lukeminen”, jatkaa lukuliikekoordinaattori Pia Lumme Opetushallituksesta.

Vilskettä Vesillä auttaa kouluja täyttämään opetusvelvoitteensa

Perusopetuksen opetussuunnitelmassa (OPS16) alakouluja velvoitetaan jo varmistamaan mm. lasten alkeisuimataito, pelastautumaan vedestä ja muita turvallisen vesillä liikkumisen perusteita. Kouluilla ei ole ollut näille yhtenäistä opetusmallia, tarvittavia työvälineitä eikä resursseja. 

Vilskettä Vesillä -kirjat opettavat näitä tärkeitä kansalaistaitoja: vesillä ja luonnossa liikkumista, turvallisuusasioita sekä mm. jokamiehenoikeuksia. Ensimmäinen kirja Vaahtopäät Purjehdusleirillä kertoo tarinan kuudesta Vaahtopäästä, jotka opettelevat purjehduksen perusteita. Seuraavassa kirjassa he opettelevat liikkumaan vesillä moottoriveneellä. Kolmas kirja ohjaa suojelemaan vesiympäristöä. Kirjasarja julkaistaan sekä suomen- että ruotsinkielisenä.

Yhteiskuntavastuullinen tavoite on lahjoittaa kirjat jokaiseen kouluun

Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjahankkeen tavoite on lahjoittaa vuosittain laatikollinen (25 kpl) jokaista kolmea opetuskirjaa kaikkiin Suomen alakouluihin (1500). Tämä mahdollistaa sen, että kaikki koulut saavat kirjat samanaikaisesti käyttöönsä. Kirjat voidaan lukea muun koulutyön ohella luokittain yhdessä, ikäluokka kerrallaan. Kirjojen opetuksia voidaan harjoitella eri aineiden oppitunneilla, sillä ne tukevat yhteistyötaitoja kehittävää ilmiöoppimista. Kirjat innostavat lapsia liikkumaan ja ohjaavat kouluja yhteistyöhön paikallisten vesiurheilu-, purjehdus- ja veneilyseurojen kanssa.

”Veneilyseurat ja yritykset ovat lahjoittaneet kirjalaatikoita jo kahden vuoden ajan kymmeniin kouluihin eri puolelle Suomea. Tästä yhteistyöstä saadun erinomaisen palautteen perusteella luokkalukukirjahanke laajennetaan nyt kattamaan kaikki Suomen alakoulut. Haemme parhaillaan jäsenyritysten ja verkostojemme kautta yhteiskuntavastuullisia kumppaneita toteuttamaan tätä merkittävää valtakunnallista kestävän kehityksen hanketta. Toivotamme kaikki tervetulleiksi kehittämään Suomea, lastemme lukutaitoa, vesiturvallisuutta, liikunnallisuutta, yhteisöllisyyttä ja kasvattamaan veneilijöiden määrää Suomessa”, sanoo hanketta koordinoiva Vilskettä Vesillä -tuottaja Lissu Suursalmi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sari Multala
Sari Multala
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnboat
Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnboat

Kim Koskinen styrelseordförande för Båtbranschens Centralförbund Finnboat29.11.2019 15:03:20 EETTiedote

Vetus Oy:s country manager Kim Koskinen har valts till ny styrelseordförande för Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf. Koskinen har från och med år 2002 verkat inom båtbranschen, först i tjänst hos Vator Oy och från och med år 2009 hos Vetus Oy. Koskinen har varit aktivt med i Finnboats verksamhet från och med år 2009 och verkat länge i styrelsen för Båtbranschens Komponentleverantörer rf och i Finnboats styrelse.

Finnish Marine Industries Federation Finnboat elects Kim Koskinen as Chairman29.11.2019 15:03:20 EETPress release

The Finnish Marine Industries Federation Finnboat has elected Kim Koskinen, Country Manager of the company Vetus Oy, as its new chairman of the board. Mr. Koskinen has worked in the boating industry since 2002, starting out then with the company Vator Oy before changing to Vetus Oy in 2009. He has been actively involved in the operations of Finnboat since 2009 and has a long background as a board member in the federation as well as in the Finnish Marine Suppliers’ Association.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme