Sasta esittelee 50-vuotisjuhlansa viimeisen lahjan

Sasta juhlistaa 50:ttä toimintavuottaan yhteistyöllä muiden, vahvaa suomalaista oman alansa osaamista edustavien tahojen kanssa. Kunkin kumppanin kanssa on suunniteltu ja valmistettu yhteinen, molempien osaamista esittelevä yksilöllinen tuote. Sastan juhlavuoden kollaboraatioiden teemat ovat vastuullisuus, eränkäynti, metsästys, tekninen osaaminen ja perinteiset materiaalit ja yhteistyötuotteet on esitelty vuoden 2019 aikana yksi kerrallaan. Vuoden viimeinen kollaboraatio on Sastan ja Lapuan kankureiden villahuopa, johon nahkalaukkuihin erikoistunut Kasperi on valmistanut kantohihnan.
”Tämä vuosi ja vuosikymmen on upeaa lopettaa hienoon yhteistyöhön juhlavuottaan viettävän Sastan kanssa. Villahuopa on paitsi hieno, lämmin ja käytännöllinen, muistuttaa myös siitä, että kaltaistemme vuosikymmeniä toimineiden yritysten tulee pitää huolta suomalaisen ammattitaidon ja kokemuksen jatkuvuudesta. SASTA x LAPUAN KANKURIT villahuopa on kudottu Lapualla puhtaasta villasta ja huovassa on lisäksi upea käsintehty nahkaremmi, jonka valmisti kotimainen Kasperi”, kertoo Lapuan Kankurit Oy:n toimitusjohtaja Esko Hjelt.
“Meillä innostuttiin heti kun tarjoutui mahdollisuus tehdä hommia Sastan ja Kankureiden kaltaisten kotimaisten huipputekijöiden kanssa. He ovat omien alojensa suunnannäyttäjiä ja jakavat kanssamme arvot vastuullisuudesta, käytännöllisyydestä ja kestävyydestä. Suomesta mennään maailmalle pitkäjänteisellä yhteistyöllä eikä naapurikyräilyllä", kertoo Kasperi Products Oy:n Janne Kasperi Suhonen.
Sastalle juhlavuoden tavoite on ollut muistuttaa kuluttajia tarveharkintaisia ostoksia tehdessään kotimaisen suunnittelun ja tuoteosaamisen jatkuvuuden tärkeydestä. Samalla erävaatemerkki on halunnut tukea myös muita vastuullisia suomalaisia toimijoita.
”Suomessa on monia upeita tuotemerkkejä ja valtavasti osaamista niiden suunnitteluun ja valmistukseen. Ne eivät aidosta ja vahvasta tarinastaan huolimatta saa aina ansaitsemaansa huomiota, vaan jäävät usein ulkomaisten, suurella volyymilla vyörytettyjen brändien varjoon. Me olemme ponnistelleet omalla erikoisalallamme jo 50 vuotta ja sitä juhlistaaksemme halusimme laajemmin nostaa esiin suomalaista suunnittelua ja paikallisia luotettavia brändejä”, Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala sanoo ja jatkaa: ”Suomalaisuus on kansainvälisesti arvostettu ominaisuus myös vaatetuspuolella. Pikamuodin valtavirran mukana ajelehtimisen sijaan meillä on totuttu osin jääräpäisestikin pitämään kiinni omista juuristamme ja näkemyksistämme. Suomalaisen asenteen voikin sanoa muotitermein olevan uusi musta ja siksi halusimme juhlavuotenamme herättää laajemmin keskustelua suomalaisesta osaamisesta ja sen jatkuvuudesta.”
Sasta X Lapuan Kankurit -vilttejä valmistetaan rajoitettu 50 kappaleen erä ja ne ovat myynnissä seuraavilla jälleenmyyjillä:
- Lapuan Kankurit Store & Studio (Katariinankatu 2, Helsinki) ja verkkokaupassa www.lapuankankurit.fi
- E.Saastamoinen, Nurmes
- Materiaalit: puhdasta uutta villaa ja nahkaa
- Viltti valmistettu Euroopassa kehrätystä 100 % hienokuituisesta villasta Öko-Tex-standardin mukaan. Viltti suunniteltu ja kudottu Suomessa, osa viimeistelystä tehty Liettuassa. Nahkainen vilttiremmi käsintehty Suomessa. Espanjalaista kasviparkittua naudan nahkaa. Mahdollisuus kiinnittää KASPERI Fold Top-repun alapuolelle.
- Väri: harmaa
- Koko: 145X185 cm
- Hinta: 129,90 euroa
Sasta
Kotimainen perheyhtiö Sasta on varustanut ihmisiä Pohjois-Karjalan erämaista Etelämantereelle jo kohta 50 vuoden kokemuksella. Vuonna 1969 Nurmeksessa syntyneen Sastan tarina sai alkunsa yksinkertaisesta tarpeesta pärjätä karuissa luonnonoloissa. Tuotemerkki syntyi perustajansa Urpo Saastamoisen oivalluksesta suunnitella ja ommella itselleen sarkainen metsästyspuku, jolle ilmeni pian kysyntää myös muiden metsästäjien keskuudessa. Sasta kehittää nyt 50 vuoden kokemuksella edelleen parhaita mahdollisia tuotteita haastaviin oloihin, joissa käyttäjän on voitava luottaa vaatteisiinsa sataprosenttisesti.
Lapuan Kankurit
Huippudesign kudotaan Lapualla, keskellä pohjalaista lakeutta. Taidokas jacquard-kudonta ja materiaalitaitojen hiominen huippuunsa ovat perheyrityksessä sukupolvien oppimisen tulos. Lapuan Kankureiden intohimona on maailman parhaiden tekstiilien kehittäminen. Oma kutomo ja sen nuoret, ennakkoluulottomat ammattilaiset mahdollistavat jokapäiväisen tuotekehityksen.
Helsinkiläinen KASPERI Products suunnittelee nahkalaukkuja ja tuotteita, jotka valmistetaan yhteistyössä kotimaisen Suomen Käsityöteollisuuden kanssa Forssassa. 10-vuotiaan Kasperin tuotanto perustuu tuotantoketjun avoimuuteen ja kiertotalousajatteluun, jossa tuotteen jokaisen osan alkuperä tunnetaan ja niiden kestävyys voidaan taata. Suunnitteluprosessi keskittyy tuotteen toiminnallisuuteen ja tarvittaessa korjattavuuteen, jolla pyritään maksimoimaan tuotteen elinkaari.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot ja kuvauslainapyynnöt
Juha Latvala, toimitusjohtaja, Sasta Oy, 050 555 9182, juha@sasta.fi
Jaana Hjelt, Lapuan Kankurit, +358 (0)50 3381993, jaana.hjelt@lapuankankurit.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat





Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Suomalaisten tähtikokkien ravintolavinkit Tallinnaan9.10.2025 13:35:38 EEST | Tiedote
Viro on suomalaisten suosituin ulkomainen ruokamatkailukohde, eikä ihme, sillä maan ravintolatarjonta on kokoonsa nähden ainutlaatuisen rikas. Viron ravintolakulttuuri kehittyy jatkuvasti ja maassa on jo Suomeakin enemmän Michelin-oppaasta löytyviä suosituksia. Helpottaaksemme suomalaismatkailijoiden ravintolavalintoja, kysyimme Virossa asuvilta ravintola-alan ammattilaisilta suosituksia ja vinkkejä syksyiselle makumatkalle Tallinnaan. Omat ravintolavinkkinsä antoivat keittiömestarit Kim Mikkola, Kim Päivästö, Karoliina Jaakkola ja Tõnis Siigur sekä ravintolapäällikkö Ella Korpi.
Tärpit elämykselliseen syyslomaan Virossa24.9.2025 13:14:56 EEST | Tiedote
Viro kutsuu jälleen syyslomalaisia nauttimaan syksyisen värikkäästä luonnosta, jännittävistä aktiviteeteista sekä löylyn ja uima-altaiden lämmöstä kaupungin vilinään tai vaihtoehtoisesti talviunille valmistautuvan maaseudun hiljaisuuteen. Jokaiselle löytyy varmasti jotain uutta ja yllättävää nähtävää ja koettavaa.
Helsinki Citycopter kasvaa: toinen liikesuihkukone ja Aerocom Aviation24.9.2025 09:15:17 EEST | Tiedote
Viisi vuotta täyttänyt yksityisomisteinen suomalainen lentoyhtiö Helsinki Citycopter kasvaa. Yhtiö ottaa käyttöön toisen liikesuihkukoneen sekä virallisen yhtiönimensä Aerocom Aviation Oy. Lentokaluston lisäyksellä vastataan yksityis- ja tilauslentojen kysynnän kasvuun sekä tarjotaan yritys- ja yksityisasiakkaille entistä joustavammat palvelut. Korkealaatuisiin yksityislentoihin erikoistunut yhtiö vahvistaa samalla Suomen houkuttelevuutta helposti saavutettavana matkailukohteena. Helsinki Citycopter -brändi jatkaa normaalisti helikopterien tilauslentoihin erikoistuen.
Usva by Terhen Spa juhlii ensimmäistä vuottaan – hyvinvointia ja saunaperinteitä Helsingin ytimessä18.9.2025 13:08:34 EEST | Tiedote
Vuosi sitten avautuneen NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin hyvinvointikeskus Usva by Terhen Spa ammentaa inspiraationsa suomalaisesta sauna- ja hoitoperinteestä. Kyseessä ei ole tavallinen hotellin saunaosasto tai day spa, vaan elämyksellinen kokonaisuus, joka kutsuu syventymään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaan. Saunan ja hoitolan lisäksi se käsittää myös täysin varustellun, 300 neliömetrin kuntosalin venyttelyalueineen.
Uusi Wine & Tapas Helsinki lisää mutkattomia ruokaelämyksiä keskustaan17.9.2025 13:44:12 EEST | Tiedote
Helsingin ydinkeskustaan, Kampin Narinkkatorin laidalle, on avautunut uusi Wine & Tapas Helsinki. Se tarjoaa töiden jälkeen ja iltaisin laadukkaan sekä kohtuuhintaisen mahdollisuuden nauttia jaettavista tapaksista ja viinistä rennossa tunnelmassa. Päivisin ravintolaan katetaan entuudestaan tunnettu, keskustan suosituimpiin kuuluva buffetlounas.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme