Like Kustannus OyLike Kustannus Oy

Sarjakuvien kesä ammentaa pahoista stripeistä ja Hitleristä

Jaa

Pertti Jarlan luoman Fingerporin syvimmät syöverit paljastuvat ensi kertaa, kun Fingerporin PAHA kirja ilmestyy. Teokseen on koottu pahennusta ja keskustelua herättäneitä Fingerporin strippejä. Monia näistä ei ole ikinä julkaistu aiemmin. Jason Lutesin mestarillinen Berliini-trilogia taas päättyy eeppisen komeasti​.

Jason Lutesin Berliini-trilogia on kerännyt kehuja ja palkintoja.
Jason Lutesin Berliini-trilogia on kerännyt kehuja ja palkintoja.

Jason Lutes: Berliini 3. Kuohuva kaupunki (ilm.)

Natsismin nousua kuvaavan suurteoksen viimeisessä osassa Hitler saapuu Berliiniin. Toimittaja Kurt Severing ja taiteilija Marthe Müller seuraavat kauhuissaan, kun yhteiskunta heidän ympärillään murenee ja fasismi ottaa vallan. ​

Jason Lutesin (s.1967) sarjakuvat ovat pääosin historiallista fiktiota. Lutes on piirtänyt Berliini-sarjakuvatrilogiaa vuodesta 1996 lähtien. Rolling Stone lehti nimesi Berliinin vuonna 2014 yhdeksi parhaista "ei-supersankari-sarjakuvista". Lutesin Berliini voitti ensimmäisenä sarjakuvana koskaan Vermont Book Awardin vuonna 2019.

Juba Tuomola: Viivi ja Wagner 23. Seksiä, saippuaa ja sianhoitoa (ilm.)

Juba Tuomolan uusi albumi Viivi ja Wagner 23. Seksiä, saippuaa ja sianhoitoa (Otava) on täynnä tuoreita strippejä sian ja naisen elämästä​. Pääseekö Wagner ikinä eroon Viivin suvusta, joka tuntuu muuttaneen heille asumaan? Miten käy Viivin äidin ja gigolon suhteelle? 

Sarjakuvataiteilija Jussi ”Juba” Tuomola  on Suomen suosituimpia sarjakuvapiirtäjiä. Hänet tunnetaan erityisesti Viivi ja Wagner-sarjakuvastaan.

Viivin ja Wagnerin voittokulku alkoi vuonna 1997, kun Helsingin Sanomat alkoi julkaista sarjakuvaa sian ja naisen yhteiselosta. Tuomola on saanut sarjastaan muun muassa Lempi- ja Puupäähattu–sarjakuvapalkinnot. Juban sarjakuvia on julkaistu myös ulkomailla muun muassa Ranskassa, Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Pertti Jarla: Fingerporin PAHA kirja (ilm. 18.6.2020)

Fingerporin PAHA kirja esittelee eniten keskustelua sekä paheksuntaa herättäneet sarjat Jarlan kommenttien kera. Monia PAHAan kirjaan valittuja strippejä ei ole julkaistu aikaisemmin. Kirjan esipuheen on kirjoittanut Sarjakuvasensuuri-teoksen laatinut Severi Nygård. ​

Pertti Jarla (s. 1971) varttui uskonnollisissa merkeissä: Nastolan Uudenkylän väestä puolet uskoi ufoihin ja toinen puoli Raamattuun. Pertti-poika puolestaan hurmaantui huumoriin. Jarlan ensimmäiset tekoset julkaistiin Pahkasiassa, ja hänen käytyään teatterikurssin ja toimittuaan luentovisualisoijana ja mainoshahmona aika oli valmis Fingerpori-sarjakuvalle. Nykyisin Jarla asuu Porvoossa, harrastaa mm. museaalisia autoja sekä liikennemerkkien maalausta ja paljastaa itsensä viikottain Jäätävä Spede -sarjakuvassa.

Arvostelukappaleet ja tekijöiden haastattelupyynnöt: Hannele Tavi hannele.tavi@otava.fi puh. 044 531 2225.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jason Lutesin Berliini-trilogia on kerännyt kehuja ja palkintoja.
Jason Lutesin Berliini-trilogia on kerännyt kehuja ja palkintoja.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus Oy
Like Kustannus Oy
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme