Pirkanmaan ELY-keskus

Sastamalassa uusitaan Kärppälänjoen ylittävä silta valtatie 12:lla

Jaa
Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus uusii Sastamalassa sijaitsevan Kärppälänjoen sillan kokonaisuudessaan. Rakennustöiden ajaksi valtatie 12 liikenne siirtyy varta vasten rakennettavalle kiertotielle.
Reilut 60 vuotta vanha Kärppälänjoen silta uusitaan kokonaan.
Reilut 60 vuotta vanha Kärppälänjoen silta uusitaan kokonaan.

Kärppälänjoen sillan uusimisurakka on käynnistymässä Sastamalassa valtatie 12:lla. Tielle on kuluvan viikon alussa asetettu työmaakyltit, ja valmistelevat työt ovat jo käynnissä.

Kärppälänjoen nykyinen silta on vuodelta 1959 ja siinä on lukuisia erityyppisiä vaurioita. Sen vuoksi paras vaihtoehto sillan korjaamiseksi on sen uusiminen, sillä vauriot johtuvat niin pohjaolosuhteista, rakenteesta kuin iästäkin. Uusi silta tehdään leveytensä puolesta valtatien vaatimiin mittoihin.

Ensimmäisessä vaiheessa siltapaikalle rakennetaan kaksikaistainen kiertotie ja varasilta Kärppälänjoen yli. Urakan toisessa vaiheessa vanha silta puretaan ja samalle paikalle rakennetaan uusi silta. Lisäksi valtatielle tehdään pohjanvahvistustöitä sillan molemmin puolin.

Kärppälänjoen uuden sillan tulopenkereille tehdään paalulaatat. Uusi silta on nykyistä siltaa leveämpi teräsbetoninen laattakehäsilta. Sen hyötyleveys on 10,5 metriä.

Kiertotie käytössä koko rakennustyön ajan

Valtatie 12 liikenne kulkee koko rakennustyön ajan alennetulla ajonopeudella siltapaikan pohjoispuolelle rakennettavalla kiertotiellä. Kiertotiestä aiheutuu liikenteelle jonkin verran häiriötä.  

Kärppälänjoen sillan uusiminen on ELY-keskuksen tämän vuoden suurin siltainvestointi, ja se valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii Tehan Oy. Siltaurakan veroton urakkahinta on 1 300 000 euroa.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsijan edustaja Jarno Koivula, Tehan Oy, p. 040 139 3223


Projektipäällikkö Mikko Asunen, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p. 0295 024 106


Siltainsinööri Jyrki Toivonen, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 050 3425 140


Tilaajan valvontakonsultti Mikko Vellamo, Ramboll Finland Oy, p. 050 410 5082

Kuvat

Reilut 60 vuotta vanha Kärppälänjoen silta uusitaan kokonaan.
Reilut 60 vuotta vanha Kärppälänjoen silta uusitaan kokonaan.
Lataa
Kärppälänjoen sillan sijainti kartalla
Kärppälänjoen sillan sijainti kartalla
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa uutiskirjeemme sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme