Hemsö

Satakunnan ammattikorkeakoulun Porin kampus siirtyy Hemsön hallintaan

Jaa

Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö osti rakenteilla olevan Satakunnan ammattikorkeakoulun koulukiinteistön Cityconilta kesäkuussa 2015. Kiinteistö on nyt valmistunut ja siirtyi suunnitelmien mukaisesti Hemsön hallintaan 31.5.

Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on 23 000 neliömetriä ja kaupan hinta 57 miljoonaa euroa. Kiinteistön vuokraa Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) kahdenkymmenen vuoden sopimuksella. Sopimuksen takaa Porin kaupunki.

‒ Oppilaitokset ovat tärkeä osa Hemsön toimintaa ja Satakunnan ammattikorkeakoulu on paikallisesti merkittävä hanke, Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen sanoo.    

‒ Rakennuksen uudet ympäristösertifioidut tilat ovat modernit ja räätälöity opetuskäyttöön. Rakennnus on suunniteltu niin, että korkeakoulu voi käyttää sitä ”elävänä laboratoriona” tutkimuksessa ja esimerkiksi osaa LVI-järjestelmistä voidaan käyttää koulutustarkoituksiin.

Hemsö ja Citycon ovat nostaneet koulukiinteistön BREEAM-ympäristöluokituksen tasolta ”hyvä” tasolle ”erittäin hyvä”. Kiinteistö täyttää Hemsön kestävän kehityksen joukkovelkakirjojen kriteerit.

Kaupan toteutumisen myötä Hemsön Suomen kiinteistökannan arvo on noin 287 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Nils Styf, toimitusjohtaja, +46 8 501 170 01
Jarkko Leinonen, Suomen maajohtaja, +358 400 150 841

Tietoja julkaisijasta

Hemsö
Hemsö
Korkeavuorenkatu 30, 4. kerros
00130 Helsinki

+46 8 501 170 00http://www.hemso.se/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hemsö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme