Pirkanmaan ELY-keskus

Sastamalan uusi kevyen liikenteen väylä avautui – tietyöt jatkuvat vielä joulukuun puoliväliin saakka ja ensi kesänä

Jaa

Sastamalassa Mouhijärventielle ELY-keskuksen ja Sastamalan kaupungin yhteistyönä rakentama uusi jalankulku- ja pyörätie on avattu alkaneen talven ja ensi kevään ajaksi murskepintaisena.

Sastamalassakin koulutielle on jo satanut ensilunta.
Sastamalassakin koulutielle on jo satanut ensilunta.

Sastamalaan Mouhijärventien (Maantie 259) pohjoispuolelle, Kaukalotien ja Uotsolantien väliselle osuudelle on rakennettu uusi yhdistetty jalankulku- ja pyörätie. Uusi jalankulku- ja pyörätie on noin kilometrin mittainen. Tietöiden yhteydessä samanaikaisesti töiden ollessa käynnissä Sastamalan Vesi uusi alueella kaupungin vesijohdon. Myös tele- ja sähköverkkojen omistajat siirsivät kaapeleitaan ja tekivät suojaputkia tietöiden yhteydessä. Hankkeen vaatimia kuivatus- ja putkitustöitä jatketaan tänä vuonna vielä noin joulukuun puoliväliin saakka.

Mouhijärven yhteiskoululle pyöräilyä ja jalankulkua edistävä reitti

Uusi liikenneturvallisuutta parantava jalankulku- ja pyörätie avautui tielläliikkujien käyttöön alkaneen talven ja ensi kevään ajaksi nyt aluksi murskepintaisena. Mouhijärven yhteiskoululle johtavaa, jalankulkua ja pyöräilyä edistävää reittiä jatketaan ensi vuoden kesä-heinäkuussa suojateiden rakentamisella ja päällystystöillä.

Tiukan aikataulun, haastavan maaperän ja jälkipainumien vähentämiseksi rakennustyöt tehdään loppuun vasta koulujen päättymisen ja roudan sulamisen jälkeen ensi kesänä heinäkuun loppuun mennessä. Silloin jalankulku- ja pyörätie päällystetään ja maantie 259:lle rakennetaan uudet keskisaarekkeella varustetut suojatiet Rajalantien-Kotirannantien liittymän ja Rantakodontien itäpään kohdalle sekä Mätiköntien liittymän läheisyyteen. Nykyinen keskisaarekkeellinen suojatie on käytössä ensi kesään saakka, jolloin se puretaan.

Töiden kustannuksista vastaavat puoliksi Pirkanmaan ELY-keskus ja Sastamalan kaupunki. Urakoitsijana toimii Destia Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Heikki Koski, Elinkeino- liikenne ja ympäristökeskus,
p. 0295 03 6251

Yhdyskuntatekniikan päällikkö Pasi Lähteenmäki, Sastamalan kaupunki,
p.050 351 2216

Kuvat

Sastamalassakin koulutielle on jo satanut ensilunta.
Sastamalassakin koulutielle on jo satanut ensilunta.
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme