Satakunnan ELY-keskus

Satakunnan ELY-keskuksessa tehdään vaikuttavaa työtä alueen parhaaksi

Jaa

ELY-keskusten sidosryhmien tyytyväisyyttä mitattiin lokakuussa sähköisellä kyselyllä. Näkemyksiä yhteistyöstä pyydettiin viranomaiskumppaneilta, palveluntarjoajilta ja muilta kumppaneilta sekä ohjaavilta ministeriöiltä ja virastoilta. ELY-keskusten osalta tutkimus valmistui nyt kuudennen kerran. Tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantuntevina ja osaavina, yhteistyötaitoisina sekä helposti lähestyttävinä viranomaistahoina. Lokakuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1792 asiakasta valtakunnan tasolla ja Satakunnassa 66.

Sidosryhmien tyytyväisyys Satakunnan ELY-keskuksen toimintaan koheni entisestään

Satakunnan ELY-keskuksen yhteistyökumppanit ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ELY-keskuksen kanssa. Satakunta oli tutkimuksessa ELY-keskusten paras kokonaisarvosanalla 4,26 (asteikko 1-5) koko maan keskiarvon ollessa 4,00. Vuoden 2019 kyselyssä Satakunnan arvosana oli 4,19 eli yhteistyötä eri tahojen kanssa on edelleen pystytty parantamaan.

Sidosryhmät ovat kokonaisuudessaan erittäin tyytyväisiä ELY-keskuksen asiantuntijoiden osaamiseen ja asiantuntemukseen 4,44, yhteistyönopeuteen 4,31 sekä toiminnan laatuun 4,28. Sidosryhmien tyytyväisyys oli alhaisin ELY-keskuksen toiminnan aloitteellisuuteen 3,94 ja oikea-aikaisuuteen 4,05, vaikka niissäkin arvioissa Satakunnan ELY-keskus oli valtakunnan keskiarvoa selkeästi parempi.

Satakunnan ELY-keskuksen toiminta alueella koettiin vaikuttavana 4,00 ja näkyvänä 3,80. Elinkeinoelämän menestymiseen panostamisessa ELY-keskuksen koetaan onnistuneen hyvin 3,83 valtakunnallisen keskiarvon ollessa 3,62. Erityisesti ELY-keskuksen väestön hyvinvointiin vaikuttavan toiminnan esiintuominen vaatii vielä kehittämistyötä 3,50. Tutkimuksessa pyydettiin ensimmäistä kertaa arvioimaan ELY-keskusten onnistumista ilmastonmuutoksen hillinnässä. Satakunnan ELY-keskus sai siinä arvosanan 3,52 valtakunnallisen keskiarvon ollessa 3,42. (Katso liitiedosto, taulukko 1. Satakunnan ELY-keskuksen toiminnan vaikuttavuus eri osa-alueilla.)

Onnistuminen strategisten teemojen edistämisessä

ELY-keskusten onnistumista kuuden keskeisimmän strategisen teeman edistämisessä mitattiin nyt ensimmäistä kertaa.

Arvio Satakunnan ELY-keskuksen toimista työllisyysasteen myönteiseen kehitykseen sai arvosanan 3,96 koko maan keskiarvon ollessa 3,62. Ilmastonmuutoksen hillintään tarjolla olevien ratkaisujen ja toiminnan osalta Satakunnan ELY-keskus sai arvosanan 3,76 koko maan keskiarvon ollessa 3,52. Talouden kasvutavoitteiden tukemisen (bkt 4 %) onnistumisessa Satakunnan ELY-keskuksen arvosana oli 3,81 koko maan keskiarvon ollessa 3,55. Satakunnan ELY-keskuksen arvosana tutkimus- ja kehittämistoiminnan edistämisessä oli 3,74, kun koko maan keskiarvo oli 3,60. Digitaalisuuden edistämisessä Satakunnan ELY-keskus sai arvosanan 3,86 ja koko maan arvosana oli 3,67. Lisäksi Satakunnan ELY-keskus on onnistunut hiilineutraliteetti tavoitteen edistämisessä arvosanalla 3,86 koko maan keskiarvon ollessa 3,54. (Katso liitetiedosto, taulukko 2. Satakunnan ELY-keskuksen keskiarvo strategisten teemojen edistämisessä.)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Strategiapäällikkö Anne Jortikka, Satakunnan ELY-keskus, p. 0295 022 046

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme