Satakunnan ELY-keskusSatakunnan ELY-keskus

Satakunnan Älykäs maaseutu -kehittämissuunnitelma on julkaistu kommentoitavaksi

Jaa

Satakunnan maaseudun kehittämissuunnitelman valmistelu on edennyt kommentointivaiheeseen. Nyt laadittava suunnitelma ohjaa maaseuturahaston hanke- ja yritystukien myöntämistä tulevalla ohjelmakaudella. Suunnitelmaa voi kommentoida 15.5. saakka.

- Satakunnan ELY-keskus on laatinut suunnitelmayhteistyössä Satakunnan maaseudun yrittäjien, organisaatioiden ja asukkaiden kanssa. Yhteisenä tavoitteenamme on ollut rakentaa suunnitelma, joka vastaa mahdollisimman hyvin satakuntalaisia tarpeita ja luo innostavasti mahdollisuuksia vahvistaa satakuntalaisen maaseutumme elinvoimaisuutta. Ideoita ja ajatuksia on kerätty valmistelun aikana työpajoissa ja erilaisia virtuaalisia kanavia hyödyntäenkehittämisasiantuntija Salme Pihlajamaa toteaa.  

Suunnitelma ohjaa maaseudulla kohdistettavaa rahoitusta 

Nyt laadittava suunnitelma toimii paikallisena osana EU:n yhteistä maatalouspolitiikkaa CAP27.  Satakunnan maaseudun kehittämiseen osoitettavat Euroopan unionin maaseuturahaston kehittämishankkeiden ja yritystukien rahoitus tullaan suuntaamaan valmisteilla olevan suunnitelman perusteella. 

- Kommentteja ja ehdotuksia suunnitelmaluonnokseen voi jättää joko organisaationa tai yksittäisen asukkaan näkökulmasta. Kaikki mielipiteet ovat arvokkaita ja otamme ne huomioon, Pihlajamaa kertoo.  

Suunnitelmaa esitellään ensi viikolla järjestettävässä, koko valmistelun huipentavassa webinaarissa.  

Älykkäät maaseudut -kiertueen Satakunnan tilaisuu5.5. 

Webinaari järjestetään 5.5. klo 8.30 -12.00 Teams-kokouksena. Tilaisuudessa esitellään nyt kommentoitavana olevaa suunnitelmaa ja kuullaan sekä mielenkiintoisia satakuntalaisia puheenvuoroja että valtakunnallisia terveisiä tulevan ohjelmakauden valmistelusta.  

Suunnitelmaa esittelevät maaseutuyksikön päällikkö Timo Pukkila ja kehittämisasiantuntija Salme Pihlajamaa Satakunnan ELY-keskuksesta. Satakunnasta mukana ovat  myös Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Hamina, Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo, The Merry Monkin yrittäjä ja idearikas asukas Maija Munkki sekä Leader Pohjois-Satakunnan toiminnanjohtaja Juha Vanhapaasto.  

Valtakunnalliset terveiset tuovat maaseutuylitarkastaja Antonia Husberg maaseutupolitiikan neuvosto MANE:stamaaseutuylitarkastaja Marianne Selkäinaho sekä johtava asiantuntija Juuso Kalliokoski Maa- ja metsätalousministeriöstä ja yksikönjohtaja Esko Leinonen Ruokavirastosta. 

Satakunnan Älykäs maaseutu -kehittämissuunnitelmaan voi tutustua Satakunnan ELY-keskuksen verkkosivuilla osoitteessa https://www.ely-keskus.fi/maaseudun-kehittaminen 
Samalta sivulta löytyvät myös lisätiedot 5.5. webinaarista ja ilmoittautumisohjeet. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Kehittämisasiantuntija
Salme Pihlajamaa
0295 022 012
salme.pihlajamaa@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Satakunnan elinkeinoelämän ja työllisyyden näkymät ovat parantuneet10.5.2021 10:09:12 EEST | Tiedote

Kevään 2021 Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksen arvioiden mukaan Satakunnan teollisuuden ja muun elinkeinoelämän lähiajan näkymät ovat varovaisen myönteiset. Maakunnassa investoidaan merkittävästi, mikä vahvistaa uskoa elinkeinoelämän näkymien paranemiseen. Myös työttömyyden arvioidaan alenevan seuraavan vuoden aikana. Katsauksen arviot on tuotettu maalis-huhtikuussa 2021. Tämän jälkeen on saatu Satakunnassa lukuisia positiivisia uutisia, jotka indikoivat talouden elpymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme