Omaishoitajaliitto ryOmaishoitajaliitto ry

Sari Tervonen Omaishoitajaliiton toiminnanjohtajaksi

Jaa

Omaishoitajaliiton hallitus nimitti toiminnanjohtajaksi kasvatustieteiden maisteri Sari Tervosen. Tervonen aloittaa 1.6.2018 ja siirtyy Omaishoitajaliittoon Epilepsialiiton toiminnanjohtajan tehtävästä. Hänellä on kokemusta sosiaali- ja terveysjärjestöjen kehittämis- ja johtotehtävistä, joissa omaishoitokysymykset ovat kuuluneet hänen työnkuvaansa yli 25 vuoden ajan.

- Olen innostunut uudesta tehtävästä, näköalapaikasta, jossa saan tehdä työtä yhteiskunnallisesti merkittävässä asiassa ja toimia yhdessä Omaishoitajaliiton ja sen jäsenyhdistysten vapaaehtoistoimijoiden ja asiantuntijoiden kanssa.

- Omaishoitajaliitto ja muut omaishoitotyötä tekevät järjestöt ovat keskeisessä roolissa omaishoidon kehittämisessä. Tälle työlle tarvitaan lisää resursseja omaishoitotyön määrän kasvaessa.

Tervonen on kotoisin Kainuusta, opiskellut Turussa ja kerännyt kokemusta työssään eri puolelta maatamme ja myös kansainvälisissä luottamustehtävissä. Vapaa-ajastaan hän kertoo nauttivansa Länsi-Uudenmaan saaristoluonnossa.

Omaishoitajaliiton puheenjohtaja Anneli Kiljusen mukaan omaishoito- sekä järjestökentässä tulee tapahtumaan suuria muutoksia seuraavien vuosien aikana.

- Liittomme tarvitsee toiminnanjohtajan, joka tuntee hyvin yhteiskunnallisten muutosten ja maakunta- ja sote-uudistuksen vaikutukset järjestökenttään ja omaishoitoon. Liittomme tarvitsee toiminnanjohtajan, joka osaa viedä järjestömme ja omaishoitokentän osaksi tätä muutosta siten, että omaishoidon asema vahvistuu. Tässä tarvitaan vahvaa edunvalvontaa ja verkostotuntemusta sekä hyvää yhteistyökykyä. Katson luottavaisena tulevaisuuteen ja uskon, että Sari aikaisemmalta kokemukseltaan ja osaamiseltaan pystyy vastaamaan näihin isoihin haasteisiin, Kiljunen toteaa.

Lisätietoja

Anneli Kiljunen
puheenjohtaja
Puh. 050 511 3123

Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki
Puh. 020 7806 500

Omaishoitajaliitto on omaishoitajien edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa eläviä henkilöitä. www.omaishoitajat.fi

Avainsanat

Kuvat

Sari Tervonen
Sari Tervonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto ry
Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki

020 7806 500http://www.omaishoitajat.fi
 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

Avustusten väheneminen iskisi omaishoitajiin24.8.2020 16:47:44 EEST | Tiedote

Omaishoitajaliitto jäsenyhdistyksineen on erittäin huolissaan valtiovarainministeriön vuoden 2021 talousarvioesityksestä, jonka mukaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn veikkausvoittotuotoista jaettavat avustukset supistuisivat kolmanneksella kuluvaan vuoteen verrattuna. Tämä tarkoittaisi pahimmillaan omaishoitajien saaman valmennuksen sekä yksilöllisen ja joustavan neuvonnan sekä vertaisryhmätoiminnan merkittävää vähenemää. Omaishoitajayhdistysten tarjoamat vertaisryhmät, neuvonta sekä Ovet-valmennus ja virkistystoiminta on olennaista omaishoitajien kuormituksen ennaltaehkäisyssä. Nämä toiminnot lieventävät omaishoitajien kokemaa hätää ja kokemusta yksin jäämisestä sekä ehkäisevät myös kriisejä. Vaativassa ja sitovassa omaishoitotilanteessa omaishoitajan elämä usein kaventuu ja sosiaaliset suhteet sekä harrastukset katkeavat. Monet omaishoitajat hyötyvät sosiaali- ja terveyspalveluiden ohella omaishoitajayhdistysten eri muotoisesta tuesta, jonka avulla he voivat irro

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme